Kerstmarkt Düsseldorf

Last update: 18-10-2019

Niet ver van de Nederlandse grens is de Duitse stad Düsseldorf gelegen. De stad is sowieso al een bezoekje waard dankzij het prachtige historische centrum, maar in de dagen voorafgaand aan Kerst is het er nog mooier. Dan is het namelijk weer tijd voor de Kerstmarkt in Düsseldorf die de hele stad in kerstsfeer dompelt. Volgens velen is Kerstmarkt Düsseldorf zelfs de leukste kerstmarkt van heel Duitsland. Kom alles te weten over Kerstmarkt Düsseldorf 2019 inclusief informatie over de openingstijden, locaties, bereikbaarheid per auto of trein en de mogelijkheden voor een hotelovernachting in Düsseldorf.

Kerstmarkt Düsseldorf

Kerstmarkt Düsseldorf vindt plaats op zes verschillende pleinen welke op loopafstand van elkaar zijn gelegen. De verbindingswegen tussen de pleinen zijn vaak ook opgeleukt met kraampjes waardoor het hele stadscentrum bruist van de kerstactiviteiten. Tijdens Kerstmarkt Düsseldorf hebben alle pleinen een eigen sfeer en karakter, variërend van knus tot traditioneel tot modern. Kerstmarkt Düsseldorf wordt ook druk bezocht door Nederlanders, dit heeft te maken met de gunstige ligging ten opzichte van de Nederlandse grens. Tijdens de kerstmarkt is er ook een schaatsbaan in Düsseldorf. Deze ijsbaan is elke dag open van 11 uur tot en met 22 uur. Het huren van schaatsen kost € 3.

Datum Kerstmarkt 2019

In 2019 vindt Kerstmarkt Düsseldorf plaats van donderdag 21 november tot en met maandag 30 december 2019. Tijdens deze ruime maand trekt Kerstmarkt Düsseldorf vele honderdduizenden bezoekers.

Pleinen Kerstmarkt

De pleinen welke worden ingericht voor Kerstmarkt Düsseldorf zijn:

 • Markt Platz: de kraampjes zijn in dezelfde stijl gebouwd als het Raadhuis. Gezien de centrale ligging zit je ook tussen de winkels waar je heerlijk kunt kerstshoppen. Op de Markt Platz staan de oude ambachten centraal.
 • Heinrich Heine Platz: hier vind je de Engeltjesmarkt vol engelen en een overdaad aan fraaie verlichting
 • De Flinger Straβe: deze winkelstraat vormt de verbinding tussen de Heinrich Heine Platz en Markt Platz en vormt een lint aan kerstkraampjes
 • Stadtbruckchen: deze plek is gedecoreerd met tal van lampjes die een sterrenhemel voorstellen
 • Schadowplatz: hier zijn de huisjes van hout gemaakt en hangt er een authentieke kerstsfeer
 • Gustaf Grundgens Platz: op dit deel van Kerstmarkt Düsseldorf vind je onder andere een schaatsbaan

Copyright: Düsseldorf Tourismus GmbH

Openingstijden

Kerstmarkt Düsseldorf heeft de volgende openingstijden:

 • Maandag: 11.00 - 20.00 uur
 • Dinsdag: 11.00 - 20.00 uur
 • Woensdag: 11.00 - 20.00 uur
 • Donderdag: 11.00 - 20.00 uur
 • Vrijdag: 11.00 - 21.00 uur
 • Zaterdag: 11.00 - 21.00 uur
 • Zondag: 11.00 - 20.00 uur
 • Maandag 24 december: 10.00 - 15.00 uur
 • De kerstmarkt is op 25 november en 25 december gesloten.

Gratis toegang

Uiteraard is de Kerstmarkt van Düsseldorf gratis te bezoeken, waarmee het een van de grootste en best bezochte gratis evenementen van Duitsland is.

Bezoeken Kerstmarkt Düsseldorf

In Düsseldorf is voldoende parkeergelegenheid, maar je zult tijdens Kerstmarkt Düsseldorf mogelijk wat verder weg moeten parkeren. De binnenstad is bereikbaar via een lange tunnel die onder de binnenstad is gelegen (let op: er hangen aardig wat flitsers in de tunnel). Zorg er ook voor dat je goed weet waar je moet zijn zodat je ondergronds de juiste afslag neemt. Om in de binnenstad te mogen rijden moet je een milieusticker halen, deze is onder andere te koop bij de ANWB winkels. Een langer verblijf bij Kerstmarkt Düsseldorf is mogelijk wanneer je kiest voor een overnachting in één van de vele hotels:

Met de trein

Uiteraard beschikt Düsseldorf over een eigen treinstation. Vanuit Nederland kan je een via een internationaal treinticket per trein naar Düsseldorf reizen:

Kerstshoppen

De periode voor Kerst is uiteraard ook de periode dat de kerstinkopen gedaan moeten worden. Een bezoek aan Kerstmarkt Düsseldorf kan uiteraard ideaal worden gecombineerd met onvervalst kerstshoppen in de historische binnenstad. Ook de prachtige statige Königsallee is helemaal in kerstsfeer en een perfecte plek om lekker te shoppen. En wanneer je geslaagd bent? Dan kan je heerlijk wat eten of drinken in een van de vele restaurants die de stad rijk is. Of natuurlijk de kraampjes van Kerstmarkt Düsseldorf bezoeken.