Lichtjesroute Eindhoven

Last update: 19-07-2019

Het is het begin van de herfst en de dagen worden al wat korter. In de Lichtstad van Nederland, oftewel Eindhoven, is er echter geen periode met zoveel licht als tijdens de weken van de Lichtjesroute. Een route die door heel Eindhoven voert wordt namelijk verlicht met tienduizenden lampjes. De lichtjes vormen allerlei figuren en daardoor krijgt de Lichtjesroute een heel gezellig karakter en is het geschikt voor het hele gezin. De Lichtjesroute is ook in 2019 geheel gratis te bezoeken. Kom alles te weten over de route, de tijden dat de lichtjes aanstaan, enzovoorts. 

Lichtjesroute 2019

Ter nagedachtenis van de bevrijding van Eindhoven die op 18 september 1944 plaatsvond, vind er ieder jaar een evenement plaats dat de bijnaam van Eindhoven (Lichtstad) onderstreept. Elk jaar weer is er namelijk de Lichtjesroute die duurt van 18 september tot en met de tweede zondag van oktober. Tijdens de Lichtjesroute kan je een route dwars door Eindhoven volgen waarbij de gehele lengte van de route versierd is met lampjes en lichtornamenten. De Lichtjesroute is een echt uitje voor gezinnen en families, de vrolijke lampjes en figuurtjes zijn bijzonder in trek bij kinderen. De Lichtjesroute vindt plaats van woensdag 18 september tot en met zondag 13 oktober 2019.

Route

De Lichtjesroute voert dwars door de binnenstad en buitenwijken van Eindhoven over een lengte van in totaal 22 kilometer. Omdat de route een ronde door Eindhoven is betekent dit dat er geen start- en eindpunt is, je kunt dus op elk gewenst punt je route starten en vervolgens de lichtornamenten volgen die om de zoveel meter zijn opgehangen. Met knipperende gloeilampjes wordt de weg gewezen als je bijvoorbeeld rechts- of linksaf moet. De exacte route is te raadplegen via de website van de Lichtjesroute. Je kunt op elk gewenst punt stoppen en er zijn langs de route diverse toiletten en verkooppunten van versnaperingen.

Openingstijden Lichtjesroute

In 2019 duurt de Lichtjesroute van 18 september tot en met 13 oktober. De Lichtjesroute is het mooist wanneer het donker is, de lampen branden op de volgende tijdstippen:

  • Zondag tot en met donderdag: 19.00 - 22.30
  • Vrijdag en Zaterdag: 19.00 - 23.30
  • Sommige grotere lampenbeelden gaan pas om 20.00 uur aan

Volgen Lichtjesroute

Lijkt het je leuk om de Lichtjesroute te volgen? Je kunt de Lichtjesroute volgen per auto, fiets of bus (eventueel inclusief gids). Met de auto duurt het circa 1,5 uur om de route te rijden, per fiets duurt dit ongeveer 2,5 uur. Voor de echte die hards kan de route ook te voet worden afgelegd in ongeveer 6 uur. Automobilisten moeten rekening houden met grote verkeersdrukte in het weekend, de route afleggen duurt dan circa 3 uur.

Gratis gezinsfeest

De Lichtjesroute is gratis om te volgen wanneer je gebruik maakt van eigen vervoersmiddelen, je hoeft dus geen ticket te kopen. Het is hiermee een ideaal uitje voor het hele gezin.