Life I Live Festival

Last update: 10-02-2020

Het Life I Live Festival is de opvolger van de bekende Koninginnenacht in Den Haag en vormt een van de allergrootste gratis te bezoeken festivals van Nederland. Het Life I Live Festival wordt georganiseerd op de avond voor Koningsdag en op Koningsdag zelf waarbij er door de hele binnenstad leuke optredens en evenementen plaatsvinden. In het centrum van Den Haag ontstaan meerdere zogenoemde muziekdorpen met ieder een eigen karakter en muzieksoort. Kom meer te weten over het Life I Live Festival 2020 zoals de locaties, programma en line-up, muzieksoorten, tijden en bereikbaarheid.

Life I Live Festival 2020

De beste muzikanten en artiesten toveren de binnenstad van Den Haag om in het leukste en gezelligste openluchtfestival van Nederland. In de hele stad verrijzen zogenoemde muziekdorpen met ieder een eigen soort muzieksoorten en sfeer. Denk hierbij aan rock, jazz, soul, pop, blues, funk, country, hiphop, enzovoorts. Tijdens het Life I Live Festival treden artiesten op uit Nederland, maar ook uit het buitenland. Wat zo leuk is aan het Life I Live Festival is dat er bekende namen optreden maar ook onbekend talent. En deze talenten staan gewoon geprogrammeerd tussen de grote namen, misschien ontdek je wel een nieuwe toffe band of artiest. Behalve de locaties in de stad vinden er ook in de horecalocaties tal van activiteiten plaats. Life i Live is een van de grootste gratis events van Nederland en trekt ongeveer 200.000 mensen. De volgende editie van het Life I Live Festival vindt plaats op zondag 26 en maandag 27 april 2020, oftewel tijdens Koningsnacht en Koningsdag.

Locaties

Zoals gezegd vinden er optredens plaats op meerdere locaties in de binnenstad. De buitenlocaties waar het Life I Live Festival plaatsvindt zijn Hofplaats, Noordeinde, Lange Voorhout, Kerkplein, Grote Markt, Plaats, Plein, Buitenhof, Wijnhaven en Nutshuis. En dan is er nog het uitgebreide binnenprogramma van diverse horecazaken waar kleinschaligere live optredens plaatsvinden. 

Festivaltijden

Gedurende de hele avond en het begin van de nacht is er volop te beleven in Den Haag. Ook op Koningsdag is er een leuk programma samengesteld. Het Life I Live Festival heeft de volgende festivaltijden:

  • Zondag 26 april: 19.00 - 01.00 uur
  • Maandag 27 april: 12.00 - 20.00 uur

Gratis entree

Life I Live Festival is volkomen gratis te bezoeken, je hoeft dus geen entree te betalen. Hierdoor is het festival een van de grootste gratis te bezoeken (circa 200.000 bezoekers) culturele festivals van Den Haag en zelfs heel Nederland.

Bezoeken Life I Live Festival

Doordat de binnenstad van Den Haag het toneel is van het Life I Live Festival kan er al snel een gebrek aan parkeerplaatsen ontstaan. Sowieso kan het zeer druk zijn in de binnenstad, waardoor de auto niet geadviseerd wordt als vervoersmiddel. Reis je toch per auto? Parkeer dan betaald in de Torengarage, Veerkaden en CS New Babylon. Andere parkings zijn moeilijker bereikbaar vanwege het festivalgebied. Beter kan je met het openbaar vervoer reizen, aangezien de treinstations Den Haag Centraal en Den Haag Holland Spoor in de binnenstad zijn gelegen. Vooral vanuit Centraal ben je al in vijf minuten midden in het feestgedruis. Tevens worden er extra treinen en bussen ingezet. Overnachten is mogelijk in een van de vele hotelkamers in Den Haag: