Lichtjesavond Alkmaar

Last update: 20-03-2020

Er is nog niets bekend over Lichtjesavond Alkmaar 2020

De Lichtjesavond Alkmaar is een prachtig sfeervol evenement dat plaatsvindt op en rond de Alkmaarse grachten. Het leuke is dat je gewoon mee mag varen met de stoet die door de oude binnenstad vaart. De opbrengst van het evenement gaat ook nog eens naar het goede doel. Ook het bezoeken van de Lichtjesavond in Alkmaar is de moeite waard, want aan de kade kan je genieten van de vele lampjes en versierde bootjes. Kom alles te weten over de editie van 2020.

Lichtjesavond Alkmaar

De Lichtjesavond in Alkmaar is een evenement waarbij je door de prachtige grachten vaart, onder oude bruggetjes en voorbij historische panden. Ook langs de route is allerlei vertier geregeld waaronder tal van gezellige optredens van artiesten. De volgende editie van Lichtjesavond Alkmaar staat op het programma op zaterdag 31 augustus 2019.

Meevaren

Wanneer je een boot hebt die onder alle bruggen door past ben je welkom om mee te varen tijdens de Lichtjesavond. De laagste brug van de route is maar 90 centimeter dus grote boten kunnen al snel niet meevaren. Om mee te kunnen varen moet je een ticket kopen waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. De kosten bedragen € 35 per boot. Er is ook een VIP arrangement, dit kost € 100.

Tijden

Lichtjesavond Alkmaar begint om 18.00 uur met een muzikaal optreden in de Turfhaven. Om 19.30 uur start de vaarroute door de grachten van Alkmaar. Ongeveer twee uur later is de vaarroute ten einde. Het eindpunt is wederom de Turfhaven.

Route

De route vangt aan bij de Schelphoekgracht waar alle boten zich opstellen. De route passeert hierna onder andere de Friesebrug, Ringersbrug, Luttik Oudorp, de Eenhoornsbrug, Boompoortbrug, Nieuwlandersingel, Kneppelbrug en Oudegracht. Het einde is weer bij de Turfhaven.

Bezoeken Lichtjesavond Alkmaar

Ook als je niet meevaart is de Lichtjesavond heel gezellig om te bezoeken. Misschien ken je wel mensen op een van de boten of wil je gewoon genieten van de sfeer rondom het water met leuke optredens. Vlakbij start en finish is parkeergarage Schelphoek te vinden voor bezoekers van buiten de stad (Korte Vondelstraat 4). Vanaf treinstation Alkmaar loop je in circa 20 minuten van en naar de start- en finishlocatie.