Kerstmarkt Haarlem

Last update: 17-06-2019

Haarlem was in vroegere tijden een van de belangrijkste steden van Nederland. Kerstmarkt Haarlem doet terugdenken aan de oude tijden en brengt de ultieme kerstsfeer in de binnenstad. Het oude historische centrum staat dan namelijk helemaal in het teken van de kerstsfeer. Wil je ook Kerstmarkt Haarlem bezoeken in 2019? Kom alles te weten over de oergezellige Kerstmarkt Haarlem 2019 zoals de openingstijden, datums en bereikbaarheid.

Kerstmarkt Haarlem

Kerstmarkt Haarlem vindt plaats in de binnenstad van de hoofdstad van Noord-Holland. Kerstmarkt Haarlem bestaat uit ongeveer 300 kraampjes waar je de leukste kerstartikelen kunt kopen. Ook voor lekkernijen en een glas glühwein kan je prima terecht op Kerstmarkt Haarlem. De Kerstmarkt start al bij het treinstation en loopt als een lint door het centrum inclusief natuurlijk de Grote Markt. Een bezoek aan Kerstmarkt Haarlem is leuk voor jong en oud en zorgt er ongetwijfeld voor dat je helemaal in de warme kerstsfeer zult komen. Behalve kerstkraampjes zijn er ook optredens van kerstkoren en bijvoorbeeld het Dickensorkest. Voor bierliefhebbers is dan weer het Haarlems Winterbierfestival een must om te bezoeken. Voor kinderen zijn er leuke activiteiten zoals bijvoorbeeld trampolinespringen, een draaimolen, dansworkshops en het gooien van kerstballen.

Datum 2019

Kerstmarkt Haarlem is traditioneel gepland in het tweede weekend van de maand december en valt dit jaar dus op zaterdag 7 en zondag 8 december 2019. Het evenement wordt bezocht door tienduizenden mensen per dag. Vooral voor gezinnen is het een ideaal evenement om te bezoeken.

Openingtijden

Kerstmarkt Haarlem duurt twee dagen en heeft de volgende openingstijden in 2019:

  • Zaterdag 7 december: 10.00 - 21.00
  • Zondag 8 december: 11.00 - 19.00

Gratis entree

De entree tot Kerstmarkt Haarlem kost de bezoeker niks, er hoeven geen entreekosten te worden betaald.

Locaties

De Kerstmarkt van Haarlem vindt plaats in de straten Krocht, Zijlstraat, Koningsstraat, Gierstraat, Raaksgebied (hier is het winterbierfestival), Nieuwe Groenmarkt, Grote Houtstraat en Kruisstraat. In de Schagchelstraat vindt op de zaterdag het bekende Straatje van Emma plaats. De Grote Markt en Botermarkt zijn alleen op zondag ingericht als Kerstmarkt. 

Kersthoppen Haarlem

Tijdens de twee dagen van de Kerstmarkt zijn de winkels in het centrum van Haarlem ook gewoon geopend. Als je nog op zoek bent naar kerstinkopen ligt kerstshoppen voor de hand. Of je nu graag shopt bij schattige boetiekjes of bij de grote en bekende winkelketens, in Haarlem kan je beide vinden.

Bezoeken Kerstmarkt Haarlem

De stad Haarlem ligt ten westen van Amsterdam en is mede daardoor prima per snelweg bereikbaar. Navigeer richting het centrum en parkeer in een van de parkeergarages die middels borden worden aangegeven. Tijdens de Kerstmarkt kan het drukker dan normaal zijn in de binnenstad, dus houd enigszins rekening met verkeersdrukte. Gelukkig beschikt Haarlem over een eigen treinstation waardoor je ook met het openbaar vervoer kunt reizen. Ook zijn er vele hotels in de prachtige binnenstad: