Sinterklaas Intocht Apeldoorn

Last update: 21-09-2019

 

Op zaterdag 16 november 2019 komt de Goedheiligman weer aan in Nederland. De Sint zal aanmeren in Apeldoorn. Tienduizenden kinderen zullen vol verwachting de stoomboot aan zien komen varen na een lange reis uit Spanje. Wil je ook graag de landelijke intocht van Sinterklaas in 2019 bijwonen? Kom alles te weten over de intocht zoals de locatie, de vaarroute, het programma en de bereikbaarheid.

Sinterklaas intocht 2019

Ieder jaar weer kiest de Sint een Nederlandse gemeente uit om voor het eerst dat jaar voet op Nederlandse bodem te zetten. In 2019 is het de eer aan de gemeente Apeldoorn. De landelijke intocht van Sinterklaas is ieder jaar een van de grootste kinderevenementen van Nederland en wordt onder andere uitgezonden op televisie. Behalve de spannende komst van de stoomboot staat de hele dag bol van het vermaak en entertainment. De landelijke intocht van Sinterklaas vindt plaats op zaterdag 16 november 2019.

Ook op televisie

Als je niet in de gelegenheid bent om naar de landelijke intocht te komen hoef je niet te treuren. Het evenement wordt namelijk ook rechtstreeks uitgezonden op televisie. Zo zal er een extra lange uitzending van het Sinterklaasjournaal worden uitgezonden op NPO Zapp van ongeveer 12.00 tot 13.15 uur. De presentatie is als vanouds door Dieuwertje Blok en ook Jeroen Kramer zal aanwezig zijn als verslaggever op de kade. Via Zappelin.nl en NPO Zappelin Xtra zal de intocht met een gebarentolk te zien zijn.

Programma en vaarroute

Rond 12.00 uur komt Sinterklaas aan in Apeldoorn. De gehele route zal binnenkort bekend worden gemaakt. De route die de Sint te paard zal af gaan leggen duurt ongeveer tot 13.30 uur. Waarschijnlijk zal de Sint dit jaar niet met de boot aankomen aangezien er geen kanaal is in Apeldoorn.

Gratis te bezoeken

Het allermooiste aan de intocht van Sinterklaas is dat het een vrij toegankelijk evenement is. Je hoeft dus geen kaarten te kopen en kunt de intocht gratis bijwonen.

Bezoeken intocht Sinterklaas

De stad Apeldoorn is bereikbaar via de N344 en ligt langs de A50 (bereken route). Qua openbaar vervoer is het ook goed mogelijk om er te komen. Er is namelijk een treinstation in de stad, omdat Apeldoorn centraal in Nederland ligt is het vanuit heel Nederland mogelijk om er met het openbaar vervoer makkelijk te komen.

Lokale Sinterklaasintochten

Na de aankomst in  zal de Apeldoorn zal de Sint zijn weg vervolgen naar andere Nederlandse gemeenten. De lokale Sinterklaasintochten zijn meestal op zondag 17 november 2019, maar er kan hiervan worden afgeweken.