Kinderpostzegelactie 2020

Last update: 20-03-2020

In de herfst gaan bijna 200.000 kinderen uit groep 7 en 8 weer langs de deuren om Kinderpostzegels te verkopen. Het gros van de Nederlandse basisscholen doet mee de Kinderpostzegelactie. Van de verkochte Kinderpostzegels gaat een groot deel van het geld naar goede doelen in binnen- en buitenland. Dankzij de verkoop van de Kinderpostzegels worden kinderen uit Nederland en de rest van de wereld geholpen. Kom meer te weten over de Kinderpostzegelactie 2020 zoals datums, deelname, geldigheid, goede doelen en betalingen. 

Kinderpostzegels

Al tientallen jaren lang gaan kinderen in het najaar langs de deuren om zoveel mogelijk Kinderpostzegels te verkopen. Al vele generaties zijn opgegroeid met deze traditie waaraan goede doelen zijn gekoppeld. Ieder jaar worden er ongeveer 2,5 miljoen bestellingen van Kinderpostzegels geplaatst, een ongelooflijk succes. Mensen die Kinderpostzegels  hebben besteld herken je aan de bekende deurzegel bij de deurbel. Met de opbrengsten worden kwetsbare kinderen uit binnen- en buitenland geholpen die wel wat hulp kunnen gebruiken. Behalve Kinderpostzegels worden er ook pleisters, kaarten en overige producten verkocht.

Datum en thema 2020

In 2020 gaat de Kinderpostzegelactie van start op woensdag 23 september om 12.00 uur. Die dag en de dagen en weken erna zullen de kinderen langs de deuren gaan. Tot en met 30 september 2020 kan je kinderen aan je deur verwachten. Naar aanleiding van het aantal geplaatste bestellingen zullen de Kinderpostzegels worden besteld. In de maand november worden de bestelde postzegels bij je thuis gebracht. Betaling van de Kinderpostzegels gaat via acceptgiro of eenmalige machtiging, er wordt niet contact afgerekend aan de deur. Het thema van 2020 is 'Dichtbij! Kinderpostzegels staat dichtbij ieder kind.'

Geldigheid Kinderpostzegels

Kinderpostzegels zijn voorzien van een cijfer 1. Hiermee wordt de tendens gevolgd waarbij er geen bedrag in euro’s meer op vermeld staat. Hierdoor zijn de Kinderpostzegels ook nog geldig na tariefsverhogingen en hoeft er niet bijgeplakt te worden. Overigens zijn oude Kinderpostzegels waarop nog wel een eurobedrag staat vermeld nog gewoon te gebruiken, maar bijplakken kan noodzakelijk zijn.

Deelname

Deelname aan de verkoop van Kinderpostzegels gaat vaak via de basisschool. Het grootste deel van de Nederlandse basisscholen doet mee aan de verkoop van Kinderpostzegels. Ook zijn er nog andere manieren waarop de Stichting Kinderpostzegels geholpen en ondersteund kan worden. Meer informatie vind je terug op de website van de Kinderpostzegels. Scholen kunnen zich aanmelden via het scholenportaal