Home » LEGO World

LEGO World: 18 - 24 oktober 2016

b74452bea6a742a0bea5d9d49a1d2730.jpg

De datum voor de editie van 2017 is momenteel nog niet bekend, onderstaand volgt daarom nog de informatie over voorgaande editie.

Het populairste speelgoed ter wereld is al vele decennia lang LEGO. Het evenement dat in het teken staat van LEGO is LEGO World, dat traditioneel wordt georganiseerd in de herfstvakantie. De Utrechtse Jaarbeurs staat gedurende een week helemaal in het teken van de Deense speelgoedgigant.  De volgende editie van LEGO World vindt plaats van 18 tot en met 24 oktober 2016. Voor iedereen die dol is op LEGO, groot en klein, is een bezoek aan LEGO World een aanrader.

LEGO World 2016

LEGO staat bekend vanwege de mogelijkheid om alles te bouwen zover de fantasie het toelaat. De gekleurde blokjes zijn wereldwijd bekend. Wie is er niet groot geworden met LEGO? Ieder jaar gedurende de herfstvakantie wordt de Jaarbeurs in Utrecht omgetoverd in een LEGO-wonderland. Er zijn bouwwedstrijden, fantastische LEGO bouwwerken en er treden tal van artiesten op. Voor liefhebbers van LEGO is dit evenement dan ook een must om te bezoeken, het is dan ook niet vreemd dat ieder jaar circa 70.000 mensen LEGO World bezoeken. In 2016 wordt het evenement georganiseerd van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober. Hiermee overlapt LEGO World de herfstvakanties van de regio's Noord, Midden en Zuid.

Locatie LEGO World

LEGO World wordt georganiseerd in hartje Utrecht vlakbij het treinstation Utrecht Centraal in de Jaarbeurs. Vanwege de ligging is de trein een ideaal vervoersmiddel. Autoreizigers kunnen parkeren op één van de zes parkeerterreinen met in totaal 6.500 parkeerplaatsen. Het adres van de Jaarbeurs Utrecht is:

  • Adres: Jaarbeursplein 1 (bereken route)
  • Postcode: 3521 AL Utrecht
  • Telefoonnummer: 030-2952731

Kaarten kopen

Een entreeticket voor LEGO World kost € 19,50 per persoon (inclusief servicekosten), maar kinderen tot en met 2 jaar hoeven geen entree te betalen. Wanneer je zeker een kaartje wilt bemachtigen wordt aangeraden om reeds een ticket in de voorverkoop te kopen. Dit is mogelijk via de website van LEGO World of bij de Intertoys speelgoedwinkels. Het is mogelijk om tijdens het evenement ook kaarten aan de deur te kopen, maar uitverkocht is uitverkocht. Online zijn tickets ook voordeliger (kortingstarief) aangezien je aan de deur € 25,- per persoon betaalt. Het meenemen van huisdieren is niet toegestaan bij LEGO World. Voor rolstoelgebruikers is het evenement wel prima toegankelijk.

Openingstijden

LEGO World heeft iedere dag uniforme openingstijden. Op alle dagen zijn de openingstijden van 10 tot 17 uur. Uitrijden vanaf de parkeerterreinen is gewoon mogelijk aangezien deze parkeerterreinen zeer ruime openingstijden hebben.

23e327d5d6c64a148c49bfd3d6346eeb.jpg