Kerstmarkt Groningen

Last update: 13-09-2019

In de kerstperiode vindt er in Groningen weer diverse kerstmarkten plaats. Zo is er de kerstmarkt welke gelijktijdig met WinterWelvaart plaatsvindt, er is een Zweedse Kerstmarkt, een kerstmarkt in de Martinikerk, enzovoorts. En het mooie is dat de kerstmarkten veelal gratis te bezoeken zijn. Kom alles te weten over de kerstmarkten in Groningen in 2019 inclusief informatie over locaties en datums, openingstijden en bereikbaarheid.

Kerstmarkt Groningen - wekenlang plezier

Liefhebbers van de gezellige kerstsfeer kunnen in Groningen gedurende meerdere dagen genieten van kerstmarkten verdeeld over de maanden november en december. Geniet van kerstkraampjes vol kerstspullen, kerstartikelen, decoratie en lekkernijen. Drink een glaasje glühwein of eet een heerlijke oliebol, de sfeer is er naar en stelt je direct op je gemak.

Zweedse Kerstmarkt Groningen

De Zweedse Kerstmarkt vindt plaats in de Oude Suikerfabriek en vindt plaats op 7 en 8 december 2019. Het adres is de Van Heemskerckstraat 101. De openingstijden zijn:

  • Zaterdag 7 december 2019: 10.00 - 17.00 uur
  • Zondag 8 december 2019: 10.00 - 17.00 uur

 

Voor deze kerstmarkt moet wel entree worden betaald.

Kerstmarkt Hoornse Meer

De datum voor 2019 is nog niet bekend

Op het Allendeplein vindt op zaterdag 15 december 2018 Kerstmarkt Hoornse Meer plaats.

Kerstmarkt Martinikerk

In de prachtige Martinikerk is er ook een kerstmarkt die gratis bezocht kan worden. Uiteraard zijn er weer tal van gezellige kraampjes waar je aan voorbij kunt slenteren. Zeer bijzonder is de lichtshow die in combinatie met de gebrandschilderde ruiten een prachtig beeld geeft. De kerstmarkt in de Martinikerk vindt plaats op zaterdag 14 december 2019 en duurt van 12.00 tot 19.30 uur.

Kerstmarkt WinterWelVaart

De belangrijkste kerstmarkt van Groningen vindt tegelijk plaats met de WinterWelvaart, waar bezoekers prachtige schepen kunnen bekijken. De locatie is op de Hoge en Lage der A in het centrum van Groningen van vrijdag 20 tot en met zondag 22 december 2019. De kerstmarkt begint vanaf 12.00 uur. Het evenement is gratis te bezoeken, je hoeft geen tickets te kopen.

Kerstshoppen Groningen

De kerstmarkt leent zich uitstekend om te kerstshoppen. Vind er bijvoorbeeld handgemaakte, unieke producten, schilderijen en meubels. Of wat te denken van mode, sieraden, enzovoorts. En als je niet slaagt op de kerstmarkt is er in de rest van de stad nog genoeg te winkelen. Groningen heeft een zeer divers winkelaanbod waardoor je altijd wel zult slagen met je aankopen.

Bezoeken kerstmarkt WinterWelVaart

De straten Hooge der A en Lage der A vind je aan de westzijde van het stadscentrum. Vanuit het treinstation is het enkele honderden meters lopen. Groningen heeft ook verschillende parkeergarages waar je de auto betaald kunt parkeren. De parkeergarages worden vanaf de invalswegen van de stad goed aangegeven middels borden. In de buurt vind je onder andere de garages Ossemarkt en Westerhaven. Een overzicht van goede hotels in Groningen vind je hier: