Home » Leids Cabaret Festival

Leids Cabaret Festival 2017 – voorstellingen en tickets

f5bdaac79ce24a26be416bed0e9a9fc9.jpg

Het Leids Cabaret Festival is een van de meest prestigieuze festivals van de cabaretwereld. Aanstormende cabaretiers krijgen de kans om zich tijdens het Leids Cabaret Festival te presenteren aan het Nederlandse publiek en zodoende hun carrière een vliegende start te geven. Iedereen kan het Leids Cabaret Festival bijwonen, het is een perfect avondje uit. Onderstaand kom je alles te weten over het Leids Cabaret Festival 2017 zoals adres en locatie, voorstellingen en tijden, programma, tickets en kaartverkoop, kortingen en bereikbaarheid met trein en auto.

Leids Cabaret Festival 2017

In het verleden betekende het Leids Cabaret Festival de doorbraak van vele aansprekende cabaretiers. Denk maar aan Najib Amhali, Lebbis, Erik van Muiswinkel, Javier Guzman, Sanne Walle de Vries en ga zo maar door. Jong talent krijgt de kans om de jury en het publiek te overtuigen dat zij de kans verdienen om door te breken als cabaretier. Na audities in januari vindt het daadwerkelijke Leids Cabaret Festival plaats op 6, 7, 9 en 11 februari 2017. Deze voorstellingen kunnen door het publiek worden bijgewoond. Maak tijdens het Leids Cabaret Festival kennis met het cabarettalent van morgen en heb tevens een gezellige dag. 

Audities en workshops

Het Leids Cabaret Festival is een evenement dat meerdere dagen duurt. Om te beginnen zijn er de audities, welke plaatsvinden in januari 2017. De audities vinden plaats in Galerie Café de Leidse Lente aan de Haagweg 4 in Leiden. Er geldt een vrije inloop vanaf 13.00 uur. Vervolgens vindt op 28 en 29 januari 2017 het workshopweekend plaats. Tijdens dit weekend mogen de cabaretiers samen met de regisseurs schaven aan hun voorstellingen.

Voorrondes

Het daadwerkelijke Leids Cabarat Festival in de Leidse Schouwburg begint op 6 februari 2017 wanneer de eerste voorronde plaatsvindt. De dag erna (7 februari 2017) is het dan tijd voor de tweede voorronde. Tijdens de voorrondes wordt het kaf van het koren gescheiden.

Halve finale en finale

Voor de cabaretiers die door de voorrondes zijn gekomen begint het pas echt tijdens de halve finale en finale. De halve finale is op 9 februari en de finale op 11 februari 2017. Na de finale weten we dus wie zich de winnaar van het Leids Cabaret Festival 2017 mag noemen. Overigens houden alle finalisten er een mooi avontuur aan over, zij mogen mee op de finalistentour die plaatsvindt van eind februari tot en met juni. De finalisten treden op in verschillende Nederlandse en Belgische theaters.

Tickets en kaartverkoop

De audities zijn gratis te bezoeken. Pas vanaf de eerste voorronde moeten tickets worden gekocht. De kaarten zijn te koop via de webpagina van de Leidse Schouwburg. De tickets kosten, afhankelijk van de rang (Gouden Rang en Rang 1 tot en met 4), onderstaand bedrag. Tevens zijn de aanvangstijden weergegeven:

  • Eerste voorronde, aanvang 20.15 uur: 12,50 - € 21,-
  • Tweede voorronde, aanvang 20.15 uur: € 12,50 - € 21,-
  • Halve finale, aanvang 20.15 uur: € 12,50 - € 31,-
  • Finale, aanvang 20.15 uur: € 12,50 - € 33,50,-

 

CJP kaarthouders kunnen tickets voor de eerste rang met € 2,50 korting kopen. 

Bezoeken Leids Cabaret Festival

Het Leids Cabaret Festival vindt plaats in de Leidse Schouwburg, een prachtig een bekend podium. Het adres van deze locatie is Oude Vest 43 in Leiden, wat midden in het historische stadscentrum van Leiden ligt. Bezoekers kunnen perfect met de trein reizen, het treinstation Leiden Centraal is op slechts enkele honderden meters afstand gelegen. Eventueel kan er worden gekozen voor de buslijnen 1, 4, 5, 6, 45 en 169 om nog minder ver te hoeven lopen. Als je met de auto gaat kan je parkeren in onder andere parkeergarages aan de Langegracht 3 of de Haagweg 8. Uitrijkaarten voor deze parkeergarages kosten € 5,- en € 6,- en zijn verkrijgbaar in de foyer van de Leidse Schouwburg. Tenslotte kan er ook worden overnacht in de prachtige stad Leiden: