Kerstmarkt Münster

Last update: 08-11-2019

Kerstmarkt Münster is een van de bekendste en zeker een van de gezelligste kerstmarkten van Europa. In het Duitse Münster is het centrum gedurende een maand ondergedompeld in kerstsferen en dit zorgt voor een grote toeloop bezoekers. Dit blijkt ook wel uit de meer dan één miljoen bezoekers die Kerstmarkt Münster ieder jaar aandoen. Van deze bezoekers komt een groot deel uit Nederland, de stad Münster ligt dan ook niet al te ver van Oost-Nederlandse steden zoals Enschede gelegen. Kom meer te weten over Kerstmarkt Münster waaronder datum en locatie, openingstijden, bereikbaarheid met auto en trein en het boeken van een hotelovernachting.

Kerstmarkt Münster

Kerstmarkt Münster geeft de oude binnenstad nog extra sfeer tijdens de feestdagen. Kerstmarkt Münster bestaat in totaal uit ongeveer driehonderd kraampjes met allerlei kerstgerelateerde artikelen en vooral heel veel gezellige lampjes. Behalve de op en top kerstsfeer geniet ook de inwendige mens volop mee; er zijn lekkernijen in overvloed aanwezig. De volgende editie van Kerstmarkt Münster vindt plaats van maandag 25 november tot en met maandag 23 december 2019.

Locaties

In Münster is de stad geheel in kerstsfeer dankzij vijf kerstmarkten welke verdeeld zijn over meerdere locaties in de binnenstad van Münster. De verschillende markten luisteren naar prachtige namen als Weihnachtsmarkt am Rathaus, Lambertimarkt, Giebelhüüskesmarkt, Prinzipalmarkt, Kiepenkerl-Weihnachtsmarkt en Aegidii-Weihnachtsmarkt.

Gratis toegang

Kerstmarkt Münster is een gratis te bezoeken evenement. Dankzij de enorme bezoekersaantallen zijn er maar weinig grotere gratis evenementen in de regio van Münster.

Openingstijden

Kerstmarkt Münster start dagelijks om 11 uur 's morgens. Op zondag tot en met donderdag is het festijn afgelopen om 20 uur. Op vrijdagen en zaterdagen zelfs pas om 21 uur, waardoor ook de werkende mens voldoende kansen heeft om de Kerstmarkt te bezoeken in bijvoorbeeld de avonduren. Opgesomd zijn de openingstijden dus:

  • Maandag: 11.00 - 20.00 uur
  • Dinsdag: 11.00 - 20.00 uur
  • Woensdag: 11.00 - 20.00 uur
  • Donderdag: 11.00 - 20.00 uur
  • Vrijdag: 11.00 - 21.00 uur
  • Zaterdag: 11.00 - 21.00 uur
  • Zondag: 11.00 - 20.00 uur

Bezoeken Kerstmarkt Münster

Kerstmarkt Münster is vooral voor mensen uit het oosten van Nederland prima te bereiken per auto. Parkeren is mogelijk tot in het stadscentrum, parkeerborden wijzen de weg. Ook beschikt Münster over een eigen treinstation waar je ook met een internationaal treinticket kunt geraken:

Overnachten

Als je geen zin hebt om na je bezoek aan Kerstmarkt Münster nog terug te moeten reizen kan je ook overnachten in een van de sfeervolle hotels in de stad:

Kerstshoppen in Münster

Een bezoek aan de knusse historische binnenstad van Münster is een goede gelegenheid om te kerstshoppen. Je treft er vele bekende en minder bekende winkelketens aan waar je alvast prima kunt slagen voor je kerstinkopen. Zo combineer je eenvoudig een bezoek aan Kerstmarkt Münster met het doen van de broodnodige kerstinkopen.