Kerstmarkt Luik

Last update: 21-08-2019

De oudste Kerstmarkt van België is te vinden in het Waalse Luik. Kerstmarkt Luik heet in het Frans Village de Noël wat zoveel betekent als Kerstdorp. Kerstmarkt Luik is te vinden in het centrum van deze stad aan de Maas, niet ver onder Maastricht. Zoals gewoonlijk worden de bezoekers weer getrakteerd op een ongeëvenaarde kerstsfeer met volop lampjes en overheerlijk eten en drinken. Wil je Kerstmarkt Luik 2019 bezoeken? We hebben voor je de locatie, datum, openingstijden, hotels en bereikbaarheid met trein of auto op een rijtje gezet.

Kerstmarkt Luik 

Kerstmarkt Luik is een van de best bezochte kerstmarkten van België door mensen uit België, Nederland, Duitsland en Frankrijk. De reden dat Kerstmarkt Luik minder bekend is komt doordat het in Franstalig België ligt. Kerstmarkt Luik heet er Village de Noël en bestaat uit onder andere tweehonderd chalets die de echte traditionele kerstsfeer oproepen. Wat Kerstmarkt Luik zo bijzonder maakt is het feit dat er een echte Kerstdorp-sfeer is nageboots. Hiermee wijkt het evenement af van andere kerstmarkten. Het Kerstdorp vind je op de Place St. Lambert en op de Place du Marché. Ook vind je er een ijsbaan, een circus en een ijsbeeldenfestival. 

Datum 2019

Kerstmarkt Luik staat op de agenda van vrijdag 29 november tot en met maandag 30 december 2019. Gedurende deze ruime maand wordt Kerstmarkt Luik door naar verwachting ruim twee miljoen mensen bezocht.

Openingsuren

De Kerstmarkt van Luik is dagelijks geopend en heeft de onderstaande openingstijden:

  • Maandag: 11.00 - 20.00 uur
  • Dinsdag: 11.00 - 20.00 uur
  • Woensdag: 11.00 - 22.00 uur
  • Donderdag: 11.00 - 24.00 uur
  • Vrijdag: 11.00 - 24.00 uur
  • Zaterdag: 11.00 - 24.00 uur
  • Zondag: 11.00 - 22.00 uur
  • 24 december: 11.00 – 18.00 uur
  • 25 december: 13.00 – 20.00 uur

Tickets

De toegang tot Kerstmarkt Luik is gratis en openbaar, er hoeven dus geen entreetickets te worden gekocht. Voor het gebruik van de reuzensleeppiste betaal je vijf euro toegang waarna je zoveel afdalingen mag maken als je wilt.

Bezoeken Kerstmarkt Luik

De stad Luik is vanuit alle richtingen prima te bereiken dankzij een uitgebreid snelwegennetwerk (bereken route). Eenmaal in het centrum is parkeren over het algemeen ook geen groot probleem, er zijn meer dan voldoende parkeergelegenheden. Er is zelfs onder het plein waar het Kerstdorp staat (Place St. Lambert) een parkeergarage te vinden. Let op, in het Franstalige deel van België wordt Luik aangeduid als Liège. Luik is een stad waar je prima wat langer kunt verblijven, overnacht bijvoorbeeld in een van de vele hotels:

Treintickets

Met de trein heb je geen last van verkeersdrukte en parkeerkosten. Treinreizigers kunnen uitstappen op treinstation Gare de Liège-Palais (Station Luik-Paleis) en de weg te voet vervolgen tot aan Kerstmarkt Luik. Je boekt voordelige treintickets eenvoudig via:

Kerstshoppen Luik

De stad Luik beschikt over een zeer uitgebreid en divers winkelaanbod. Wanneer je nog kerstinkopen wilt doen leent de stad zich dan ook perfect om te kerstshoppen. Bezoek de bekende winkelketens of, wanneer je exclusievere kerstcadeaus wilt kopen, de kleinere boetiekjes die je er ook in grote getale aantreft.