World Living Statues

Last update: 20-03-2020

Het evenement World Living Statues is opgedeeld in drie delen, namelijk de Statues by Night in Ede en de Première en WK Living Statues in Arnhem. Voorheen stond het evenement nog bekend als het Rijnfestijn. De nieuwe naam geeft al aan wat je kunt verwachten tijdens het World Living Statues evenement; levende standbeelden. De meest prachtige creaties maken dit evenement tot een perfect uitje voor de hele familie. Kom meer te weten over datums, locaties en bereikbaarheid van World Living Statues 2020 in Ede en Arnhem.

World Living Statues

Het grootste festival ter wereld op het vlak van levende standbeelden vindt plaats in de Arnhemse binnenstad. Ongeveer tweehonderdduizend personen bezoeken het evenement. Je treft er de prachtigste creaties en levende standbeelden aan. De deelnemers hebben kosten nog moeite gespaard om er fantastisch uit te zien. Je vraagt je soms af of een living statue toevallig niet een echt standbeeld is.

Statues by Night Ede

Het eerste onderdeel van World Living Statues vindt plaats in Ede. Statues by Night vindt plaats in het centrum van de Gelderse gemeente op zondag 5 juli 2020. Het evenement begint om 14.00 uur en duurt tot 18.00 uur.

De Première en het WK Living Statues

Het evenement is nog niet ten einde want World Living Statues gaat direct verder in Arnhem. Op zondag 5 juli 2020 is er De Première en is het tijd voor het Nederlandskampioenschap Living Statues. Hieraan zullen tal van nationale deelnemers strijden om het Nederlandskampioenschap levende standbeelden. Let op, deze alleen de datum van Statues by Night is door de organisatie bevestigd. De andere twee kunnen nog verschuiven.

Gratis te bezoeken

Statues by Night en World Living Statues zijn een echt publieksevenement en daardoor ook gratis te bezoeken. Het programma op beide dagen is te vinden op de officiële website van het evenement.

Deelnemen

Het is mogelijk om zelf deel te nemen als levend standbeeld. Er zijn drie groepen:

 • Kinderen: tussen 8 en 16 jaar oud
 • Amateurs: vanaf 17 jaar oud en je bent niet beroepsmatig actief
 • Professionals: vanaf 17 jaar oud en je bent wel beroepsmatig actief, professionals worden geselecteerd door de organisatie

Bezoeken

Zowel Arnhem als Ede zijn in de provincie Gelderland gelegen en worden via de autosnelweg A12 verbonden met elkaar. Parkeren is mogelijk in beide plaatsen in bijvoorbeeld parkeergarages. Ook beschikken zowel Arnhem als Ede over eigen NS-treinstations. Wie verstoken wil blijven van verkeersdrukte en parkeerkosten doet er dus goed aan om met de trein Living Statues te bezoeken.

Overige festivals

Gedurende het hele jaar vinden er Living Statue festivals plaats in Nederland en België. Behalve in Ede en Arnhem zijn er in 2020 ook nog de festivals in:

 • Zondag 19 april: Borne
 • Zondag 23 mei: Oosterhout
 • Zondag 31 mei: Thorn
 • Zaterdag 20 en zondag 21 juni: Lommel (België)
 • Zondag 5 juli: Westerbork
 • Zaterdag 18 en zondag 19 juli: Marche-en-Famenne (België)
 • Zondag 9 augustus: Rolde
 • Zondag 20 september: Oss