Home » Kerstmarkt Oberhausen

Kerstmarkt Oberhausen 2017

a5e8f64a8bc547dabf79be442cb6ed3d.jpg

Kerstmarkt Oberhausen is een van de grootste kerstmarkten van Europa. De Duitse stad Oberhausen beschikt over maar liefst twee kerstmarkten van formaat. De ene kerstmarkt is gelegen in de binnenstad van Oberhausen (Altstadt) en de tweede is bij het beroemde CentrO Winkelcentrum gelegen. Een bezoek aan Oberhausen tijdens de kerstperiode biedt je dus de kans om twee grote kerstmarkten te bezoeken en eventueel nog lekker te kerstshoppen in CentrO. We hebben alle relevante informatie over de twee kerstmarkten in Oberhausen voor je verzameld. Kerstmarkt Oberhausen vindt plaats van 16 november tot en met 23 december 2017.

Kerstmarkt Oberhausen Altstadt

De bekendste kerstmarkt van Oberhausen is die in de oude historische binnenstad. Hier moet je zijn voor de authentieke kerstsfeer. Kerstmarkt Oberhausen Altstadt (Weihnachtswald) bestaat uit circa driehonderd prachtig versierde kerstkraampjes. Omdat de kerstmarkt in de prachtige binnenstad wordt georganiseerd is de sfeer werkelijk zeer hartverwarmend. Je kunt er terecht voor leuke kerstspulletjes en een hapje en een drankje. Geniet ondertussen van de binnenstad van Oberhausen die compleet ondergedompeld is in de kerstsfeer.

Kerstmarkt CentrO Oberhausen

Het enorme winkelcentrum CentrO is het grootste winkelcentrum van Europa met maar liefst ruim 20 miljoen bezoekers per jaar. In de kerstperiode wordt er een kerstmarkt opgetuigd voor de bezoekers van het centrum. Een dagje heerlijk shoppen in kerstsfeer ligt dus voor het grijpen. CentrO beschikt over tal van modewinkels waardoor je er als shopaholic niet hoeft te vervelen. Kerstmarkt CentrO Oberhausen bestaat overigens uit ongeveer 150 houten kerstkraampjes. Eigenlijk bestaat de Kerstmarkt zelf ook weer uit drie delen, ieder met een eigen karakter en sfeer. Wat dacht je van het deel dat in Alpensfeer is ingericht inclusief après ski, enzovoorts. Ook is er Santa's Village en tenslotte de Kaboutermarkt welke speciaal voor kinderen is.

Openingstijden

De openingstijden van de Kerstmarkt in het centrum van Oberhausen zijn zeer uniform. Iedere dag opent het spektakel om 12 uur en sluit de kerstmarkt weer om 20 uur. De Kerstmarkt in CentrO is geopend van 11 tot 22 uur op doordeweekse dagen. Op zaterdag opent de markt iets eerder, namelijk om 10 uur. Op zondag sluit de CentrO Kerstmarkt om 21 uur. Op de openingsdag en 20 november (Dodenzondag) gelden gereduceerde openingstijden.

Bezoeken Kerstmarkt Altstadt

De Kerstmarkt vindt zoals benoemd plaats in de binnenstad van Oberhausen. Als je met de auto reist naar Oberhausen zal je parkeergeld moeten betalen en houd ook rekening met de aanschaf van een Umweltsticker. Vanwege de centrale ligging is de trein het meest geschikt als transportmiddel. Oberhausen Hauptbahnhof is op loopafstand verwijderd van de Kerstmarkt. Vind voordelige treintickets via:

Bezoeken Kerstmarkt CentrO

Het winkelcentrum CentrO is gelegen aan de Centroallee 1000 in Oberhausen, wat vanuit Venlo ongeveer drie kwartier rijden is. Over parkeren hoef je jezelf geen zorgen te maken, het parkeren van je auto is namelijk gratis bij CentrO. Er zijn maar liefst veertienduizend gratis parkeerplekken. Als je toch al in Oberhausen bent is het natuurlijk ook mogelijk om te slapen in een hotel:

Gratis toegang

Zowel de Kerstmarkt in de oude binnenstad als de Kerstmarkt bij CentrO is gewoon gratis te bezoeken voor iedereen die zin heeft in de authentieke kerstsfeer.

Kerstshoppen

Wanneer je nog kerstinkopen moet doen is een bezoek aan Oberhausen meer dan geschikt. Bij de Kerstmarkt in de oude binnenstad en al helemaal bij de CentrO Kerstmarkt vind je alles wat je nodig hebt om de kerstinkopen bijeen te shoppen.