Kwaku Summer Festival

Last update: 19-01-2020

Het Kwaku Summer Festival tovert het Nelson Mandelapark ieder jaar gedurende vier weekenden om in het grootste multiculturele festival van Nederland. Het Kwaku Summer Festival heeft van origine Surinaamse roots maar tegenwoordig is het meer en meer een multicultureel festival. Bezoekers genieten van muziek, eten en drinken, sport, film en van de positieve vibe die er heerst op het evenement. Kom meer te weten over Kwaku Summer Festival 2020 waaronder locatie en bereikbaarheid, hotelovernachtingen, tickets en kaartverkoop, programma en festivaltijden.

Kwaku Summer Festival 2020

Kwaku Summer Festival is een Surinaams multicultureel evenement dat gedurende de zomermaanden vele honderdduizenden bezoekers trekt. Kwaku duurt dan ook bijna een maand, waarbij de festivaldagen telkens in het weekend zijn. Maar liefst 2 vrijdagen, vier zaterdagen en vier zondagen neemt het festival in beslag. Op Kwaku vind je alles op het vlak van muzikale optredens, lekker exotisch eten en drinken, sport en dans, film, kunst en literatuur, kraampjes met leuke spulletjes, enzovoorts. De naam van het festival, Kwaku, is afkomstig van het woord Kwakoe. Dit betekent woensdag, wat dan weer te maken heeft met het feit dat op een woensdag de slavernij werd afgeschaft in Suriname. Kwaku Summer Festival vindt plaats in de periode van 11 juli tot en met 2 augustus 2020.

Festivaltijden

Kwaku vindt niet op alle zeven dagen van de week plaats, maar alleen op de zaterdagen, zondagen en twee vrijdagen. De festivaltijden van Kwaku Summer Festival zijn in 2020 als volgt:

  • Zaterdag 11 juli: 14.00 – 22.00
  • Zondag 12 juli: 14.00 – 23.00
  • Zaterdag 18 juli: 14.00 – 22.00
  • Zondag 19 juli: 14.00 – 22.00
  • Zaterdag 25 juli: 14.00 – 22.00
  • Zondag 26 juli: 14.00 – 22.00
  • Zaterdag 1 augustus: 14.00 – 22.00
  • Zondag 2 augustus: 14.00 – 22.00

Programma

Kwaku Summer Festival heeft een uitermate divers programma. Van voetbalwedstrijden tot live muziek en van verkiezingen tot lezingen, op Kwaku heeft het allemaal een plek. Meer informatie over het programma en de artiesten die komen optreden vind je op de website van Kwaku Summer Festival.

Tickets en kaartverkoop

De ticketinfo voor 2020 is nog niet bekend

Tickets voor Kwaku kunnen online worden gekocht of aan de dagkassa. De kosten bedragen voor het eerste weekend zijn € 6 per ticket (inclusief servicekosten). Aan de dagkassa kost een ticket € 7 per persoon. Voor het tweede weekend € 7 euro online en € 8 aan de kassa. Voor het derde weekend € 8 online en € 9 aan de kassa. En voor het vierde weekend € 9 online en € 10 aan de kassa. Wanneer je alle dagen van Kwaku wilt bezoeken heb je al een passe-partout voor € 34 per persoon. Als houder van een Stadspas kost een passe-partout slechts € 9 aan de deur en voor € 8 online. Kwaku is gratis te bezoeken voor kinderen tot 13 jaar.

Bezoeken Kwaku

Kwaku Summer Festival wordt georganiseerd in het Nelson Mandelapark wat in Amsterdam zuidoost ligt. Er is een parkeerterrein voor bezoekers ingericht voor € 8 per voertuig. Omdat dit parkeerterrein maar een beperkt aantal parkeerplaatsen heeft kan er worden uitgeweken naar grote parkeergarages in de omgeving, waarvan er een deel in het toeristische gebied rondom de Amsterdam ArenA, Ziggo Dome en Heineken Music Hall zijn gelegen. Nog beter is het om Kwaku te bezoeken met het openbaar vervoer. Reis bijvoorbeeld per metro naar metrostation Amsterdam Bijlmer of per bus naar de bushalte Foppingadreef. Of kies voor een hotelovernachting in een van de vele hotels in Amsterdam: