Kerstmarkt Leuven

Last update: 15-11-2019

Kerstmarkt Leuven is al ooit verkozen tot de gezelligste Kerstmarkt van Europa en hoort daarom zeker thuis op deze website. De Belgische studentenstad staat gedurende tien dagen volop in het teken van de kerstsfeer. Kerstmarkt Leuven is diverser dan de meeste andere kerstmarkten en biedt een gevarieerd programma voor zowel jong en oud. Wil je ook kerstsfeer komen proeven in Leuven? Onderstaand vind je alles over de populaire Kerstmarkt Leuven, waaronder het programma, datum, bereikbaarheid per trein en auto, het boeken van een hotelovernachting en de openingsuren in 2019.

Algemene info kerstmarkt Leuven

Kerstmarkt Leuven is een van de best bewaarde geheimen op het gebied van kerstmarkten. De stad Leuven is namelijk minder groot dan de meeste steden met een bekende kerstmarkt. Maar wat Leuven goed begrijpt is hoe je de perfecte kerstsfeer creëert. Wat Kerstmarkt Leuven anders dan andere markten maakt zijn de bijzondere aangeboden spullen. Er worden spullen uit de hele wereld aangeboden en je treft er minder de standaard kerstartikelen aan. Veel van de aangeboden waren zijn handgemaakt en daardoor bijzonder om te geven en om te krijgen tijdens Kerst. Kerstmarkt Leuven is onder andere te vinden in het Stadspark en op het Ladeuzeplein en bestaat uit ongeveer 170 kraampjes waar natuurlijk ook kan worden genoten van lekker eten en drinken.

Datum 2019

Tienduizenden gezellige lampjes wachten op de bezoekers van Kerstmarkt Leuven van woensdag 11 tot en met zondag 22 december 2019.

Programma

Tijdens Kerstmarkt Leuven is er een uitermate divers programma opgezet. Hoewel niet helemaal compleet is er zoal het volgende aan activiteiten te beleven:

 • Een grote Kerststal
 • Het huis van de Kerstman
 • Een stoomcarrousel, verhaalvertellingen, enzovoorts voor kinderen in het Sparrenbos
 • Enzovoorts

Gratis toegang

Voor Kerstmarkt Leuven zijn geen toegangstickets nodig. Uiteraard is gratis toegang van toepassing voor iedereen.

Openingsuren 2019

De openingsuren van Kerstmarkt Leuven in 2019 zijn:

 • Woensdag 11 december: 12.00 – 22.00 uur
 • Donderdag 12 en vrijdag 13 december: 12.00 – 23.00 uur
 • Zaterdag 14 december: 11.00 - 23.00 uur
 • Zondag 15 december: 11.00 – 22.00 uur
 • Maandag 16, dinsdag 17 en woensdag 18 december: 12.00 – 22.00 uur
 • Donderdag 19 en vrijdag 20 december: 12.00 – 23.00 uur
 • Zaterdag 21 december: 11.00 – 23.00 uur
 • Zondag 22 december: 11.00 – 20.00 uur

Bezoeken Kerstmarkt Leuven

Leuven ligt ten oosten van de Belgische hoofdstad Brussel. In de binnenstad van Leuven wordt je aan de hand van borden geleid langs alle parkeergarages. Het kan tijdens de Leuvense Kerstmarkt behoorlijk druk zijn en je zult met parkeerkosten geconfronteerd worden. Gelukkig beschikt Leuven ook over een goed busnetwerk waardoor je altijd een volwaardig alternatief hebt. Leuven is een gezellige studentenstad en prima om wat langer te verblijven. Boek bijvoorbeeld een hotelkamer:

Treintickets

Een ander uiterst goed alternatief is om met de trein naar Kerstmarkt Leuven te komen. Het treinstation van Leuven is op loopafstand gelegen.

Kerstshoppen Leuven

De dagen voor Kerstmis lenen zich uitstekend voor het fenomeen kerstshoppen. De stad Leuven heeft vele soorten winkels binnen haar stadsgrenzen waar je prima kunt shoppen. En wat is er nou leuker dan kerstshoppen? In de periode voor kerstmis zijn er zelfs speciale koopzondagen.

Andere bezienswaardigheden

De stad Leuven is een bezienswaardigheid op zich, er zijn enkele bijzondere plekken die je als toerist kunt bezoeken buiten het bezoek aan Kerstmarkt Leuven. Wat te denken van het in Gotische stijl gebouwde Stadhuis, enkele bijzondere kerken, AB Inbev (grootste bierbrouwer ter wereld), de Oude Markt, etcetera.