Lichtjesavond Delft

Last update: 23-09-2019

De binnenstad van Delft wordt in de maand december omgetoverd in een wintersprookjesland. Een van de hoogtepunten is de Lichtjesavond wanneer er een optimale kerstsfeer heerst in de prachtige stad. Tijdens Lichtjesavond Delft vinden de hele dag diverse activiteiten plaats en iedereen kan Lichtjesavond Delft gratis bezoeken. Onderstaand is alle informatie over Lichtjesavond Delft 2019 samengevat zoals de openingstijden, programma en bereikbaarheid.

Lichtjesavond Delft 2019

De binnenstad van Delft wordt hartverwarmend verlicht met ontelbare aantallen lampjes in de aanloop naar Kerstmis. Er zijn kraampjes waar leuke spulletjes en lekkernijen worden verkocht. Bezoekers kunnen genieten van een programma vol met bijvoorbeeld vuurkorven, verlichte grachten en grachtenpanden, enzovoorts. Ook is er zang, muziek en dans om de gezellige sfeer nog extra te onderstrepen. Uiteraard is er ook volop te genieten van lekker eten en drinken. Lichtjesavond Delft vindt plaats op dinsdag 10 december 2019. De Lichtjesavond markeert het begin van een maand vol bijzondere winteractiviteiten in Delft, oftewel de Donkere Dagen van Delft.

Tijden

De start van Lichtjesavond Delft is om 17.00 uur ’s middags. Het evenement is weer afgelopen rond 22.00 uur.

Kerstshoppen in Delft

Overdag zijn de winkels in Delft gewoon open. Een bezoek aan de Lichtjesavond is daarom ook prima te combineren met een dagje kerstshoppen vooraf. Delft is een grote stad en daardoor een zeer veelzijdig winkelaanbod. Natuurlijk zijn diverse grote winkelketens aanwezig, maar in de historische en gezellige binnenstad vind je ook tal van leuke, kleine boetiekjes. En ook in de kerstkraampjes is er voldoende leuks te shoppen.

Entree is gratis

Lichtjesavond Delft is gewoon gratis te bezoeken. De kerstsfeer is voor iedereen en daarom wordt er ook geen entree geheven. Dankzij de gratis entree is Lichtjesavond Delft perfect voor een bezoek met het hele gezin.

Bezoeken Lichtjesavond Delft

De stad Delft ligt tussen de steden Den Haag en Rotterdam, één van de meest verstedelijkte gebieden van Nederland. Bezoekers kunnen met de trein prima in het centrum van de stad geraken, bijvoorbeeld door uit te stappen op de treinstations Delft Centraal of Delft Prinsenhof. Als je liever met de auto naar de Lichtjesavond komt kan er geparkeerd worden in een van de parkeergarages. Er zijn parkeergarages aan de Phoenixstraat 29, Naghelstraat 1 en Zuidwal 1. Ook kan er geparkeerd worden op de terreinen van de Paardenmarkt, Voorstraat en Gasthuisplaats. Delft is gelegen aan bekende snelwegen als de A4 en de A13. Als je een hotelkamer boekt in Delft hoef je je over het vervoer geen zorgen meer te maken en kan je meerdere dagen van de stad genieten:

Donkere dagen van Delft

Lichtjesavond Delft vormt de aftrap van een veel groter evenement, namelijk de Donkere Dagen van Delft. Dit is de verzamelnaam van tientallen events die plaatsvinden in de periode december 2018 en januari 2019. Zo is er bijvoorbeeld een schaatsbaan, zijn er speciale shopping nights, is er Kerstmarkt Delft, muzikale optredens, enzovoorts. Het moge duidelijk zijn dat je tijdens de feestdagen uitstekend terecht kan in het sfeervolle Delft.