Kerstmarkt Leiden

Last update: 13-09-2019

De enige drijvende Kerstmarkt van Nederland vind je in Leiden. Midden op de Nieuwe Rijn in het centrum van de historische binnenstad is Kerstmarkt Leiden te vinden. Vanwege de unieke setting weten ieder jaar weer ruim honderdduizend mensen de weg naar het centrum van Leiden te vinden. Wil je één van hen worden en ook Kerstmarkt Leiden 2019 bezoeken? Dit kan van 13 tot en met 24 december. De openingstijden, informatie over de bereikbaarheid met auto en trein, voordelige hotelovernachtingen en de locatie zijn alvast voor je opgesomd.

Kerstmarkt Leiden

Nederland en water, ze horen bij elkaar. In Leiden komt dit samen tijdens Kerstmarkt Leiden dankzij het feit dat het een drijvende markt is. Ja, je leest het goed, de Kerstmarkt drijft op het water van de Nieuwe Rijn. Kerstmarkt Leiden is van middelbare grootte en bestaat uit ongeveer zeventig kraampjes bomvol met de leukste kerstcadeaus en lekkernijen. Er zijn zelfs een nostalgische kermis en een heuse drijvende schaatsbaan aanwezig waar je je schaatskunsten kunt vertonen. Als je meer van de stad Leiden wilt zien is het verstandig om een rondvaart te boeken. Ieder jaar bezoeken ongeveer 125.000 personen Kerstmarkt Leiden.

Datum 2019

Kerstmarkt Leiden vindt plaats van vrijdag 13 tot en met woensdag 24 december 2019. Het evenement vindt dus ook deels plaats in de kerstvakantie.

Openingstijden 2019

Kerstmarkt Leiden duurt in totaal twaalf dagen en had de onderstaande openingstijden in 2019:

  • Vrijdag 13 december: 17.00 - 21.00 uur
  • Zaterdag 14 tot en met maandag 23 december: 12.00 - 21.00 uur 
  • Dinsdag 24 december: 12.00 - 18.00 uur

Sfeerimpressie Kerstmarkt Leiden

Gratis toegang

Je kunt Kerstmarkt Leiden vrij bezoeken, er is zogezegd geen entreebewijs nodig. Hierdoor is het een geliefd evenement dat ook drukbezocht wordt in gezinsverband. Om gebruik te kunnen maken van de schaatsbaan zal er wel entreegeld betaald moeten worden.

Kerstshoppen Leiden

De historische binnenstad van Leiden is zeer aanlokkelijk om nog wat langer te blijven hangen. Als je nog kerstinkopen zoekt zijn er voldoende leuke winkels in de stad. Je vindt er grote bekende winkelketens als ook alternatieve kleine boetiekjes. Kerstshoppen is dus goed te combineren met je bezoek aan Kerstmarkt Leiden.

Bezoeken Kerstmarkt Leiden

Leiden is gelegen aan de autosnelweg A4 die Den Haag en Amsterdam met elkaar verbindt. Omdat Leiden midden in de Randstad is gelegen mag de Kerstmarkt ieder jaar weer op veel bezoekers rekenen. Parkeren is mogelijk in de binnenstad, maar de parkeergarages rekenen wel parkeerkosten. Vanaf het parkeerterrein aan de Haagweg rijden gratis taxibussen op en neer tussen de parking en de kerstmarkt. Ook beschikt Leiden over een eigen treinstation waar ieder uur meerdere treinen stoppen. Dankzij de centrale ligging van het hoofdstation loop je in enkele minuten naar de Kerstmarkt op de Nieuwe Rijn. Het prachtige Leiden is ook ideaal om voor meerdere dagen te bezoeken, bijvoorbeeld door een hotel te boeken in de stad: