Kerstmarkt Dortmund

Last update: 08-11-2019

De Dortmunder Weihnachtsmarkt, oftewel Kerstmarkt Dortmund, is een zeer grote Kerstmarkt met ruim driehonderd kraampjes. Menig bezoeker uit Nederland weet dan ook de weg naar de Duitse stad te vinden die vanuit Venlo niet ver weg gelegen is. Ben je ook toe aan onvervalst kerstvermaak en genieten van lampjes, eten, drinken en een topsfeer? Alle informatie over Kerstmarkt Dortmund 2019 is voor je samengevat, bijvoorbeeld de locatie, de openingstijden, informatie over vervoer per trein en auto, het boeken van een hotelkamer en kerstshoppen.

Kerstmarkt Dortmund - algemeen

Kerstmarkt Dortmund is zeer uitgestrekt en beslaat meerdere pleinen en straten in de binnenstad van de stad in het Rührgebied. Het hele centrum ademt de kerstsfeer uit en vervult de donkere dagen met een warmte die alleen het kerstfeest kan oproepen. Dankzij Kerstmarkt Dortmund met haar 300 kraampjes, een gigantisch verlichte kerstboom (45 meter hoog, 50.000 lichtjes) en allerhande lekkernijen zou je willen dat het altijd Kerst was. De kraampjes verkopen allerlei leuke kerstaccessoires, houtsnijwerk, aardappelkoeken, glühwein, braadworsten, chocolade, enzovoorts. Ook zijn er knutselmiddagen, draaimolens en livemuziek waardoor Kerstmarkt Dortmund het evenement is voor jong en oud.

Datum 2019

De volgende editie van Kerstmarkt Dortmund vindt plaats van donderdag 21 november tot en met maandag 30 december 2019. Naar verwachting zullen ook deze editie weer miljoenen mensen het evenement bezoeken.

Openingstijden

Kerstmarkt Dortmund 2019 is zeven dagen per week geopend gedurende onderstaande openingstijden:

 • Maandag: 10.30 - 21.00 uur
 • Dinsdag: 10.30 - 21.00 uur
 • Woensdag: 10.30 - 21.00 uur
 • Donderdag: 10.30 - 21.00 uur
 • Vrijdag: 10.00 - 22.00 uur
 • Zaterdag: 10.00 - 22.00 uur
 • Zondag: 12.00 - 21.00 uur
 • 24 december: 10.00 tot 14.00 uur
 • 26 december: 12.00 tot 21.00 uur
 • Kerstmarkt Dortmund is op zondag 24 november 2019 in verband met Dodenherdenking gesloten
 • Ook op 24 december (Eerste Kerstdag) is de kerstmarkt gesloten

Gratis entree

Omdat Kerstmarkt Dortmund gratis toegankelijk is voor haar bezoekers, behoort het tot de grootste gratis te bezoeken evenementen van de stad en zelfs heel Duitsland.

Bezoeken Kerstmarkt Dortmund

Dortmund ligt in het Duitse Ruhrgebied ten oosten van Venlo. Je rijdt vanaf Venlo dan ook in minder dan 1,5 uur naar Dortmund. Vanuit een stad als Utrecht duurt het ruim 2 uur om met de auto in de stad te geraken. In de binnenstad zijn er parkeergarages waar je betaald je auto kunt stallen. Als je geen zin hebt om nog de reis naar Nederland ’s avonds te moeten maken kan je ook overnachten in een van de vele hotels:

Trein

Als je met de trein naar Kerstmarkt Dortmund wilt reizen kan je een internationaal treinticket kopen en reizen naar treinstation Dortmund Hauptbahnhof, vanwaar het maar enkele minuten lopen is tot de verlichte kraampjes:

Kerstshoppen Dortmund

De stad is een van de bekendere steden van Duitsland vanwege de plaatselijke voetbalclub Borussia Dortmund. Wat echter net zo aansprekend is aan Dortmund is het winkelaanbod. Ideaal om een dagje te kerstshoppen, dus wanneer je er toch bent moet je dit zeker niet nalaten.