Home » Lambertuskermis

Lambertuskermis

Last update: 22-03-2019

De kermis in Hengelo, oftewel de Lambertuskermis, zorgt ieder jaar weer voor de komst van ongeveer driehonderdduizend bezoekers. Gedurende vijf dagen vind je diverse van 's lands beste kermisattracties op de Lambertuskermis. Volop spektakel en entertainment vormen de gezelligste kermis van Hengelo. Ervaar ook dit gezellige evenement en zorg dat je erbij bent van 18 tot en met 22 september 2019. Kom meer te weten over de locatie, openingstijden, programma, ritprijzen en bereikbaarheid.

Lambertuskermis 2018

Dat de Lambertuskermis niet zomaar een kermis is, blijkt wel uit het feit dat de kermis al jaren in de toplijsten staat van de Nederlandse kermissen. Behalve groot qua aantallen attracties en hoge bezoekersaantallen kan de kermis in Hengelo ook bogen op lage attractieprijzen. Behalve spannende attracties tref je er ook kinderattracties, nostalgische attracties, familievermaak, terrassen en eettentjes aan op de kermis. Het is dus een geschikt uitje voor het hele gezin of samen met vrienden. De volgende editie vindt plaats van woensdag 18 tot en met zondag 22 september 2019.

Attractieprijzen

Wat de Lambertuskermis extra aantrekkelijk maakt zijn de lage attractie- en ritprijzen. De maximale ritprijzen zijn zelfs vastgelegd op € 2,50 voor grootvermaak. Kinderattracties kosten zelfs maar € 1,50 per ticket. Daarmee kan je nog eens financieel verantwoord een leuke dag beleven.

Openingstijden

De Lambertuskermis duurt in 2018 vijf dagen, de openingstijden zijn gedurende deze dagen als volgt:

  • Woensdag 18 en donderdag 19 september: 13.30 - 23.00 uur
  • Vrijdag 20 september: 13.00 - 24.00 uur
  • Zaterdag 21 september: 10.00 - 24.00 uur
  • Zondag 22 september: 12.00 - 22.00 uur

Programma

Tijdens de kermis in Hengelo vindt zogezegd ook allerlei entertainment plaats, denk aan optredens van artiesten. Het programma van dag tot dag is te raadplegen via de website van de Lambertuskermis.

Bezoeken Lambertuskermis

Het kermisterrein vind je in het centrum van Hengelo, waarbij onder meer enkele pleinen worden aangedaan (bereken je route). De locaties zijn de Markt, Burgemeester Jansenplein, de Telgen, de Wetstraat, Wemenstraat, de Nieuwstraat, de Brinkstraat en de Enschedestraat. Omdat het tijdens de kermis erg druk is in de Hengelose binnenstad is een bezoek met de auto niet altijd even verstandig, de parkeergarages en -terreinen zijn drukbezocht. Het NS-treinstation van Hengelo is echter zeer dichtbij de kermislocaties gelegen en daardoor een veel beter vervoersmiddel. In Hengelo zijn tenslotte ook diverse hotels aanwezig voor bezoekers die een dagje langer willen blijven: