Home » Landelijke Sinterklaas Intocht

Sinterklaas Intocht Zaandijk

Last update: 14-10-2018

Op zaterdag 17 november 2018 komt de Goedheiligman weer aan in Nederland. De Sint zal aanmeren in de prachtige Zaanse Schans in het dorp Zaandijk. Tienduizenden kinderen zullen vol verwachting de stoomboot aan zien komen varen na een lange reis uit Spanje. Wil je ook graag de landelijke intocht van Sinterklaas in 2018 bijwonen? Kom alles te weten over de intocht zoals de locatie, de vaarroute, het programma en de bereikbaarheid.

Sinterklaas intocht 2018

Ieder jaar weer kiest de Sint een Nederlandse gemeente uit om voor het eerst dat jaar voet op Nederlandse bodem te zetten. In 2018 is het de eer aan de gemeente Zaanstad. De landelijke intocht van Sinterklaas is ieder jaar een van de grootste kinderevenementen van Nederland en wordt onder andere uitgezonden op televisie. Behalve de spannende komst van de stoomboot staat de hele dag bol van het vermaak en entertainment. De landelijke intocht van Sinterklaas vindt plaats op zaterdag 17 november 2018.

Ook op televisie

Als je niet in de gelegenheid bent om naar de landelijke intocht te komen hoef je niet te treuren. Het evenement wordt namelijk ook rechtstreeks uitgezonden op televisie. Zo zal er een extra lange uitzending van het Sinterklaasjournaal worden uitgezonden op NPO Zapp van ongeveer 12.00 tot 13.15 uur. De presentatie is als vanouds door Dieuwertje Blok en ook Jeroen Kramer zal aanwezig zijn als verslaggever op de kade. Via Zappelin.nl en NPO Zappelin Xtra zal de intocht met een gebarentolk te zien zijn.

Programma en vaarroute

Rond 12.00 uur komt Sinterklaas aan in Zaandijk. De gehele route zal binnenkort bekend worden gemaakt. De route die de Sint te paard zal af gaan leggen duurt ongeveer tot 13.30 uur.

Gratis te bezoeken

Het allermooiste aan de intocht van Sinterklaas is dat het een vrij toegankelijk evenement is. Je hoeft dus geen kaarten te kopen en kunt de intocht gratis bijwonen.

Bezoeken intocht Sinterklaas

Zaandijk is onderdeel van de gemeente Zaanstad en licht vrij centraal in Noord Holland. Het waterrijke stadje is bereikbaar via de N246 en de A8 (bereken route). Qua openbaar vervoer is het ook goed mogelijk om er te komen. Er is namelijk een treinstation vlakbij, en er gaan meerdere buslijnen heen. 

Lokale Sinterklaasintochten

Na de aankomst in Dokkum zal de Sint zijn weg vervolgen naar andere Nederlandse gemeenten. De lokale Sinterklaasintochten zijn meestal op zondag 18 november 2018, maar er kan hiervan worden afgeweken.