Koppenbergcross

Last update: 18-10-2019

Ieder jaar op 1 november wordt de befaamde Koppenbergcross verreden op de flanken van de beruchte Koppenberg, bekend van vele grote Vlaamse wielerkoersen. De Koppenbergcross is één van de zwaarste veldritten van het jaar en in België één van drukst bezochte cyclocrossen omdat Allerheiligen er een feestdag is. Kom alles te weten over de Koppenbergcross 2019 zoals het programma, de tijden van de verschillende races, informatie over ticket en kaartverkoop, hoe de cyclocross bereikbaar is en op welke televisiezender de Koppenbergcross wordt uitgezonden.

Koppenbergcross Oudenaarde 2018

In België is veldrijden, oftewel cyclocross, een van de meest populaire sporten. Gedurende de wintermaanden vinden er tientallen aansprekende veldritten plaats in voornamelijk Vlaanderen. Ook in Melden (gemeente Oudenaarde) staat een prachtige veldrit op het programma, namelijk de Koppenbergcross. Aan de Koppenbergcross neemt ieder jaar weer de internationale veldrittop deel. De Koppenbergcross maakt onderdeel uit van de DVV Trofee Veldrijden, een klassement waarvoor meerdere cyclocrossen meetellen. De volgende editie van de Koppenbergcross wordt verreden op vrijdag 1 november 2019.

Programma

Gedurende de dag worden er verschillende disciplines verreden. Al in de vroege ochtend vinden er jeugdraces plaats. Zo rijden om 10 uur de nieuwelingen, om 11 uur de juniores en om 12 uur de beloften. Vervolgens is het de beurt aan de vrouwen om 13.45 uur. Het slotakkoord is aan de elite mannen tijdens de Grote Prijs Willy Naessens om 15 uur.

Tickets en kaartverkoop

Kaarten kunnen vooraf worden verkocht via verschillende voorverkooppunten en aan de kassa gedurende de Koppenbergcross. De kosten voor een kaartje bedragen op de dag zelf € 12,- per persoon en in de voorverkoop € 11,- per persoon. Kinderen jonger tot en met twaalf jaar mogen gratis de Koppenbergcross bijwonen.

Televisie

De Koppenbergcross wordt live uitgezonden op de Vlaamse televisiezender Sporza, inclusief voor- en nabeschouwingen.

Adres en route Koppenbergcross

De Koppenbergcross vindt plaats in het Oost-Vlaamse Melden, wat toebehoort aan de gemeente Oudenaarde. De veldrit vindt plaats op een weiland tegen de flanken van de beroemde Koppenberg en heeft daarom geen specifiek adres. Bezoekers worden met behulp van borden naar de publieksparkings geleid. Alle parkings zijn geheel gratis en voor de verder gelegen parkings geldt dat er pendelbusjes rijden van en naar de Koppenbergcross. Er rijden ook pendelbusjes van en naar het treinstation van Oudenaarde. Blijf je liever overnachten in de buurt van het parcours? Vergelijk dan de prijzen van de beschikbare hotelkamers: