Home » Kerstmarkt Utrecht

Kerstmarkt Utrecht

Last update: 14-10-2018

In Utrecht worden er meerdere Kerstmarkten georganiseerd. De stad pakt het tijdens de kerstperiode goed aan met een breed programma vol kerstactiviteiten op meerdere locaties. Overal op prominente plaatsen in de stad proef je de kerstsfeer tijdens Winter Utrecht. Kerstmarkten worden georganiseerd op verschillende datums in november en december 2018. Als je niks wilt missen van kerstmarkten in Utrecht kan je deze pagina in de gaten houden, je vindt hier alles over de locaties, de openingstijden, de datums, activiteiten en de bereikbaarheid.

Kerstmarkt Utrecht (Knüss Winterfest)

Gedurende twee dagen staat de stad Utrecht nog eens extra in het teken van kerstmis. Op 9, 10 en 11 december 2018 is het namelijk weer tijd voor Knüss Winterfest. Dat wil zeggen heel veel flonkerende lampjes, houten chalets, kerstkraampjes, kerstbomen, lekkernijen, een ijsbaan, enzovoorts. Kerstmarkt Utrecht strekt zich uit over meerdere locaties in de binnenstad en maakt deel uit van het Knüss Winterfest. Kerstmarkt Utrecht is geheel gratis te bezoeken, er hoeven dus geen kaarten te worden aangeschaft.

Country & Christmas Fair

Op Kasteel de Haar wordt traditioneel de Country & Christmas Fair georganiseerd. Dit evenement is meer een beurs voor kerst en de feestdagen. De Country & Christmas Fair is ideaal voor het opdoen van inspiratie (en eventueel kopen van) rondom cadeaus en versieringen. De beurs vindt plaats van:

  • Dinsdag 20 tot en met zaterdag 24 november 2018: 10.00 - 22.00 uur
  • Zondag 25 november 2018: 10.00 - 18.00 uur

Zelfgemaakte Kerstmarkt

Maar er is nog veel meer in Utrecht te beleven. Zo staat de Mariaplaats op 15 en 16 december 2018 in het teken van zelfgemaakte kerstspullen en streekproducten. De activiteiten op de Mariaplaats duren op zaterdag en zondag van 11.00 tot 18.00 uur. 

Winterse Streekmarkt

Lekker eten en drinken doe je op de Winterse Streekmarkt. Deze kerstmarkt wordt ook op de Mariaplaats georganiseerd tegelijk met de Zelfgemaakte Kerstmarkt op 15 en 16 december 2018. De openingstijden zijn wel wat korter (beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur).

Kerstmarkt Twijnstraat

Dan is er nog Kerstmarkt Twijnstraat waar volop kerstactiviteiten zijn gepland voor jong en oud. Inclusief natuurlijk leuke kerstspullen en overheerlijke hapjes en drankjes. De datum in 2018 is zondag 16 december.

Kerstmarkt Overvecht

Ook winkelcentrum Overvecht ademt de kerstsfeer uit. Gedurende deze periode staat er een kerstmarkt in het winkelcentrum en kan je er prima kerstshoppen. De datums van kerst-cadeaumarkt van 2018 zijn 15 tot en met 22 december.

Bezoeken Utrecht

Utrecht is vanwege de centrale ligging goed bereikbaar vanuit het hele land. Er zijn voldoende parkeergarages in de binnenstad, maar de parkeerkosten zijn vrij hoog. Bezoekers kunnen uiteraard ook eenvoudig per trein de kerstmarkten bezoeken die in de binnenstad worden georganiseerd. Je stapt namelijk uit en vanaf het perron loop je zo de kerstactiviteiten in. Utrecht is natuurlijk geweldig om voor een langere periode te bezoeken. Misschien is een hotelovernachting een goed idee: