Home » Landelijke Sinterklaas Intocht

Sinterklaas Intocht Dokkum

Op zaterdag 18 november 2017 komt de Goedheiligman weer aan in Nederland. De Sint zal aanmeren in het prachtige Friese Dokkum. Tienduizenden kinderen zullen vol verwachting de stoomboot aan zien komen varen na een lange reis uit Spanje. Wil je ook graag de landelijke intocht van Sinterklaas in 2017 bijwonen? Kom alles te weten over de intocht zoals de locatie, de vaarroute, het programma en de bereikbaarheid.

Sinterklaas intocht 2017

Ieder jaar weer kiest de Sint een Nederlandse gemeente uit om voor het eerst dat jaar voet op Nederlandse bodem te zetten. In 2017 is het de eer aan het Friese Dokkum. De landelijke intocht van Sinterklaas is ieder jaar een van de grootste kinderevenementen van Nederland en wordt onder andere uitgezonden op televisie. Behalve de spannende komst van de stoomboot staat de hele dag bol van het vermaak en entertainment. De landelijke intocht van Sinterklaas vindt plaats op zaterdag 18 november 2017.

Ook op televisie

Als je niet in de gelegenheid bent om naar de landelijke intocht te komen hoef je niet te treuren. Het evenement wordt namelijk ook rechtstreeks uitgezonden op televisie. Zo zal er een extra lange uitzending van het Sinterklaasjournaal worden uitgezonden op NPO Zapp van ongeveer 12.00 tot 13.15 uur. De presentatie is als vanouds door Dieuwertje Blok en ook Jeroen Kramer zal aanwezig zijn als verslaggever op de kade. Via Zappelin.nl en NPO Zappelin Xtra zal de intocht met een gebarentolk te zien zijn.

b8391a9b94cd475db73a6670c69e299d.jpg

Programma en vaarroute

Het is nog niet bekend hoe het programma en de vaarroute eruit zullen zien in 2017.

Gratis te bezoeken

Het allermooiste aan de intocht van Sinterklaas is dat het een vrij toegankelijk evenement is. Je hoeft dus geen kaarten te kopen en kunt de intocht gratis bijwonen.

Bezoeken intocht Sinterklaas

Dokkum is een van de meest noordelijk gelegen steden van Nederland. Het waterrijke stadje is bereikbaar via de N356 (bereken route). Qua openbaar vervoer is het lastiger om Dokkum te bezoeken, het stadje beschikt namelijk niet over een treinstation. 

Lokale Sinterklaasintochten

Na de aankomst in Dokkum zal de Sint zijn weg vervolgen naar andere Nederlandse gemeenten. De lokale Sinterklaasintochten zijn meestal op zondag 19 november 2017, maar er kan hiervan worden afgeweken.