Home » Kerstmarkt Mechelen

Kerstmarkt Mechelen 2017

Er is nog geen informatie over de editie van 2017 bekend, onderstaand de informatie behorend tot de voorgaande editie.

De Haverwerf in de Belgische stad Mechelen vormt in de dagen voor Kerst weer een decor waar je nog de echte winterse kerstsfeer kunt beleven. Tijdens Kerstmarkt Mechelen (ook wel Wintermarkt Mechelen) kan je genieten van de vele kraampjes en leuke spullen die je kunt kopen. Krijg je al zin in Kerst? Bezoek dan Kerstmarkt Mechelen en ben op de hoogte van de locatie, de openingsuren, de manier hoe er te geraken, overnachten in een hotel en tips voor te kerstshoppen.

Kerstmarkt Mechelen 

Het fenomeen Kerstmarkt maakt nog steeds een stevige groei door. Ook in Mechelen profiteren van de aanzwellende belangstelling voor de authentieke kerstsfeer. Om op deze behoefte in te spelen zijn er in de Mechelse Haverwerf tal van gezellige kraampjes en ontelbaar veel lampjes om de ultieme kerstsfeer op te roepen. De kerstmarkt van Mechelen heet eigenlijk Wintermarkt Mechelen en deze maakt weer deel uit van 'het Warmste Weekend'. Behalve heel veel kerstaccessoires kan je er ook terecht voor lekkernijen en entertainment. Kinderen kunnen er terecht voor heerlijk vermaak als de zweefmolen of het gezicht laten schminken. Op de zondag vindt de Mondiale Kerstmarkt plaats.

Datum 2016

Kerstmarkt (Wintermarkt) Mechelen vindt plaats van vrijdag 16 tot en met zondag 18 december 2016.

0ef517c26cad4ad194e3e85f2dfb782c.jpg

Openingsuren

Kerstmarkt Mechelen is geopend op:

 • Vrijdag 16 december: 18.00 - 24.00 uur
 • Zaterdag 17 december: 11.00 - 24.00 uur
 • Zondag 18 december: 11.00 - 20.00 uur (mondiale Kerstmarkt)

Kaartverkoop

Kerstmarkt Mechelen (Wintermarkt) is een gratis te bezoeken evenement. Hoe meer bezoekers, hoe meer vreugd en daardoor hoef je geen entreeticket te kopen.

Treinkaartjes

Mechelen heeft een eigen treinstation voor de reizigers die liever met het openbaar vervoer reizen. Een internationaal treinticket is zeer voordelig:

Kerstshoppen Mechelen

Mechelen ligt tussen de steden Antwerpen en Brussel in, maar dit wil niet zeggen dat het geen eigen identiteit heeft. Dankzij onder andere studenten beschikt Mechelen over een levendig centrum met winkels en mode die de moeite meer dan waard zijn. Je kunt in de binnenstad dan ook prima je kerstinkopen doen, kerstshoppen in Mechelen is dan ook zeker een aanrader.

Bezoeken Kerstmarkt Mechelen

Mechelen is met de auto het snelst bereikbaar via de autosnelweg E19 die Antwerpen met Brussel verbindt. Betaald parkeren is mogelijk nabij de Haverwerf. Om Mechelen echt te leren kennen kan je ook een hotelkamer boeken:

Meer winterse activiteiten

Kerstmarkt Mechelen, oftewel Wintermarkt Mechelen, is maar één van de winterse activiteiten in de stad. Alle activiteiten vallen onder de noemer Mechelen houdt je Warm. Enkele van de activiteiten die worden georganiseerd zijn:

 • Winterbar
 • Café Ambiance
 • Joe Kerstparade
 • Circus Ronaldo
 • Het Warmste Weekend
 • Oud en Nieuw
 • Nieuwjaarsdrink
 • Kerstshoppen