Kerstmarkt Essen

Last update: 08-11-2019

Kerstmarkt Essen wordt ieder jaar door duizenden Nederlanders bezocht. De Duitse stad Essen is een bekende stad in het Ruhrgebied. Het is, vanuit Nederlands oogpunt, ook een van de eerste grote steden die je tegenkomt wanneer je vanuit Venlo Duitsland binnenrijdt. Tijdens de kerstperiode is de stad mooier en romantischer dan ooit vanwege de bekende Kerstmarkt van Essen. Kerstmarkt Essen bestaat uit honderden kerstkraampjes en een veelvoud aan prachtige lampjes die de bezoekers weer de kerstwarmte uit de kinderjaren doet herleven. Kom meer te weten over Kerstmarkt Essen 2019 zoals de openingstijden, locatie en datum, bereikbaarheid met auto en trein en tips voor hotelovernachtingen.

Kerstmarkt Essen 2019

Kerstmarkt Essen staat al jaren in de lijstjes van beste kerstmarkten. Kerstmarkt Essen telt dan ook maar liefst ruim 250 kraampjes vol met kerstspullen, hapjes en drankjes. Of je nu met je geliefde naar Kerstmarkt Essen komt, met het gezin, met collega's of anderen; je wordt gegarandeerd gegrepen door de warme kerstsfeer. Er is zelfs een middeleeuwse markt ingericht die het ultieme oergevoel van Kerst zal aanwakkeren. Maar er is meer te beleven op Kerstmarkt Essen. Zo kunnen mensen zonder hoogtevrees een ritje maken in het reuzenrad vanwaar je een prachtig uitzicht over de stad zult hebben. Kerstmarkt Essen is gepland van vrijdag 15 november tot en met maandag 23 december 2019.

Locatie

Kerstmarkt Essen vindt uiteraard in het stadscentrum plaats, enkele bekende locaties zijn de Kennedyplatz, de Willy-Brandt-Platz en de Flachsmarkt. Maar eigenlijk kan het niet missen wanneer je in Essen bent, de warme gloed van de honderdduizenden lampjes en de geur van lekkernijen leiden je rechtstreeks naar de Kerstmarkt.

Openingstijden

De normale openingstijden van Kerstmarkt Essen zijn in 2019 als onderstaand. Let op, op sommige dagen kan er worden afgeweken van de reguliere openingstijden:

  • Maandag: 11.00 - 21.00
  • Dinsdag: 11.00 - 21.00
  • Woensdag: 11.00 - 21.00
  • Donderdag: 11.00 - 21.00
  • Vrijdag: 11.00 - 22.00
  • Zaterdag: 11.00 - 22.00
  • Zondag: 11.00 - 21.00
  • Dodenzondag (25 november): gesloten

Bezoeken Kerstmarkt Essen

Kerstmarkt Essen bereik je in feite via een rechte weg wanneer je de Duitse grens overgaat in Venlo, namelijk de snelweg A40. Een grote stad als Essen heeft uiteraard meer dan voldoende parkeerplaatsen in het centrum. Uiteraard rekenen de parkeergarages wel parkeergelden. Essen is tevens een leuke stad waar je ook prima kunt overnachten in een van de vele hotels:

Met de trein naar Essen

Een andere vervoersmethode naar Kerstmarkt Essen, maar zeker net zo interessant, is de trein. Je reist zonder zorgen tot in de binnenstad en bespaart jezelf parkeerkosten. Reizen per trein is ook mogelijk vanuit Nederland en absoluut niet duur:

Kerstshoppen

Een bezoek aan Kerstmarkt Essen is meer dan alleen de Kerstmarkt bezoeken. Dankzij de aanwezigheid van alle grote winkelketens en modewinkels is shoppen in Essen een echte belevenis. Veel van de bezoekers van Kerstmarkt Essen maken dan ook dankbaar gebruik van de aanwezige voorzieningen en gaan ouderwets kerstshoppen. Ideaal wanneer je nog op zoek bent naar leuke en originele kerstcadeaus.