Les Ardentes

Last update: 19-01-2020

Het festival Les Ardentes is een muziekfestival in Wallonië en behoort tot de drukst bezochte festivals van België. Ieder jaar bezoeken bijna 80.000 mensen Les Ardentes. Het festival is vanwege de ligging ook goed bezocht door mensen uit Nederland en Duitsland. Kom alles te weten over dit topfestival uit België zoals informatie over de datum van Les Ardentes 2020, tickets en kaartverkoop, programma en festivaltijden, bereikbaarheid en overnachtingsmogelijkheden.

Les Ardentes 2020

Op Les Ardentes treden traditiegetrouw circa honderd Belgische en internationale acts op gedurende vier dagen. De muziek op Les Ardentes is niet in één genre te vangen. Van welke muziek je ook fan bent, je vindt het op het Waals festival: house, dance, techno, rock, metal, soul, folk, pop, enzovoorts. Het festivalterrein bestaat uit openluchtpodia en twee binnenpodia. Les Ardentes is een festival dat sterk inzet op kwaliteit, dat merk je terug aan de line-up maar ook aan de faciliteiten. Het heerlijke zomerfestival kan bogen op een prima sfeer aan het water van de Maas. Les Ardentes vindt plaats van donderdag 9 tot en met zondag 12 juli 2020.

Ticketverkoop

Omdat Les Ardentes een vierdaags muziekfestival is zijn er qua ticketverkoop een hele resem aan opties. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een dagticket of voor een meerdaags ticket. Een ticket voor een afzonderlijke dag kost € 65 per persoon. Ben je een echt festivaldier en wil je geen seconde missen? Voor € 157 per persoon heb je recht op vier dagen entree en ben je dus van begin tot eind op Les Ardentes. Het is mogelijk om te overnachten op de camping. De kosten voor een kampeerticket plus combitickets kost € 182.

Festivaltijden en programma

Het programma van Les Ardentes is enorm groot en veelomvattend. Er zullen artiesten optreden afkomstig uit binnen- en buitenland en afkomstig uit verschillende muziekgenres. Meerdere bekende internationale artiesten zijn aanwezig op Les Ardentes. Maar ook talentvolle nieuwe artiesten krijgen van de organisatie van Les Ardentes de kans op een groot podium. De complete line-up, het programma en de festivaltijden van dag tot dag raadpleeg je via de website van Les Ardentes.

Bezoeken Les Ardentes

De locatie van Les Ardentes is het Parc Astrid, gelegen in Luik-Conronmeuse. Het adres is Avenue Maurice Denis te Liège. Omdat de stad Luik door vele snelwegen wordt ontsloten kan je het festivalterrein goed per auto bereiken. Volg Halles des Foires of de speciale Les Ardentes bewegwijzering om de locatie te bereiken. Reizigers per trein maken het best gebruik van treinstation Luik-Guillemins vanwaar bussen rijden naar Les Ardentes. Het is mogelijk om te overnachten op de festivalcamping van Les Ardentes, maar voor wie meer luxe wil zijn er natuurlijk de vele hotels in Luik. Vergelijk alle prijzen van de beschikbare hotelkamers via: