Kerstmarkt Nordhorn

Last update: 08-11-2019

Niet ver over de Duitse grens, nabij steden als Hengelo en Enschede, is het stadje Nordhorn gelegen. Hier wordt ieder jaar een prachtige kerstmarkt georganiseerd. Kerstmarkt Nordhorn wordt ieder jaar door veel Nederlanders bezocht en dat is meer dan terecht. Het is namelijk een gezellige en authentieke Duitse kerstmarkt. Onderstaand volgt alles over de kerstmarkt in Nordhorn, denk aan de locatie, activiteiten, openingstijden en bereikbaarheid. 

Kerstmarkt Nordhorn 2019

Het centrum van Norhorn ademt in de periode voor Kerst al geruime tijd de onvervalste kerstsfeer uit. Het aantal lampjes is niet te tellen en er zijn tientallen gezellige kerstkraampjes waar je leuke kerstspullen en lekkernijen kunt kopen. Ook kinderen zullen zich uitermate goed vermaken op de kerstmarkt, er worden namelijk speciale activiteiten voor kinderen georganiseerd. Een van de hoogtepunten is de Nicolaasoptocht die op 5 december op het programma staat. Kerstmarkt Nordhorn duurt van maandag 25 november tot en met maandag 30 december 2019.

Openingstijden

De kerstmarkt is uiteraard gratis te bezoeken, je hoeft dus geen tickets te kopen. Als je de kerstmarkt in Nordhorn wilt bezoeken dien je wel rekening te houden met de volgende openingstijden:

  • Maandag: 11.00 – 20.00 uur
  • Dinsdag: 11.00 – 20.00 uur
  • Woensdag: 11.00 – 20.00 uur
  • Donderdag: 11.00 – 22.00 uur
  • Vrijdag: 11.00 – 20.00 uur
  • Zaterdag: 11.00 – 20.00 uur
  • Zondag: 14.00 – 20.00 uur
  • Openingsdag (27 november): 18.00 - 20.00 uur
  • Kerstavond, eerste en tweede kerstdag: gesloten

Bezoeken Kerstmarkt Nordhorn

Vanuit Nederland reis je het eenvoudigst naar Nordhorn door de grens over te steken bij Denekamp of via de A1. Parkeren is mogelijk in het centrum van Nordhorn. Met de trein naar Nordhorn is lastiger, de stad is namelijk de grootste stad zonder eigen treinstation. En dat ondanks het feit dat er gewoon een spoorrail door de stad loopt. Mogelijk zal er echter in de nabije toekomst weer een eigen treinstation in gebruik worden genomen. De stad Nordhorn is tevens prima om te vereren met een hotelovernachting:

Kerstshoppen

Wie behalve een bezoek aan de kerstmarkt ook wil shoppen in Nordhorn is aan het juiste adres. De stad Nordhorn is namelijk erg sfeervol dankzij het meanderende riviertje De Vecht dat door de binnenstad stroomt. Het grootste winkelcentrum van de stad dankt haar naam aan deze rivier en heet ‘Vechte Arkaden’. Hier kan je perfect terecht om te kerstshoppen of om nieuwe kleding en schoenen te kopen.