Kalender » Kerstmarkt Utrecht

Kerstmarkt Utrecht 2016

aef2f532c6a9437b8c5ec19e8ba57368.jpg

Informatie over editie 2017 is nog niet bekend.

In Utrecht worden er meerdere Kerstmarkten georganiseerd. De stad pakt het tijdens de kerstperiode goed aan met een breed programma vol kerstactiviteiten op meerdere locaties. Overal op prominente plaatsen in de stad proef je de kerstsfeer tijdens Winter Utrecht. Kerstmarkten worden georganiseerd op verschillende datums in november en december 2016. Als je niks wilt missen van kerstmarkten in Utrecht kan je deze pagina in de gaten houden, je vindt hier alles over de locaties, de openingstijden, de datums, activiteiten en de bereikbaarheid.

Kerstmarkt Utrecht (Knüss Winterfest)

Gedurende drie dagen staat de stad Utrecht nog eens extra in het teken van kerstmis. Op 9, 10 en 11 december 2016 is het namelijk weer tijd voor de Utrechtse Kerstmarkt. Dat wil zeggen heel veel flonkerende lampjes, houten chalets, kerstkraampjes, kerstbomen, lekkernijen, een ijsbaan, enzovoorts. Kerstmarkt Utrecht strekt zich uit over meerdere locaties in de binnenstad en maakt deel uit van het Knüss Winterfest. Kerstmarkt Utrecht is geheel gratis te bezoeken, er hoeven dus geen kaarten te worden aangeschaft.

Country & Christmas Fair

Op Kasteel de Haar wordt traditioneel de Country & Christmas Fair georganiseerd. Dit evenement is meer een beurs voor kerst en de feestdagen. De Country & Christmas Fair is ideaal voor het opdoen van inspiratie (en eventueel kopen van) rondom cadeaus en versieringen. De beurs vindt plaats van:

  • Woensdag 23 tot en met zaterdag 26 november 2016: 10.00 - 22.00 uur
  • Zondag 27 november 2016: 10.00 - 18.00 uur

Allerhande Kerstfestival

Een van de grootste kerstfestivals van Nederland vindt plaats in het Spoorwegmuseum op 9, 10 en 11 december 2016. Het Allerhande Kerstfestival wordt mede georganiseerd door Albert Heijn. Lees hier alles over het Allerhande Kerstfestival.

Zelfgemaakte Kerstmarkt

Maar er is nog veel meer in Utrecht te beleven. Zo staat de Mariaplaats op 10 en 11 december 2016 in het teken van zelfgemaakte kerstspullen en streekproducten. De activiteiten op de Mariaplaats duren op zaterdag en zondag van 11 tot 18 uur. 

Winterse Streekmarkt

Lekker eten en drinken doe je op de Winterse Streekmarkt. Deze kerstmarkt wordt ook op de Mariaplaats georganiseerd tegelijk met de Zelfgemaakte Kerstmarkt op 10 en 11 december 2016. De openingstijden zijn wel wat korter (beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur).

Kerstmarkt Twijnstraat

Dan is er nog Kerstmarkt Twijnstraat waar op zondag 11 december 2016 van 11 tot 18 volop kerstactiviteiten zijn gepland voor jong en oud. Inclusief natuurlijk leuke kerstspullen en overheerlijke hapjes en drankjes.

Kerstmarkt Overvecht

Van 11 tot en met 20 december 2016 ademt Winkelcentrum Overvecht de kerstsfeer uit. Gedurende deze periode staat er een kerstmarkt in het winkelcentrum en kan je er prima kerstshoppen.

Bezoeken Utrecht

Utrecht is vanwege de centrale ligging goed bereikbaar vanuit het hele land. Er zijn voldoende parkeergarages in de binnenstad, maar de parkeerkosten zijn vrij hoog. Bezoekers kunnen uiteraard ook eenvoudig per trein de kerstmarkten bezoeken die in de binnenstad worden georganiseerd. Je stapt namelijk uit en vanaf het perron loop je zo de kerstactiviteiten in. Utrecht is natuurlijk geweldig om voor een langere periode te bezoeken. Misschien is een hotelovernachting een goed idee: