Home » Kerstmarkt Groningen

Kerstmarkt Groningen

Last update: 11-09-2018

In de kerstperiode vindt er in Groningen weer diverse kerstmarkten plaats. Zo is er de kerstmarkt welke gelijktijdig met WinterWelvaart plaatsvindt, er is een Zweedse Kerstmarkt, een kerstmarkt in de Martinikerk, enzovoorts. En het mooie is dat de kerstmarkten veelal gratis te bezoeken zijn. Kom alles te weten over de kerstmarkten in Groningen in 2018 inclusief informatie over locaties en datums, openingstijden en bereikbaarheid.

Kerstmarkt Groningen - centrum

Liefhebbers van de gezellige kerstsfeer kunnen in Groningen gedurende meerdere dagen genieten van kerstmarkten. De kerstmarkt vindt plaats op de kades Hooge der A en Lage der A in het centrum van de prachtige Groningse binnenstad. Je slentert langs het water en kunt genieten van de kerstkraampjes vol kerstspullen, kerstartikelen, decoratie en lekkernijen. Drink een glaasje glühwein of eet een heerlijke oliebol, de sfeer is er naar en stelt je direct op je gemak. Kerstmarkt Groningen vindt plaats van vrijdag 14 tot en met zondag 16 december 2018.

Openingstijden

De kerstmarkt is geopend gedurende de volgende openingstijden:

  • Vrijdag 14 december: 12.00 – 20.30 uur
  • Zaterdag 15 december: 12.00 – 20.00 uur
  • Zondag 16 december: 12.00 – 18.00 uur

Kerstshoppen Groningen

De kerstmarkt leent zich uitstekend om te kerstshoppen. Vind er bijvoorbeeld handgemaakte, unieke producten, schilderijen en meubels. Of wat te denken van mode, sieraden, enzovoorts. En als je niet slaagt op de kerstmarkt is er in de rest van de stad nog genoeg te winkelen. Groningen heeft een zeer divers winkelaanbod waardoor je altijd wel zult slagen met je aankopen.

Gratis bezoeken

Het evenement is gratis te bezoeken, je hoeft geen tickets te kopen.

Bezoeken kerstmarkt Groningen

De straten Hooge der A en Lage der A vind je aan de westzijde van het stadscentrum. Vanuit het treinstation is het enkele honderden meters lopen. Groningen heeft ook verschillende parkeergarages waar je de auto betaald kunt parkeren. De parkeergarages worden vanaf de invalswegen van de stad goed aangegeven middels borden. In de buurt vind je onder andere de garages Ossemarkt en Westerhaven. Een overzicht van goede hotels in Groningen vind je hier:

WinterWelVaart

Behalve de Kerstmarkt vindt er gelijktijdig ook het evenement WinterWelVaart plaats in Groningen, waar bezoekers prachtige schepen kunnen bekijken. Meer informatie over WinterWelVaart vind je op deze pagina, het evenement wordt overigens deels georganiseerd op dezelfde locatie als de Kerstmarkt.

Zweedse Kerstmarkt

Op 8 en 9 december 2018 is er ook nog de Zweedse Kerstmarkt in de voormalige Suikerfabriek aan de Van Heemskerckstraat 101. De Zweedse Kerstmarkt is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor deze kerstmarkt moet wel entree worden betaald en die bedraagt € 6,- als je tickets online koopt en € 6,50 aan de kassa. Kinderen tot en met 12 jaar mogen het evenement gratis bezoeken.

Kerstmarkt Martinikerk

In de prachtige Martinikerk is er ook een kerstmarkt die gratis bezocht kan worden. Uiteraard zijn er weer tal van gezellige kraampjes waar je aan voorbij kunt slenteren. Zeer bijzonder is de lichtshow die in combinatie met de gebrandschilderde ruiten een prachtig beeld geeft. De kerstmarkt in de Martinikerk vindt plaats op zaterdag 15 december 2018 en duurt van 13.00 tot 20.00 uur.