Lokerse Feesten

Last update: 11-02-2020

De Lokerse Feesten zijn een meerdaags festival dat de binnenstad van Lokeren gedurende circa anderhalve week omtovert in een groot feest. Iedere dag treden verschillende bekende en onbekende artiesten op en alle muziekgenres zijn vertegenwoordigd verdeeld over meerdere podia. Om de optredens bij te wonen kan je tickets kopen. Kom meer te weten over de Lokerse Feesten 2020 zoals locaties en bereikbaarheid, tickets en kaartverkoop, programma en festivaltijden.

Lokerse Feesten 2020

De Lokerse Feesten zijn een groot evenement in de stad Lokeren, het is een soort van feestweek van deze stad tussen Gent en Antwerpen. Aan de Grote Kaai in Lokeren worden twee podia opgebouwd, namelijk de Mainstage en de Red Bull Elektropedia Room. Of je nu van popmuziek, rockmuziek, metal, urban of dancebeats houdt; het komt allemaal voorbij op de Lokerse Feesten. Tijdens de Lokerse Feesten treden artiesten op uit binnen- en buitenland. Menig bezoeker uit Lokeren en ver daarbuiten zorgt ervoor dat ze geen minuut missen van dit evenement. De Lokerse Feesten zijn van vrijdag 31 juli tot en met zondag 9 augustus 2020.

Tickets kopen

Per dag worden er ongeveer 15.000 kaarten verkocht, zorg dus dat je niet misgrijpt en koop tijdig een entreebewijs. Een los dagticket koop je, afhankelijk van welke dag, tussen de € 42 en € 53 per persoon. Het ticket geeft toegang tot beide podia van de Lokerse Feesten. Bezoekers die meerdere dagen de Lokerse Feesten willen bezoeken kunnen kiezen voor een combiticket dat alle tien de dagen geldig is (kosten: € 165). Met een entreebewijs kan je beide podia bezoeken. Overigens mogen kinderen onder de 12 jaar in de avonduren gratis het festivalterrein op. Kinderen jonger dan 14 jaar moeten worden begeleid door een volwassene.

Programma en artiesten

Het programma van de Lokerse Feesten vindt vooral plaats in de avonduren, slechts op enkele dagen vinden er ook optredens 's middags plaats. Zoals beschreven zijn er twee podia, op de mainstage treden er iedere dag popartiesten en rockbands op. De meeste dagen worden afgesloten met een DJ-set en dampende beats. In de Red Bull Elektropedia Room zal je vooral dancemuziek horen. Een overzicht van alle optredende muzikanten per dag is te vinden op de website van de Lokerse Feesten.

De tijden waarop er optredens zijn, zijn als volgt:

  • Vrijdag 31 juli: 20.00 - 2.30 uur
  • Zaterdag 1 augustus: 19.00 - 2.30 uur
  • Zondag 2 augustus: 16.00 - 2.30 uur
  • Maandag 3 augustus: 19.00 - 2.30 uur
  • Dinsdag 4 augustus: 19.00 - 2.30 uur
  • Woensdag 5 augustus: 19.00 - 2.30 uur
  • Donderdag 6 augustus: 19.00 - 2.30 uur
  • Vrijdag 7 augustus: 20.00 - 2.30 uur
  • Zaterdag 8 augustus: 14.00 - 2.30 uur
  • Zondag 9 augustus: 19.30 - 2.30 uur

Bezoeken Lokerse Feesten

Als je met de auto naar de Lokerse Feesten reist, dan wordt je al vanaf de afritten van de snelwegen de weg gewezen naar het festivalterrein. Houd wel rekening met grote verkeerdrukte en beperkte parkeergelegenheid in het centrum. Beter kan gebruik worden gemaakt van parkeerterreinen buiten het centrum (Zelebaan, Industrieterrein E17/1), vanwaar pendelbussen je rijden naar het centrum van de stad. Indien mogelijk kan je beter per trein reizen, het treinstation van Lokeren is op vijf minuten loopafstand gelegen van het festivalterrein van de Lokerse Feesten. Een andere mogelijkheid is een hotelkamer te boeken in Lokeren, vergelijk de prijzen per kamer via: