Home » Kerstmarkt Groningen

Kerstmarkt Groningen

In de kerstperiode vindt er in Groningen weer de jaarlijkse kerstmarkt plaats. Een bezoek aan de Groningse kerstmarkt is perfect te combineren met de Winterwelvaart welke gelijktijdig plaatsvindt. Adem de echte kerstsfeer tijdens deze topevenementen die drie dagen duren. Kom alles te weten over Kerstmarkt Groningen 2017 zoals het programma, openingstijden, kaartverkoop, hotelovernachtingen en bereikbaarheid.

Kerstmarkt Groningen 2017

Liefhebbers van de gezellige kerstsfeer kunnen in Groningen gedurende drie dagen genieten van deKerstmarkt Groningen. De kerstmarkt vindt plaats op de kades Hooge der A en Lage der A in het centrum van de prachtige Groningse binnenstad. Je slentert langs het water en kunt genieten van de kerstkraampjes vol kerstspullen, kerstartikelen, decoratie en lekkernijen. Drink een glaasje glühwein of eet een heerlijke oliebol, de sfeer is er naar en stelt je direct op je gemak. Kerstmarkt Groningen vindt plaats van vrijdag 15 tot en met zondag 17 december 2017.

Openingstijden

De kerstmarkt is geopend gedurende de volgende openingstijden:

  • Vrijdag 15 december: 12.00 – 20.30 uur
  • Zaterdag 16 december: 12.00 – 20.00 uur
  • Zondag 17 december: 12.00 – 18.00 uur
3a7ee63e35aa49aea6af14dd650e82c7.jpg

Kerstshoppen Groningen

De kerstmarkt leent zich uitstekend om te kerstshoppen. Vind er bijvoorbeeld handgemaakte, unieke producten, schilderijen en meubels. Of wat te denken van mode, sieraden, enzovoorts. En als je niet slaagt op de kerstmarkt is er in de rest van de stad nog genoeg te winkelen. Groningen heeft een zeer divers winkelaanbod waardoor je altijd wel zult slagen met je aankopen.

Gratis bezoeken

Het evenement is gratis te bezoeken, je hoeft geen tickets te kopen.

Bezoeken kerstmarkt Groningen

De straten Hooge der A en Lage der A vind je aan de westzijde van het stadscentrum. Vanuit het treinstation is het enkele honderden meters lopen. Groningen heeft ook verschillende parkeergarages waar je de auto betaald kunt parkeren. De parkeergarages worden vanaf de invalswegen van de stad goed aangegeven middels borden. In de buurt vind je onder andere de garages Ossemarkt en Westerhaven. Een overzicht van goede hotels in Groningen vind je hier:

WinterWelVaart

Behalve de Kerstmarkt vindt er gelijktijdig ook het evenement WinterWelVaart plaats in Groningen, waar bezoekers prachtige schepen kunnen bekijken. Meer informatie over WinterWelVaart vind je op deze pagina, het evenement wordt overigens deels georganiseerd op dezelfde locatie als de Kerstmarkt.

Zweedse Kerstmarkt

Op 9 en 10 december 2017 is er ook nog de Zweedse Kerstmarkt in de voormalige Suikerfabriek. De Zweedse Kerstmarkt is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor deze kerstmarkt moet wel entree worden betaald en die bedraagt € 6,-. Kinderen tot en met 12 jaar mogen het evenement gratis bezoeken.