Kinderboekenweek

Last update: 10-04-2019

Zoals de naam al verduidelijkt staat het kinderboek centraal tijdens de Kinderboekenweek. Gedurende 12 dagen vinden er in het hele land activiteiten plaats die te maken hebben met kinderboeken. Het doel is om het lezen (of voorlezen) van kinderboeken te promoten. Onder andere scholen, bibliotheken en boekwinkels organiseren diverse activiteiten tijdens de Kinderboekenweek. Kom meer te weten over de Kinderboekenweek 2019 waaronder de datum, de activiteiten, meedoen aan de Kinderboekenweek, enzovoorts.

Kinderboekenweek 2019

Voor de ontwikkeling van kinderen is het belangrijk dat boeken lezen. Ze vergroten hiermee namelijk de taalvaardigheid en ontwikkelen de fantasie. Vaak is het voorlezen uit een boek ook de manier om rustig in slaap te vallen. En wat is er nou leuker dan een spannend of mooi geïllustreerd kinderboek te lezen? Om het kinderboek te promoten is er de Kinderboekenweek die ieder jaar in het najaar plaatsvindt. Tijdens de Kinderboekenweek worden er honderden activiteiten georganiseerd in heel Nederland door scholen, organisaties, boekwinkels en bibliotheken. De eerstvolgende editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 2 tot en met zondag 13 oktober 2019. Het thema van de editie van 2019 is voertuigen.

Activiteiten

Een overzicht van alle geplande activiteiten tijdens de Kinderboekenweek 2019 is te raadplegen op de website van de Kinderboekenweek. Een link naar deze site vind je hier. Er zijn ook diverse grotere activiteiten en evenementen die lokaal of regionaal worden georganiseerd, denk aan het Delftse Kinderboekenfestival, de Kinderboekenmarkt in Den Haag, enzovoorts.

Bron: mediaroom Kinderboekenweek

Activiteit organiseren

Onderschrijf je zelf ook het belang van de Kinderboekenweek en wil je zelf een activiteit organiseren? Bijvoorbeeld een theatervoorstelling, schrijversoptreden, een meet en greet met kinderboekenschrijvers of iets anders? Het is mogelijk om je activiteit dan aan te melden op de website van de Kinderboekenweek. Als organisator kan je gebruik maken van diverse hulpmiddelen zoals lesmateriaal, lespakketten, enzovoorts.

Kinderboekenweekgeschenk

Tijdens de Kinderboekenweek is er ook het bekende Kinderboekenweekgeschenk. In 2019 wordt het Kinderboekenweekgeschenk geschreven door de schrijver Anna Woltz. Je krijgt het geschenk gratis wanneer je voor minstens € 10,- aan kinderboeken koopt. Je kunt het Kinderboekenweekgeschenk verkrijgen bij deelnemende boekenwinkels, dit geldt ook voor online aankopen van boeken bij gerenommeerde boekhandels.

Kinderboekenbal

Op de dag voordat de Kinderboekenweek van start gaat is er het Kinderboekenbal. Het Kinderboekenbal vindt dus plaats op dinsdag 1 oktober 2019. Tijdens het bal wordt ook de Gouden Griffel uitgereikt.