Kerstmarkt Keulen

Last update: 08-11-2019

Duitse Kerstmarkten zijn al vele decennia zeer populair vanwege de authentieke kerstsfeer die er nog heerst. Niet geheel toevallig heeft dit ook te maken met de vaak historische Duitse binnensteden. Ook Keulen heeft een geweldige Kerstmarkt waar je in totaal zeven locaties kunt bezoeken in de maand voorafgaand aan Kerstmis. Kerstmarkt Keulen speelt zich grotendeels af in de binnenstad, een tweetal locaties zijn iets buiten het stadscentrum gelegen. Wil je graag Kerstmarkt Keulen 2019 bezoeken? Lees dan onderstaand alle informatie over de datums, locaties, openingstijden, hotelovernachtingen, bereikbaarheid met auto, trein of bus.

Kerstmarkt Keulen 2019

Kerstmarkt Keulen tovert de gehele binnenstad van deze grote Duitse stad om in een zee van gezelligheid en twinkelende lampjes. Behalve vele honderden kerstkraampjes staat er ook een schaatsbaan, kan je er lekkernijen eten en glühwein drinken, kerstshows bijwonen, kerstinkopen doen en is er gezellige muziek. Kerstmarkt Keulen staat steevast in de lijstjes met best bezochte Duitse Kerstmarkten. Ook veel Nederlanders reizen ieder jaar af naar de domstad. De volgende editie van Kerstmarkt Keulen staat op de agenda van maandag 25 november tot en met maandag  23 december 2019.

Locaties

Kerstmarkt Keulen vindt plaats op diverse locaties door de stad. De verschillende locaties waar je kerstmarkten vindt zijn te voet met elkaar te combineren. De locaties van Kerstmarkt Keulen zijn:

 • Roncalliplatz: Weihnachtsmarkt am Kolner Dom
 • Altermarkt en Heumarkt: Kolner Alltstadt
 • Rudolfplatz: Marchenweihnachtsmarkt, ook zeer leuk voor kinderen
 • Neumarkt: Markt der Engel
 • Christmas Avenue
 • Chocolademuseum: Kolner Hafen Weihnachtsmarkt, hier vind je onder andere een drijvende kerstmarkt en een middeleeuwse kerstmarkt.
 • Stadtgarten: Weihnachtsmarkt Stadtgarden

Kaartverkoop

Kerstmarkt Keulen is gratis te bezoeken, waardoor het een echt publieksevenement voor de hele bevolking is. De middeleeuwse kerstmarkt is tegen een kleine vergoeding te bezoeken.

Openingstijden

Kerstmarkt Keulen hanteert de volgende reguliere openingstijden (let op: voor sommige locaties gelden er andere openingstijden. Ook kan er op sommige dagen van de openingstijden worden afgeweken):

 • Maandag: 11.00 - 21.00 uur
 • Dinsdag: 11.00 - 21.00 uur
 • Woensdag: 11.00 - 21.00 uur 
 • Donderdag: 11.00 - 22.00 uur
 • Vrijdag: 11.00 - 22.00 uur
 • Zaterdag: 10.00 - 22.00 uur
 • Zondag: 11.00 - 21.00 uur

Bezoeken Kerstmarkt Keulen

Kerstmarkt Keulen is per snelweg prima bereikbaar vanuit Nederland en België. Vergeet echter niet om een Umweltsticker te regelen wanneer je de binnenstad in wilt. De stad beschikt over voldoende parkeergarages en parkeerterreinen. Eigenlijk is Keulen het waard om langer dan één dag te bezoeken. Boek daarom een hotelkamer en geniet meerdere dagen van de stad:

Treintickets

Als je niet zit te wachten op de parkeerkosten is de trein ook een interessant alternatief. Met een internationaal treinticket stap je midden in Keulen uit en loop je zo naar de Kerstmarkt

Kerstshoppen

In de weken voor Kerst moeten er natuurlijk de nodige kerstinkopen worden gedaan zoals cadeautjes en misschien wel inkopen voor het kerstdiner. Waarom niet het nuttige met het noodzakelijke combineren tijdens een bezoek aan Kerstmarkt Keulen? De stad Keulen heeft namelijk een zeer uitgebreid winkelgebied waar je alle grote winkelketens aantreft. Je kunt er dus ook heerlijk shoppen tijdens je bezoek aan de Kerstmarkt. In de periode voor Kerst worden er ook enkele koopzondagen georganiseerd.