Ladiesrun Rotterdam

Last update: 10-02-2020

De Ladiesrun in Rotterdam is een hardloopwedstrijd waarmee je tevens het goede doel steunt. Behalve het sportieve element steun je namelijk Pink Ribbon, de stichting die geld inzamelt voor de bestrijding en behandeling van borstkanker. Ieder jaar lopen er weer duizenden vrouwen mee tijdens de Ladiesrun Rotterdam en zamelen zodoende veel geld in voor Pink Ribbon. Maar Ladiesrun Rotterdam is vooral ook een zeer gezellig evenement. Kom meer te weten over Ladiesrun Rotterdam 2020 zoals de datum, loopafstanden, programma en parcours, deelname en inschrijven en bereikbaarheid.

Ladiesrun Rotterdam 2020

De gezellige Ladiesrun in Rotterdam vormt de kans om sportief het beste uit jezelf te halen; loop zo hard je kunt en behaal een mooie tijd. Maar de Ladiesrun draait ook om het inzamelen van geld voor Pink Ribbon. Doneer geld of werf sponsoren en help zodoende in de strijd tegen borstkanker. De gehele dag is meer dan alleen hardlopen, de Ladiesrun is ook een gezellig dagje uit met diverse activiteiten. In Ahoy Rotterdam kan er bijvoorbeeld ook worden geshopt en is er muziek. Wat de hardloopwedstrijd extra bijzonder maakt is het feit dat zowat iedereen in het roze gekleed is, een uniek gezicht. Ladiesrun Rotterdam vindt plaats op zondag 7 juni 2020. Overigens maakt Ladiesrun Rotterdam onderdeel uit van een keten van Ladiesrun hardloopwedstrijden door geheel Nederland.

Loopafstanden en starttijden

De tijden voor 2020 zijn nog niet bekend

Deelnemers aan Ladiesrun Rotterdam kunnen kiezen uit een drietal loopafstanden welke de volgende starttijden hebben:

  • 10 kilometer, start om 14.15 uur
  • 7,5 kilometer, start om 12.45 uur
  • 5 kilometer, start om 11.30 uur

Foto: Bart Hoogveld

Deelname en inschrijven

Inschrijven voor een van de drie loopafstanden is mogelijk via de website van Ladiesrun Rotterdam. Om deel te kunnen nemen aan de Ladiesrun geldt een minimumleeftijd van 12 jaar. Voor de 10 kilometer is de minimum leeftijd zelfs 14 jaar. Ook als bedrijf of collega’s kan je deelnemen aan de Ladiesrun, kies voor de Business Runs competitie.

Parcours

De drie parcoursen starten bij Ahoy Rotterdam. De parcoursen voeren door het groene Zuiderpark wat ten zuiden van Ahoy is gelegen. Zeer bijzonder is de finish van de lopers die binnen in Ahoy plaatsvindt. Toeschouwerd en fans van de hardloopster kunnen de finish binnen bijwonen. Voor het afleggen van het parcours geldt een tijdslimiet. De 5 kilometer moet binnen 45 minuten zijn afgelegd, de 7,5 kilometer binnen 65 minuten en de 10 kilometer binnen 80 minuten.

Bezoeken Ladiesrun Rotterdam

Het centrale punt van Ladiesrun Rotterdam is de Ahoy, welke gelegen is aan de Ahoy-weg 10. Parkeren is mogelijk bij Ahoy en kost € 8,50 wanneer je bij je inschrijving een parkeerkaart koopt. Op de dag zelf betaal je € 12,50. Reizigers met het openbaar vervoer kunnen uitstappen bij metrohalte en bushalte Zuidplein. De stad Rotterdam is tevens sterk in opkomst wat betreft toerisme. Het is daarom vaak hartstikke gezellig om samen met vrienden of familie nog een hotelkamer te boeken en langer van de stad te genieten: