Home » Kerstmarkt Monschau

Kerstmarkt Monschau

Last update: 14-10-2018

Een van de mooiste dorpen uit de Eiffel herbergt ook een van de leukste kerstmarkten van Duitsland. Kerstmarkt Monschau blinkt uit qua authenticiteit en sfeer. In het gezellige centrum van Monschau staat richting de kerstperiode weer prachtig verlichte kerstkraampjes die de bezoeker in kerstsferen brengt. Kom te weten op welke datums in 2018 Kerstmarkt Monschau plaatsvindt, wat de openingstijden zijn, activiteiten, voordelige hotels, de bereikbaarheid per auto en openbaar vervoer. 

Kerstmarkt Monschau 2018

Kerstmarkt Monschau weet ieder jaar weer honderdduizenden mensen uit binnen- en buitenland naar het Duitse stadje te trekken. Monschau is een van de mooiste dorpen van de omgeving en niet ver van de Belgische grens gelegen. Ook vanuit Nederland kan je Monschau vrij eenvoudig bereiken. Het historische centrum is extra sfeervol tijdens de kerstperiode. Bezoekers genieten van een grote verlichte kerstboom, kerstkraampjes, lekkernijen, livemuziek, een levende kribbe, zandsculpturen, enzovoorts. De kerstmarkt staat bol van de leuke activiteiten en scoort steevast hoog op de ranking van Duitse kerstmarkten. 

Datum 2018

Kerstmarkt Monschau vindt plaats gedurende vijf weekenden in de periode van 23 november tot en met 23 december 2018. De datums zijn 23, 24 en 30 november plus 1, 2, 7, 8, 9, 14, 15, 16, 21, 22 en 23 december 2018. Op zondag 25 november 2018 is de kerstmarkt gesloten.

© Monschau Touristik GmbH

Openingstijden

Kerstmarkt Monschau is niet iedere dag geopend. Alleen op vrijdag, zaterdag en zondag is de markt te bezoeken. De openingstijden in 2018 zijn van 11.00 tot 21.00 uur en op zondagen van 11.00 tot 20.00 uur.

Kaartverkoop

De toegang tot Kerstmarkt Monschau is uiteraard gratis. Om toegang te krijgen tot een sprookjesachtige voorstelling in het Aukloster dient € 2,50 per persoon te worden betaald.

Bezoeken Kerstmarkt Monschau

Kerstmarkt Monschau is gesitueerd in het centrum van het stadje. Om de bezoekers te kunnen herbergen kan er worden geparkeerd in het centrum op de aangegeven parkeerplaatsen. Ook kan er worden geparkeerd in het nabijgelegen Höfen bij de kerk, de wandelparkeerplaats en de Vereinshalle. Voor de verder weg gelegen parkeerterreinen geldt dat er een pendelbus rijdt van en naar de kerstmarkt. Ook bekend zijn de speciale busreizen voor een bezoek aan een Kerstmarkt. Monschau is een parel die een langer verblijf zeker waard is. Blijf daarom slapen en boek een hotel:

Kerstshoppen

Het stadje Monschau is al een attractie op zichzelf en dat uit zich optimaal tijdens de plaatselijke kerstmarkt. Je kunt in Monschau ook heerlijk kerstshoppen, de plaatselijke winkeliers hebben de winkels namelijk opgetuigd in kerstsferen. Verwacht in Monschau geen grote winkelstraten met alle grote winkelketens, in het stadje kun je juist heerlijk boetiekjes afstruinen. Je zult er wellicht net dat ene bijzondere kerstcadeau vinden.