Kom in de Kas

Last update: 18-10-2019

Dankzij de glastuinbouw zijn we in staat om in Nederland zeer diverse fruit- en groentesoorten te verbouwen. Heb je je altijd al afgevraagd hoe het in zijn werk gaat in een kas? Bezoek dan eens een van de deelnemende kassen aan Kom in de Kas. Dit evenement trekt ieder jaar vele duizenden bezoekers naar een van de meer dan 200 deelnemende glastuinders. Kom in de Kas is een leuk uitje en tevens leerzaam voor jong en oud. Kom alles te weten over Kom in de Kas 2020 waaronder de deelnemende glastuinders, openingstijden, tickets en kaartverkoop en programma. 

Kom in de Kas 2020

De Nederlandse glastuinbouw organiseert ieder jaar Kom in de Kas, het publieksevenement van de sector die bedoeld is om mensen een kijkje achter de schermen van de glastuinbouw te geven. Kom in de Kas is een evenement dat tot de best bezochte evenementen van het land behoort met ruim 200.000 bezoekers. Het is een landelijke dag omdat er 200 glastuinders hun deuren openen. Tot de glastuinders behoren bloementelers, plantentelers en groentetelers. Ze laten vol trots zien wat voor mooie producten ze telen en hoe ze dit doen. Zie bijvoorbeeld hoe er automatisch bewaterd wordt of hoe er exotische bloemen kunnen groeien in het koude Nederland. Het zijn leuke en ook zeker leerzame dagen voor jong en oud. De volgende editie van Kom in de Kas vindt plaats op zaterdag 4 en zondag 5 april 2020.

Programma en openingstijden

Het programma en de openingstijden kunnen variëren per deelnemende glastuinder. Op deze pagina vind je een overzicht van alle deelnemende glastuinders in Nederland. Er staan activiteiten op het programma in alle regio’s van Nederland, hierdoor is er altijd wel iets in de buurt te doen. Per deelnemer vind je meer informatie over de activiteiten en de specifieke openingstijden gedurende de twee dagen dat Kom in de Kas duurt. Vaak zijn de openingstijden van 10.00 tot 17.00 uur.

Gratis toegankelijk

Je hoeft geen kaarten te kopen voor Kom in de Kas, dit omdat het bezoek van een kas volledig gratis is. Kom in de Kas behoort hierdoor tot de grootste gratis publieksevenementen van Nederland.

Leuk voor kinderen

Kom in de Kas is een perfect dagje uit voor het hele gezin omdat het leuk, spannend, leerzaam en gratis is. Er worden voor kinderen ook tal van leuke kinderactiviteiten georganiseerd. Denk aan kassen waar je je kunt laten schminken, op een paard rijden, groente en fruit proeven, op een skippybal springen, springkussens, enzovoorts.