Home » Landelijke Sinterklaas Intocht

Sinterklaas Intocht: 18 november 2017

e1aad205db0b43d59251896d6ce58693.jpg

Op zaterdag 18 november 2017 komt de Goedheiligman weer aan in Nederland. Het is nog niet bekend in welke stad Sinterklaas zal aanmeren maar het zal ongetwijfeld weer reuzegezellig worden. Tienduizenden kinderen zullen vol verwachting de stoomboot aan zien komen varen na een lange reis uit Spanje. Wil je ook graag de landelijke intocht van Sinterklaas in 2017 bijwonen? Kom alles te weten over de intocht zoals de locatie, de vaarroute, het programma en de bereikbaarheid.

Sinterklaas intocht 2017

Ieder jaar weer kiest de Sint een Nederlandse gemeente uit om voor het eerst dat jaar voet op Nederlandse bodem te zetten. Het is nog niet bekend waar dit in 2017 zal zijn. De landelijke intocht van Sinterklaas is ieder jaar een van de grootste kinderevenementen van Nederland en wordt onder andere uitgezonden op televisie. Behalve de spannende komst van de stoomboot staat de hele dag bol van het vermaak en entertainment. De landelijke intocht van Sinterklaas vindt plaats op zaterdag 18 november 2017.

Ook op televisie

Als je niet in de gelegenheid bent om naar de landelijke intocht te komen hoef je niet te treuren. Het evenement wordt namelijk ook rechtstreeks uitgezonden op televisie. Zo zal er een extra lange uitzending van het Sinterklaasjournaal worden uitgezonden op NPO Zapp van ongeveer 12.00 tot 13.15 uur. De presentatie is als vanouds door Dieuwertje Blok en ook Jeroen Kramer zal aanwezig zijn als verslaggever op de kade. Via Zappelin.nl en NPO Zappelin Xtra zal de intocht met een gebarentolk te zien zijn.

Programma en vaarroute

Het is nog niet bekend hoe het programma en de vaarroute eruit zullen zien in 2017.

Gratis te bezoeken

Het allermooiste aan de intocht van Sinterklaas is dat het een vrij toegankelijk evenement is. Je hoeft dus geen kaarten te kopen en kunt de intocht gratis bijwonen.

Bezoeken intocht Sinterklaas

Zodra bekend is waar de landelijke intocht plaatsvindt, volgt hier informatie over de bereikbaarheid.