Kingdance Zwolle

Last update: 10-02-2020

Het dancefestival Kingdance vormt weer een decor waar tienduizenden bezoekers zullen genieten van dancebeats en goede DJ’s. Kingdance is een van de beste festivals op Koningsdag in het oosten van Nederland en bezoekers komen dan ook van ver naar Zwolle. In totaal komen er ongeveer 25.000 mensen van alle leeftijden naar Kingdance om samen te feesten. Kom meer te weten over Kingdance 2020 waaronder de festivallocatie, informatie over line-up en tijden, tickets en kaartverkoop, bereikbaarheid en hotels waar overnacht kan worden.

Kingdance 2020

Kingdance is een groot Koningsdagfestival dat wordt georganiseerd in het Overijsselse Zwolle. Op Kingdance zal het natuurlijk dancemuziek zijn wat de klok slaat, vooral de stromingen hardstyle en house worden volop gedraaid. In totaal zijn er twee area’s en zullen er enkele tientallen DJ’s en groepen optreden. Hiertoe behoren diverse bekende namen, maar ook onbekend talent krijgt een kans. Area 1 is er voor de housemuziek, area 2 voor de muziekstroming Raw / Hardstyle. Kingdance is een evenement voor alle leeftijden, wat vrij uniek is voor dancefestivals. Wel gelden er uiteraard restricties wat betreft bijvoorbeeld de verkoop van alcohol, dus je bent verplicht om je ID mee te nemen. De volgende editie van Kingdance Zwolle vindt plaats op, hoe kan het ook anders, maandag 27 april 2020.

Line-up en festivaltijden

De line-up van Kingdance Zwolle is te raadplegen via de website van het dancefestival, ieder jaar slaagt de organisatie er weer in om aansprekende namen te strikken aan het evenement. Reken vooral op de dancestijlen House en Hardstyle die de boventoon gaan voeren. De festivaltijden van Kingdance Zwolle zijn als volgt:

  • Aanvang Kingdance: 14.00 uur
  • Sluiting Kingdance: 24.00 uur

 

Na afloop van het festival kan er natuurlijk volop worden verder gefeest in de Zwolse binnenstad.

Tickets en kaartverkoop

Kingdance in Zwolle is toegankelijk voor alle leeftijden. Wel is het noodzakelijk om een legitimatiebewijs mee te nemen want uiteraard mag niet iedereen bijvoorbeeld alcohol kopen. Tickets voor Kingdance Zwolle kunnen worden gekocht via de website van het evenement. De kosten voor een regulier toegangsticket zijn nog niet bekend. De vroege boekers ontvangen een korting op hun entreetickets. Zo kost een discount ticket maar € 21 per persoon. De allereerste kopers zijn helemaal voordelig uit en betalen voor hun early bird ticket slechts € 18,50 per persoon. Alle kosten zijn exclusief servicekosten.

Bezoeken Kingdance

Kingdance vindt plaats op het terrein Grote Voort wat niet ver van het centrum van Zwolle is gelegen aan de Blaloweg 6 (bereken je route). Het evenemententerrein biedt ruimte aan maar liefst 30.000 bezoekers. Je kunt je navigatie overigens gewoon instellen op Grote Voort, waarna borden de weg zullen wijzen. Ook met het openbaar vervoer kan je Kingdance bezoeken, zo ligt het treinstation van Zwolle bijvoorbeeld op loopafstand. Als je na afloop wilt overnachten in Zwolle is dit mogelijk in één van de vele hotels in de stad. Bekijk de vrije kamers en prijzen per nacht via: