LOOP Leeuwarden

Last update: 11-02-2020

Tijdens LOOP Leeuwarden zijn er diverse leuke routes uitgestippeld voor hardlopers en wandelaars. Duizenden deelnemers staan in mei weer klaar voor deelname aan LOOP Leeuwarden. Doordat er verschillende afstanden op het programma staan kan je eenvoudig een evenement kiezen dat bij je past. LOOP Leeuwarden  belooft wederom een gezellige dag te worden. Kom alles te weten over LOOP Leeuwarden 2020 waaronder loopafstanden, deelname en inschrijfkosten, parcours, programma en bereikbaarheid.

LOOP Leeuwarden 2020

Met ruim vijfduizend deelnemers is LOOP Leeuwarden een van de grootste hardloopevenementen van Noord-Nederland. Het hardloopevenement bevat dan wel geen Marathon, toch zijn er meer dan voldoende leuke en interessante loopafstanden. Ook voor wandelaars is LOOP Leeuwarden een evenement om te onthouden, er zijn meerdere wandelroutes uitgetekend door en rondom Leeuwarden. Behalve het sportieve aspect is LOOP Leeuwarden ook een zeer gezellig evenement. In de hele binnenstad zijn er activiteiten, muzikale optredens en volop publiek. De volgende editie van LOOP Leeuwarden is gepland op zondag 17 mei 2020.

Loopafstanden hardlopen

De hardloopafstanden waaruit je kunt kiezen zijn:

  • Halve marathon
  • 11 kilometer
  • 5 kilometer
  • Kidsrun 1 of 2,5 kilometer
  • Nightrun: al op zaterdag 16 mei 2020 vindt er ’s avonds een hardloopevenement plaats over een parcours van 5 kilometer in de avonduren. Tijdens de Nightrun zal een DJ de hardlopers begeleiden en na afloop is er een afterparty op locatie het Zaailand.

Wandelafstanden

En dan zijn er natuurlijk nog de wandeltochten tijdens LOOP Leeuwarden. Wandelaars kunnen kiezen uit de afstanden 8, 15 en 31 kilometer.

Deelname en inschrijfkosten

Het inschrijven voor een van de wandel- of hardloopafstanden kost € 22,50 inschrijfkosten per persoon. Vroege inschrijvers krijgen een korting en betalen € 15 per persoon. Overigens hoeven kinderen die deelnemen aan de KidsRun Challenge geen inschrijfkosten te betalen. Als deelnemer aan de Nightrun ontvang je een fluorescerend shirt zodat je goed opvalt in het donker. Tenslotte is het nog mogelijk om als team deel te nemen.

Bereikbaarheid LOOP Leeuwarden

Het epicentrum van LOOP Leeuwarden bevindt zich op en rond het Zaailand, een plein in het centrum van de stad. Dankzij de ligging, het Zaailand ligt op maar enkele honderden meters van het treinstation van Leeuwarden, is de trein een perfect vervoersmiddels om LOOP Leeuwarden te bezoeken. Parkeren is uiteraard ook mogelijk in het centrum van Leeuwarden, maar hiervoor moet wel parkeergeld worden betaald.