Kerstmarkt Dordrecht

Last update: 19-05-2019

Een van de grootste Kerstmarkten van Nederland, wanneer het aankomt op aantal kraampjes, is Kerstmarkt Dordrecht. Kerstmarkt Dordrecht duurt dan wel maar drie dagen, maar de sfeer is uitermate gezellig. Alles wordt dan ook uit de kast gehaald om het de bezoekers zo goed mogelijk naar de zin te maken. Kerstmarkt Dordrecht heeft maar liefst 300 kraampjes waardoor je als bezoekers er urenlang kunt rondslenteren. Onderstaand volgt informatie over Kerstmarkt Dordrecht 2019 waaronder openingstijden, programma, bereikbaarheid en het overnachten in een hotel.

Kerstmarkt Dordrecht 2019

Kerstmarkt Dordrecht is groots opgezet en herbergt circa 300 kerstkraampjes die te bezoeken zijn via een route van 2,5 kilometer door de oude binnenstad. Bij de kraampjes kan je kerstspullen kopen maar bijvoorbeeld ook een lekker glas glühwein drinken. Onderweg kom je langs maar liefst 35 horecapunten waar je kunt genieten van een hapje of een drankje. Uiteraard heerst op Kerstmarkt Dordrecht de echte authentieke kerstsfeer dankzij de vele duizenden gezellige flonkerende lampjes. Behalve kerstkraampjes zijn er muziekpodia en straattheater, in totaal zijn er maar liefst 150 optredens. Ook is het mogelijk om mee te doen aan een heus meezingfestijn (kerstliedjes) of om te schaatsen op een Kerstijsbaan. Kerstmarkt Dordrecht vindt plaats op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 december 2019. Ieder jaar bezoeken honderdduizenden mensen het gratis evenement.

Openingstijden

Kerstmarkt Dordrecht is in 2019 geopend gedurende de volgende openingstijden:

  • Vrijdag 13 december: 10.00 - 21.00 uur
  • Zaterdag 14 december: 10.00 - 21.00 uur
  • Zondag 15 december: 11.00 - 18.00 uur

Gratis entree

Kerstmarkt Dordrecht is gratis en zonder te reserveren te bezoeken waarmee het in de top van de best bezochte gratis publieksevenementen staat.

Kerstshoppen

Wanneer je besluit om Kerstmarkt Dordrecht te bezoeken biedt dit ook volop kansen om te gaan kerstshoppen. Uiteraard is er genoeg te krijgen bij de verschillende kraampjes, maar ook in de rest van de binnenstad zijn er genoeg gezellige winkels waar je je kerstinkopen kunt halen. Wist je dat de winkels in de binnenstad van Dordrecht ook op zondag altijd geopend zijn? De openingstijden zijn dan van 11.00 tot 17.00 uur. Aan de route van de kerstmarkt zijn zelfs veel winkels geopend tot 18.00 uur.

Bezoeken Kerstmarkt Dordrecht

Als je met de trein naar Dordrecht reist hoef je maar vijf tot tien minuten te lopen naar de kerstmarkt. De looproute naar Kerstmarkt Dordrecht wordt aangegeven, dus je kunt niet mislopen. Andere openbare vervoersmiddelen zijn de bus en de waterbus. In Dordrecht zijn ook genoeg parkeergarages waar je als automobilist je auto kunt stallen. Houd er wel rekening mee dat je parkeerkosten zult moeten betalen. De stad Dordrecht heeft enkele gratis parkeerterreinen aan de rand van de stad gecreëerd vanwaar je gratis naar de binnenstad wordt gependeld met bussen. Om bij deze gratis parkeerterreinen te geraken kan je de navigatie instellen op Laan van Europa in Dordrecht. Hier liggen namelijk de parkeerterreinen Kil 1 en 2 en Amstelwijck.

Overnachten

Natuurlijk is er nog de optie om te overnachten in een van de vele hotels in Dordrecht om zodoende bijvoorbeeld meerdere dagen te genieten van Kerstmarkt Dordrecht en de rest van de stad: