Home » Living Statues

World Living Statues

Last update: 23-03-2019

Het evenement World Living Statues is opgedeeld in drie delen, namelijk de Statues by Night in Ede en de Première en WK Living Statues in Arnhem. Voorheen stond het evenement nog bekend als het Rijnfestijn. De nieuwe naam geeft al aan wat je kunt verwachten tijdens het World Living Statues evenement; levende standbeelden. De meest prachtige creaties maken dit evenement tot een perfect uitje voor de hele familie. Kom meer te weten over datums, locaties en bereikbaarheid van World Living Statues 2019 in Ede en Arnhem.

World Living Statues

Het grootste festival ter wereld op het vlak van levende standbeelden vindt plaats in de Arnhemse binnenstad. Ongeveer tweehonderdduizend personen bezoeken het evenement. Je treft er de prachtigste creaties en levende standbeelden aan. De deelnemers hebben kosten nog moeite gespaard om er fantastisch uit te zien. Je vraagt je soms af of een living statue toevallig niet een echt standbeeld is.

Statues by Night Ede

Het eerste onderdeel van World Living Statues vindt plaats in Ede. Statues by Night vindt plaats in het centrum van de Gelderse gemeente op vrijdag 4 oktober 2019. Het evenement begint om 19.30 uur en duurt tot 22.30 uur.

De Première en het WK Living Statues

Het evenement is nog niet ten einde want World Living Statues gaat direct verder in Arnhem. Op zaterdag 5 oktober 2019 is er De Première en op zondag 6 oktober 2019 is het tijd voor het Wereldkampioenschap Living Statues. Hieraan zullen tal van internationale deelnemers strijden om het wereldkampioenschap levende standbeelden. Let op, deze alleen de datum van Statues by Night is door de organisatie bevestigd. De andere twee kunnen nog verschuiven.

Gratis te bezoeken

Statues by Night en World Living Statues zijn een echt publieksevenement en daardoor ook gratis te bezoeken. Het programma op beide dagen is te vinden op de officiële website van het evenement.

Deelnemen

Het is mogelijk om zelf deel te nemen als levend standbeeld. Er zijn drie groepen:

 • Kinderen: tussen 8 en 16 jaar oud
 • Amateurs: vanaf 17 jaar oud en je bent niet beroepsmatig actief
 • Professionals: vanaf 17 jaar oud en je bent wel beroepsmatig actief, professionals worden geselecteerd door de organisatie

Bezoeken

Zowel Arnhem als Ede zijn in de provincie Gelderland gelegen en worden via de autosnelweg A12 verbonden met elkaar. Parkeren is mogelijk in beide plaatsen in bijvoorbeeld parkeergarages. Ook beschikken zowel Arnhem als Ede over eigen NS-treinstations. Wie verstoken wil blijven van verkeersdrukte en parkeerkosten doet er dus goed aan om met de trein Living Statues te bezoeken.

Overige festivals

Gedurende het hele jaar vinden er Living Statue festivals plaats in Nederland en België. Behalve in Ede en Arnhem zijn er in 2018 ook nog de festivals in:

 • Zondag 15 april: Borne
 • Zondag 12 mei: Oosterhout
 • Zondag 20 juni: Thorn
 • Zondag 10 juni: Valkenburg (NK Professionals)
 • Zaterdag 16 en zondag 17 juni: Lommel (België)
 • Zondag 8 juli: Westerbork
 • Zaterdag 21 en zondag 22 juli: Marche-en-Famenne (België)
 • Zondag 12 augustus: Rolde
 • Zondag 26 augustus: Oss