Home » Kerstmarkt Rotterdam

Scandinavische Kerstmarkten Rotterdam

Informatie editie 2017 nog niet bekend.

In de periode voorafgaand aan de feestdagen vinden er in Rotterdam meerdere kerstmarkten plaats. Bezoekers kunnen genieten van een geweldige kerstsfeer inclusief kraampjes, versierde kersthuisjes, zelfgemaakte spulletjes, enzovoorts. De Scandinavische Kerstmarkt in Rotterdam bestaat uit een Deense, Noorse en Finse variant. In dit artikel volgt alle informatie over kerstmarkt Rotterdam 2016 zoals de datums, openingstijden, locatie, activiteiten en bereikbaarheid.

Scandinavische Kerstmarkt Rotterdam

In Scandinavië zijn de winters lang, koud en donker. Het kerstfeest speelt er daarom een belangrijk rol, want de dagen worden dan immers alweer wat langer. De Scandinavische kerken in Nederland organiseren daarom speciale Scandinavische Kerstmarkten waarvan meerdere in Rotterdam. Op deze evenementen kan je terecht voor echte onvervalste kerstsfeer en warmte waarbij genoten kan worden van bijvoorbeeld heerlijke lekkernijen en kerstspullen gekocht kunnen worden. Veel van de waren zijn ook zelfgemaakt wat het extra bijzonder maakt. Er worden een Noorse, Deense en Finse kerstmarkt georganiseerd, ieder met hun eigen sfeer en gewoontes.

Noorse Kerstmarkt Rotterdam

De eerste Scandinavische Kerstmarkt is de Noorse en vindt plaats in de Noorse Zeemanskerk aan de Westzeedijk 300. De Noorse Kerstmarkt is ideaal voor het vinden van sieraden, Noorse truien, zelfgemaakte handwerkjes, typische Noorse gerechten, enzovoorts. De openingstijden zijn:

  • Donderdag 10 en vrijdag 11 november: 10 – 18 uur
  • Zaterdag 12 november: 10 - 17 uur
  • Zondag 13 november: 11 – 17 uur

Deense Kerstmarkt Rotterdam

De Deense Kerstmarkt vindt plaats in de Deense Zeemanskerk aan de Coolhaven 1. Je vindt er Deense werkjes en lekkernijen en uiteraard heel veel kerstspullen. De Deense Kerstmarkt vindt plaats in het weekend van vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 november 2016 en heeft dagelijks dezelfde openingstijden van 10.00 tot 17.00 uur.

Finse Kerstmarkt Rotterdam

Finse lekkernijen en kerstartikelen vind je op de Finse Kerstmarkt. Ook Lapland speelt een aardige rol mee op deze kerstmarkt. Het evenement vindt plaats in het Finse Huis aan de Gravendijkwal 64. De Finse Kerstmarkt duurt maar liefst twee weekenden, te weten de weekenden van 18 - 20 en 25 - 27 november 2016. De openingstijden zijn:

  • Vrijdag 18 en 25 november: 12.00 - 20.00 uur
  • Zaterdag 18 en 26 november: 10.00 - 18.00 uur
  • Zondag 19 en 27 november: 10.00 - 18.00 uur

Hotelkamer boeken

Wil je een bezoek aan een van de Scandinavische kerstmarkten in Rotterdam combineren met een uitgebreider toeristisch bezoek? Boek dan een hotel in de Maasstad:

Kerstshoppen

Shoppen in Rotterdam, dat is natuurlijk een belevenis op zichzelf. Al vele decennia is de Maasstad een voorloper op het gebied van shoppen. Dus wanneer je nog zoekende bent naar kerstspullen of kerstcadeaus zijn de rijk gevulde winkelstraten van Rotterdam een uitstekende keuze om lekker te winkelen.