La Chouffe Classic

Last update: 17-12-2019

In mei 2020 is het weer tijd voor de La Chouffe Classic. Deze wielertoertocht is uiteraard vernoemd naar het bekende Belgische biertje en wordt verreden door het prachtige Ardense landschap. Tijdens de La Chouffe Classic moeten er vele heuvels worden beklommen waardoor je goed getraind aan de start zult moeten verschijnen. Deelnemers kunnen kiezen uit een van de drie afstanden, waardoor je het parcours kunt kiezen dat bij je past. Kom meer te weten over de La Chouffe Classic 2020 waaronder afstanden en datum, route en parcours, deelnamekosten en inschrijving, starttijden en bereikbaarheid.

La Chouffe Classic 2020

De Ardennen bedwing je op de fiets alleen wanneer je enigszins getraind bent. De heuvels zijn namelijk dermate lang en steil dat je moet beschikken over een goede conditie. Tijdens de La Chouffe Classic heb je de kans om enkele van de meest zware en beruchte heuvels te beklimmen gedurende een van de mooiste wielertoertochten van de Benelux. Tijdens de La Chouffe Classic wordt er op de hellingen zelfs met behulp van een chip gemeten hoe lang iedereen doet over het bedwingen van de helling. Natuurlijk wil je de route zo snel mogelijk afleggen, maar het is ook de kunst om onderweg te genieten van het schitterende landschap dat zo typerend is voor de Ardennen. In 2020 vindt de La Chouffe Classic plaats op zaterdag 16 mei 2020. Na afloop kan iedereen genieten van een gratis flesje La Chouffe (33 cl).

Parcours en afstanden

De La Chouffe Classic is een echte Ardense toertocht, dat betekent steile heuvels bedwingen. Bekende heuvels die moeten worden beklommen zijn bijvoorbeeld de Côte de Saint Roch, Ourberg (Côte de Weveler), La Longue Virée (Côte du Mont) en Col de Haussire. De Col de Haussire is zelfs de zwaarste beklimming van heel België gezien de flinke lengte en enorme steiltegraad. Onderweg zijn er, afhankelijk van de afstand die je fietst, twee tot vier bevoorradingsposten. De afstanden waaruit tijdens de La Chouffe Classic gekozen kan worden bedragen respectievelijk 81, 104 en 164 kilometer. Onderweg wordt op diverse hellingen je klimtijd opgemeten.

Copyright Golazo Sports

Inschrijven

Er is nog niets bekend over de inschrijfkosten voor 2020

Deelname aan La Chouffe Classic is mogelijk wanneer je jezelf inschrijft. De inschrijfkosten bedragen € 16,- voor de afstanden 157 en 120 kilometer) tijdens de voorinschrijving. Voor de route van 85 kilometer betaal je € 11,- inschrijfkosten. Als je jezelf inschrijft op de dag van de La Chouffe Classic zijn de inschrijfkosten € 4,- hoger dan tijdens de voorinschrijving. Ook dient er altijd € 5,- borg te worden betaald die je terugkrijgt zodra je het kaderplaatje na afloop van de La Chouffe Classic weer inlevert.

Starttijden

Voor de start ontvang je de deelnemerszaken waaronder het kaderplaatje en een routekaart. De starttijden voor de La Chouffe Classic zijn per afstand als volgt:

  • 157 kilometer: tussen 7.30 en 10.00 uur
  • 120 kilometer: tussen 7.30 en 11.00 uur
  • 85 kilometer: tussen 7.30 en 12.00 uur

 

De afstanden moeten zijn afgerond voor 17.30 uur want op dat tijdstip zal de finish officieel sluiten.

Bereikbaarheid La Chouffe Classic

De La Chouffe Classic wordt in en rondom Houffalize verreden, waar ook de start en finish zijn. Het adres van de start- en finishlocatie is bij het Centre Sportif aan de Cour de L’Abbaye in Houffalize. De gemeente Houffalize ligt zowat direct aan de autosnelweg E25 (afslag 51). Vlakbij de start- en finishplaats is voldoende parkeergelegenheid. Ook voor bezoekers zijn het vertrek en eindpunt een prima locatie om renners aan te moedigen. Uiteraard kan iedereen op ieder gewenst punt langs de route plaatsnemen. Het toeristische Houffalize leent zich uitstekend voor een langer verblijf in een van de vele hotels: