Lowlands

Last update: 11-02-2020

Lowlands behoort tot de oudste muziek- en cultuurfestivals van Nederland en vindt plaats in Biddinghuizen. Het festivalterrein ligt midden in de polders van Flevoland. Het meerdaagse festival heeft een programma dat breder is dan alleen muziek, zo staat het ook bol van cultuur. Het is mogelijk om te overnachten op de camping bij Lowlands. Het festival Lowlands vindt plaats op 21, 22 en 23 augustus 2020. Om het bij te kunnen wonen moeten kaarten worden gekocht. Kom meer te weten over tickets en kaartverkoop, festivaltijden, bereikbaarheid en programma.

© Bart Heemskerk

A Campingflight to Lowlands Paradise 2020

Ja je leest het goed, A Campingflight to Lowlands Paradise is de officiële naam van het festival Lowlands. Het evenement bestaat al vanaf 1993 en wordt georganiseerd in het Flevolandse Biddinghuizen. Het festival is bovenal een muziekfestival, maar ook andere culturele uitingen zoals literatuur, theater, comedy, wetenschap en film komen aan bod. Hierdoor is Lowlands een zeer divers festival met volop ruimte voor creativiteit en verdieping. In totaal bezoeken ongeveer 55.000 mensen Lowlands, waar de meer dan 250 optredens plaatsvinden verdeeld over 12 podia. De volgende editie van Lowlands is van vrijdag 21 tot en met zondag 23 augustus 2020.

Tickets en kaartverkoop

Het is niet mogelijk om Lowlands maar één dag te bezoeken, je gaat all the way of je gaat niet. Lowlands tickets zijn namelijk alleen te koop voor het hele weekend; dus vrijdag, zaterdag en zondag in één. Een regulier ticket kost € 220 (exclusief servicekosten) per persoon en geeft recht op drie dagen toegang tot Lowlands inclusief een campingplek. Entreekaarten voor Lowlands kan je kopen via de webiste van Lowlands, via Livenation en via Ticketmaster. Eigenaren van een CJP-pas ontvangen korting op het entreebewijs.

© Bart Heemskerk

Programma

De exacte tijden voor 2020 zijn nog niet bekend

Het exacte programma van Lowlands wordt ieder jaar gecommuniceerd via de website van Lowlands. Wel is vooraf al bekend dat de camping open is van donderdag 20 augustus om 09.00 uur tot en met maandag 24 augustus om 12.00 uur. De festivaltijden van Lowlands zijn:

  • Vrijdag 21 augustus: 13.00 - 05.00 uur
  • Zaterdag 22 augustus: 10.30 - 05.00 uur
  • Zondag 23 augustus: 10.30 - 05.00 uur

Bereikbaarheid Lowlands

Lowlands vindt plaats in Biddinghuizen, om precies te zijn op het terrein van Walibi World (route berekenen). Parkeren kost € 25,- per voertuig en € 16,- in de voorverkoop, je kunt de borden 'P Lowlands' volgen. Om verkeersdrukte te vermijden kan gekozen worden voor het openbaar vervoer. Wie reist naar de NS-treinstations Lelystad of Dronten kan middels een pendelbus naar het festivalterrein worden gebracht. De pendelbus is inbegrepen bij het Lowlands ticket. Veel bezoekers overnachten op de festivalcamping, wie voor wat meer luxe kiest kan een hotel in de buurt boeken:

© Bart Heemskerk