KunstRAI Amsterdam

Last update: 18-10-2019

In de Amsterdam RAI wordt eenmaal per jaar de KunstRAI georganiseerd. KunstRAI behoort tot de grootste kunstbeurzen van Nederland en weet ieder jaar weer tienduizenden liefhebbers naar de Amsterdam RAI te trekken. Op de KunstRAI zal je geen internationale werken terugzien, het evenement is puur gericht op Nederlandse kunstenaars, exposanten en kunst. Ben je een kunstliefhebber en wil je de KunstRAI eens bezoeken? Kom alles te weten over KunstRAI 2020 waaronder informatie over het programma, tickets en kortingskaarten, openingstijden, adres, locatie en bereikbaarheid.

KunstRAI 2020

Een van de bekendste en meest voorname kunstbeurzen van Nederland is KunstRAI. De publieksbeurs richt zich op Nederlandse kunst van Nederlandse exposanten en kunstenaars. De kunstbeurs is gericht op moderne kunst waarbij de focus ligt op vormgeving, beeldende kunst en design. KunstRAI bestaat uit meer dan 70 hoogstaande kunstgalerieën en tot de aanwezige exposanten behoren diverse bekende maar ook onbekende kunstenaars. Geniet als bezoeker van topwerken uit de fotografie, schilderkunst, sieraden, glasbewerking, beeldhouwkunst, grafische kunst, enzovoorts. De volgende editie van de KunstRAI wordt georganiseerd van woensdag 29 april tot en met zondag 3 mei 2020. 

Tickets en kortingskaarten

Tickets voor KunstRAI kunnen aan de deur en online worden gekocht, waarbij je online het kortingstarief betaalt. Een regulier ticket voor de KunstRAI kost € 15 per persoon aan de deur en € 12,50 online. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar en houders van de CJP-pas betalen € 10 per toegangskaart aan de deur en € 7,50 online. Kinderen tot 12 jaar zijn gevrijwaard van entreekosten en mogen onder begeleiding van een volwassene gratis de KunstRAI bezoeken. Senioren (65+) en houders van de Museumkaart ontvangen geen korting.

Openingstijden

De kunstbeurs KunstRAI Amsterdam duurt zes dagen. De openingstijden in 2020 zijn:

  • Woensdag 29 april: 17.00 - 22.00 uur
  • Donderdag 30 april: 12.00 - 21.00 uur
  • Vrijdag 1 mei: 12.00 - 21.00 uur
  • Zaterdag 1 mei: 11.00 - 18.00 uur
  • Zondag 3 mei: 11.00 - 18.00 uur

Adres en locatie

Zoals de naam al aangeeft vindt de KunstRAI plaats in de Amsterdam RAI. Het adres van deze beurshal is Europaplein 22, 1078 GZ Amsterdam (bereken route). Bezoekers dienen entree R te gebruiken, het kunstfestival vindt plaats in hal 7 aan de Wielingenstraat. Het telefoonnummer is 020-6264020, het e-mailadres is info@kunstrai.nl. Parkeren is mogelijk in één van de parkeergarages van de Amsterdam RAI, de kosten bedragen € 20 per dag bij aankoop van een online parkeerticket. Het is ook mogelijk om te reizen met het openbaar vervoer. Treinreizigers kunnen uitstappen bij NS-treinstation Amsterdam RAI, busreizigers en gebruikers van de tram of metro zelfs bijna direct voor de deur van de RAI.

Hotelovernachting

Het is goed mogelijk dat je als bezoeker de KunstRAI meer dan één dag wilt bezoeken. Een goede oplossing hiervoor is het boeken van een hotelkamer in de omgeving. Amsterdam beschikt over een enorm aantal hotels, bekijk de vrije hotelkamers inclusief een vermelding van de prijzen: