Kerstmarkt Gent

Last update: 15-11-2019

Rondom de prachtig verlichte Sint Baafskathedraal vind je rondom Kerst weer de Kerstmarkt van Gent. Ondanks dat Kerstmarkt Gent niet de allergrootste markt is, zijn er meer dan voldoende magische momenten te beleven. De gezellige kerstkraampjes, lekkernijen en glühwein zorgen ervoor dat u de kille winterdagen al snel doet vergeten. En wat Kerstmarkt Gent extra bijzonder maakt is dat deze wordt georganiseerd in de setting van misschien wel de mooiste binnenstad van Europa. Kerstmarkt Gent maakt deel uit van de Gentse Winterfeesten, een verzameling winterse activiteiten in de binnenstad. Kom alles te weten over Kerstmarkt Gent 2019 - 2020 waaronder de datum, openingsuren, bereikbaarheid per auto of trein, hotelovernachtingen en kerstshoppen.

Kerstmarkt Gent 2019 - 2020

Wat is er nou meer hartverwarmend dan de prachtige sfeer die overal heerst in de dagen voor Kerst? Deze sfeer kan je uitstekend beleven op een van de vele kerstmarkten in Nederland, België en Duitsland. Zo ook in de prachtige Belgische stad Gent beleef je de ultieme kerstsfeer tijdens Kerstmarkt Gent. Met ruim 140 kraampjes en tienduizenden lampjes waan je je in een kerstsprookje tijdens Kerstmarkt Gent, vooral omdat de historische binnenstad van Gent zo'n prachtig decor vormt. Kerstmarkt Gent zal aanvangen op vrijdag 6 december 2019 en duurt  tot en met zondag 5 januari 2020.

Gentse Winterfeesten

Kerstmarkt Gent is slechts één van de activiteiten die je gedurende de kerstperiode kunt beleven in Gent. Kerstmarkt Gent is namelijk onderdeel van de Gentse Winterfeesten, een soort tegenhanger van de wereldberoemde Gentse Feesten in de zomer. Tijdens de Gentse Winterfeesten zijn er in de stad behalve Kerstmarkt Gent ook tal van muzikale optredens. Of waag je aan een ritje in het reuzenrad of een historische stadswandeling door de prachtig verlichte stad. Ook is er een oergezellige schaatsbaan waar je rondjes kunt rijden op de ijzers.

Openingsuren

De Kerstmarkt van Gent zal de volgende openingsuren hanteren:

  • Maandag: 12.00 - 23.30 uur
  • Dinsdag: 12.00 - 23.30 uur
  • Woensdag: 12.00 - 23.30 uur
  • Donderdag: 12.00 - 23.30 uur
  • Vrijdag: 12.00 - 23.30 uur
  • Zaterdag: 11.00 - 23.30 uur
  • Zondag: 11.00 - 23.30 uur
  • Kerstavond (24 december) en Oudejaarsdag (31 december): 12.00 - 17.00 uur
  • Eerste Kerstdag (25 december) en Nieuwjaardag (1 januari): 14.00 - 21.00 uur
  • Openingstijden van de schaatsbaan en de Moose Bar kunnen afwijken. 

Gratis toegang

Kerstmarkt Gent is een van de grootste gratis te bezoeken evenementen van de stad. Het gratis karakter past uiteraard goed bij de kerstsfeer waarin iedereen mag meedelen in de kerstwarmte en solidariteit zeer belangrijk is. Wie wil schaatsen op de schaatsbaan zal wel entree moeten betalen.

Bezoeken Kerstmarkt Gent

Met de auto geraak je vrij eenvoudig bij Kerstmarkt Gent, de stad ligt aan enkele bekende snelwegen. Houd wel rekening met het feit dat de binnenstad vrij nauw is opgezet en met het feit dat er diverse autovrije gedeeltes zijn. In de binnenstad is dan wel weer voldoende parkeergelegenheid in de vorm van parkeergarages. Het prachtige Gent nodigt uit om wat langer te blijven in de stad. Boek bijvoorbeeld een hotelkamer in de stad:

Trein

Een bezoek aan Kerstmarkt Gent is eenvoudig te maken met het openbaar vervoer, de stad beschikt namelijk over maar liefst zes treinstations en tal van bus- en tramhaltes. Het treinstation Gent-Sint-Pieters heeft een gunstige ligging ten opzichte van de Kerstmarkt.

Kerstshoppen

De stad Gent behoorde in vroegere tijden tot de meest welvarende en belangrijkste steden van de wereld. De prachtige historische binnenstad herinnert nog altijd aan deze bloeiperiode. Wat is er dan leuker dan eens heerlijk te shoppen in zo'n mooie stad. Als je nog kerstcadeaus nodig hebt dan is Gent ook een uitermate geschikte stad. Alle grote winkels zijn aanwezig en je kunt er ook prima shoppen bij kleinere boetiekjes.