Home » Kerstmarkt Maastricht

Kerstmarkt Maastricht 2 december 2017 - 1 januari 2018

c1e54ca030bd42b2bc2d3d38fae2a3a7.jpg

Een van de meest romantische en sfeervolste steden van Nederland is Maastricht. Tijdens de feestdagen wordt er nog eens een flinke schep bovenop gedaan dankzij Kerstmarkt Maastricht. Pure schoonheid in combinatie met de warmte van kerstverlichting en de geur van lekkernijen is wat Kerstmarkt Maastricht tot de top van de Kerstmarkten heeft gebracht. Kerstmarkt Maastricht heet officieel Magisch Maastricht en is absoluut het bezoeken waard. De datum, openingstijden, locaties, hotelmogelijkheden en bereikbaarheid per trein of auto van Kerstmarkt Maastricht 2017/2018 zijn onderstaand samengevat.

Kerstmarkt Maastricht 

Kerstmarkt Maastricht vind uiteraard weer plaats in de historische binnenstad. Het centrum zal een groot winter wonderland worden met kerstkraampjes, ontelbare prachtige kerstlampjes en vele lekkernijen. Ook het wereldberoemde Vrijhof staat geheel in het teken van de gezellige Kerstmarkt, je zult hier vele authentieke houten kerstkraampjes aantreffen. Ook tref je op het Vrijthof en andere bekende pleinen een schaatsbaan, een reuzenrad, muzikale optredens en een carrousel aan. Een deel van Kerstmarkt Maastricht is overdekt en daardoor ook goed te bezoeken wanneer het slechter weer zou zijn. Tijdens Kerstmarkt Maastricht kan je de verschillende pleinen en straten bezoeken door de Magische lichtroute te volgen. 

Datum 2017 - 2018

De volgende editie van de Maastrichtse Kerstmarkt staat gepland van zaterdag 2 december 2017 tot en met maandag 1 januari 2018.

Openingstijden

Kerstmarkt Maastricht is alle dagen van de week geopend, wat ook geldt voor een groot deel van de winkels in de stad Maastricht. Alleen op Eerste en Tweede Kerstdag zullen de meeste winkels wel gesloten zijn. De openingstijden van Kerstmarkt Maastricht zijn:

  • Maandag: 11.00 - 20.00 uur
  • Dinsdag: 11.00 - 20.00 uur
  • Woensdag: 11.00 - 20.00 uur
  • Donderdag: 10.00 - 22.00 uur
  • Vrijdag: 10.00 - 22.00 uur
  • Zaterdag: 10.00 - 22.00 uur
  • Zondag: 12.00 - 18.00 uur
  • De schaatsbaan is dagelijks open van 10.00 tot 22.00 uur (op 24 en 25 december sluit de schaatsbaan eerder, namelijk om 20.00 uur)
  • Het paviljoen op het Vrijthof is dagelijk open van 10.00 tot 23.00 uur ((op 24 en 25 december sluit het paviljoen eerder, namelijk om 20.00 uur)

Entreegeld

Uiteraard is Kerstmarkt Maastricht gratis te bezoeken door iedereen. Wist je dat ongeveer één miljoen mensen per jaar de Kerstmarkt bezoeken? Alleen wanneer je gebruik wilt maken van de schaatsbaan (schaatsen huren), het reuzenrad, enzovoorts zal dit geld kosten.

Kersthoppen in Maastricht

De winkelstraten van Maastricht lenen zich uitstekend voor Kerstshoppen. Bijna alle bekende winkelketens hebben wel een vestiging in de statige winkelstraten. Wie nog kerstinkopen moet doen hoeft niet bang te zijn dat hij of zijn niet zal slagen in Maastricht. De winkelstraten van Maastricht zijn overigens geheel autovrij. Bezoek je Kerstmarkt Maastricht? Vergeet dan dus niet om direct je kerstinkopen te doen.

Bezoeken Kerstmarkt Maastricht

Als je heerlijk ongedwongen van de Kerstmarkt wilt genieten raden we je aan om met de trein naar Maastricht te reizen. Het treinstation van Maastricht is niet ver van de pleinen in het centrum van Maastricht gelegen. Misschien is het ook eens een leuk idee om met een georganiseerde busreis mee te doen en jezelf laten brengen en halen. Als je met de auto naar de Kerstmarkt in Maastricht wilt gaan moet je rekening houden met parkeerdrukte. De parkeergarages in de buurt van het Vrijthof zullen mogelijk zelfs vol zijn. Eventueel kan er ook geparkeerd worden op parkings buiten de stad waarvandaan je verder reist met het openbaar vervoer. Een laatste optie is om een hotelkamer te boeken, in Maastricht kan je jezelf prima meerdere dagen vermaken: