Home » Keukenhof

Keukenhof Lisse

Last update: 29-07-2018

Een fleurig dagje uit beleef je natuurlijk in de Keukenhof. De Keukenhof is bekend over de hele wereld en dat heeft natuurlijk alles te maken met de maar liefst 800 soorten tulpen en zeven miljoen bloembollen in bloei. Gedurende het seizoen zijn er verschillende leuke en bijzondere evenementen om te bezoeken bij de Keukenhof. Kom alles te weten over Keukenhof 2019 zoals adres en locatie, programma en evenementen, tickets en kaartverkoop, openingstijden en bereikbaarheid.

Keukenhof 2019

Ontelbaar veel bloemen, beter gezegd tulpen, toveren de Keukenhof in het voorjaar altijd weer om in een prachtig decor. Bezoekers zijn het er unaniem over eens dat je het schouwspel zeker eens moet gaan bekijken. Er zijn bloemenshows, kunstwerken en inspiratietuinen. Kinderen vermaken zich onder andere met de kinderboerderij, speeltuin, doolhof en speurtocht. Tevens is er gratis wifi in het gehele park. In totaal bloeien miljoenen tulpen tegelijk op een oppervlakte van 32 hectare. De Keukenhof is weer te bezoeken van donderdag 21 maart tot en met zondag 19 mei 2019. Ieder jaar bezoeken meer dan 1 miljoen mensen de Keukenhof waarvan een flink deel uit het buitenland afkomstig is. Het thema in 2018 is Dutch Design, zo is er onder andere een bloemenmozaïek waarmee het bekende Mondriaan schilderij met de vlakken wordt uitgebeeld. 

Evenementen 2018

Gedurende het bezoekseizoen zijn er allerlei speciale evenementen welke het bezoeken meer dan waard zijn. Een overzicht van de evenementen in de Keukenhof in 2018 volgt onderstaand:

  • Lentefeest!: 24 – 25 maart 2018
  • Sprookjesfestival: 28 maart 2018
  • Keukenhof Bloemenmarkt: 6 - 8 april 2018
  • Romantische Rozen festival: 12 - 15 april 2018
  • Bloemencorso van de Bollenstreek: 21 april 2018
  • Liefde is...: 28 - 29 april 2018
  • Blooming Romance festival: 2 - 6 mei 2018
  • Romantiek in Keukenhof: 12 - 13 mei 2018

Tickets en kaartverkoop

Tickets voor de Keukenhof kosten € 17 per persoon online en € 18 aan de deur. Kinderen van 4 tot en met 17 jaar betalen het kortingstarief van € 8 en kinderen tot en met 3 jaar mogen zelfs gratis mee naar binnen. Groepen tussen de 20 en 200 personen betalen ook het gereduceerde kortingstarief van € 15,50 per persoon aan de deur en € 14,75 online. Een parkgids kost € 5. In de Parkgids is informatie vermeld over shows, events en de Keukenhof. Een normale plattegrond van het park is wel gratis.

Kortingskaarten

De Keukenhof is een van de meest aansprekende attracties van Nederland en geliefd onder jong en oud. Mede hierdoor adverteren diverse bedrijven met kortingskaarten voor de Keukenhof. Wie even zoekt op internet vindt vaak al snel kortingsacties. Ook bekende bedrijven als de ANWB en de NS organiseren regelmatig acties voor de Keukenhof, eventueel in combinatie met bijvoorbeeld een voordelig treinticket.

Openingstijden

De Keukenhof is dagelijks geopend van 8.00 tot 19.30 uur, waarbij de kassa reeds sluit om 18.00 uur.

Bezoeken Keukenhof

De Keukenhof is gelegen aan het adres Stationsweg 166a in Lisse, wat tussen de steden Amsterdam en Den Haag is gelegen vlakbij de A4 en A44. Parkeren is mogelijk bij de Keukenhof, een parkeerticket kost € 6 per auto. Met het openbaar vervoer is het mogelijk om vanaf diverse locaties met de speciale Keukenhof Express te reizen. Deze buslijn rijdt onder andere vanuit het centrum van Amsterdam, het treinstation Leiden Centraal en Schiphol Plaza.

Hotel boeken

De omgeving van Lisse is prachtig en is ideaal voor een wat langer verblijf. Boek bijvoorbeeld een hotelkamer in het dorp om de omgeving. Ook de Noordzee en steden als Amsterdam en Leiden liggen niet ver weg. Ga naar het overzicht met voordelige hotelaanbiedingen in de omgeving van Keukenhof: