Utrechts Winterfestival Knus

Last update: 21-09-2019

Er is nog niets bekend over kerstmarkt Utrecht 2019

In Utrecht pakt men tijdens de kerstperiode goed aan met een breed programma vol kerstactiviteiten op meerdere locaties. Overal op prominente plaatsen in de stad proef je de kerstsfeer tijdens het Utrechts Winterfestival Knus. Als je niks wilt missen van kerstmarkten in Utrecht kan je deze pagina in de gaten houden, je vindt hier alles over de locaties, de openingstijden, de datums, activiteiten en de bereikbaarheid.

Utrechts Winterfestival Knus

Knus Utrecht is een winterse markt, huiskamer en festival in één. Ook dit jaar keert Knus terug om de straten van de Utrechtse binnenstad om te toveren tot een fijne plek om samen te komen. Voor al je kerstcadeaus, inspiratie of ingrediënten voor het kerstdiner of voor een lekkere kop glühwein in winterse sferen, ben je bij Knus aan het juist adres. Dwaal langs de verschillende winterse locaties en bezoek mooie optredens in de aanwezige huiskamers. In deze huiskamers kun je genieten van muziek, theater en literatuur verzorgd door o.a. The Bakery, Stukafest, Theatergroep Aluin en Het Literatuurhuis. De voetjes kunnen van de vloer bij de Antikoudevoetendisco en even uitrusten doe je in de zweefmolen op de Neude. Gezellige vuurkorven, warme chocomel en glühwein, alles is aanwezig om samen te genieten tijdens dit winterse Knusweekend. 

Gratis entree en openingstijden

Het festival is gratis toegankelijk te bezoeken op maar liefst drie dagen, van vrijdagmiddag 14 december tot en met zondag 16 december. De openingstijden zijn:

  • Vrijdag 14 december: 16.00 - 01.00 uur
  • Zaterdag 15 december: 11.00 - 01.00 uur
  • Zondag 16 december: 11.00 - 18.00 uur

7 markten!

Knus bestaat uit zeven markten die verspreid door de binnenstad plaatsvinden. Bekende Utrechtse markten in een winters jasje. Dit jaar kan je terecht bij de Streekmarkt, Twijnstraat & de Markt, de Swan Market, de Zelfgemaakte Markt, Fonteyn, Karels Winter Fair en de Knusse Cultuurmarkt.

Country & Christmas Fair

Op Kasteel de Haar wordt traditioneel de Country & Christmas Fair georganiseerd. Dit evenement is meer een beurs voor kerst en de feestdagen. De Country & Christmas Fair is ideaal voor het opdoen van inspiratie (en eventueel kopen van) rondom cadeaus en versieringen. De beurs vindt plaats van:

  • Dinsdag 19 tot en met zaterdag 23 november 2019: 10.00 - 22.00 uur
  • Zondag 24 november 2019: 10.00 - 18.00 uur

Kerstmarkt Overvecht

Ook winkelcentrum Overvecht ademt de kerstsfeer uit. Gedurende deze periode staat er een kerstmarkt in het winkelcentrum en kan je er prima kerstshoppen. De datums van kerst-cadeaumarkt van 2018 zijn 15 tot en met 22 december.

Bezoeken Utrecht

Utrecht is vanwege de centrale ligging goed bereikbaar vanuit het hele land. Er zijn voldoende parkeergarages in de binnenstad, maar de parkeerkosten zijn vrij hoog. Bezoekers kunnen uiteraard ook eenvoudig per trein de kerstmarkten bezoeken die in de binnenstad worden georganiseerd. Je stapt namelijk uit en vanaf het perron loop je zo de kerstactiviteiten in. Utrecht is natuurlijk geweldig om voor een langere periode te bezoeken. Misschien is een hotelovernachting een goed idee: