Luchtmachtdagen 2021

Vliegbasis Volkel

Last update: 24-03-2020

In 2020 zijn er geen luchtmachtdagen. De volgende luchtmachtdagen zijn in 2021

De Luchtmachtdagen zijn de open dagen van de Koninklijke Luchtmacht en worden twee maal per drie jaar georganiseerd. De Luchtmachtdagen behoren tot de grootste en spectaculairste gratis evenementen van Nederland. Wie gefascineerd is door vliegtuigen en fantastische vliegtuigshows moet absoluut eens de Luchtmachtdagen bezoeken. De organisatie vindt afwisselend plaats op de vliegbasissen Gilze-Rijen, Volkel en Leeuwarden. De volgende editie van de Luchtmachtdagen vindt plaats op 14 en 15 juni 2019 op Vliegbasis Volkel.

Programma

Het programma is nog niet bekend, maar zoals gewoonlijk zullen de Luchtmachtdagen bol staan van vliegtuigshows, demonstraties en de mogelijkheid om het materieel te bekijken. De Luchtmachtdagen zijn dus uiterst interessant voor liefhebbers van vliegtuigen en Defensiematerieel. Ook wanneer je interesse hebt in werken bij de Luchtmacht is een bezoek maar dan de moeite waard. De Luchtmachtzet namelijk ook sterk in op promotie van het werken bij de Luchtmacht. Er wordt informatie gegeven over de mogelijkheden met betrekking tot vacatures en opleidingen.

Openingstijden

De Luchtmachtdagen vinden traditioneel plaats op twee dagen, op een vrijdag en een zaterdag medio juni. De vermoedelijke openingstijden van de Luchtmachtdagen zullen zijn van 8 tot 18 uur op allebei de dagen. De vliegshows vinden plaats tussen 9 en 17 uur.

Voordelige busreis

Bezoek de Luchtmachtdagen zonder verkeer- en parkeerstress en boek een retourticket per bus. Je kunt kiezen uit opstapplaatsen in het hele land en je stapt uit vlakbij de ingang. 

Gratis toegang

Omdat de Luchtmachtdagen één van de grootste gratis te bezoeken evenementen is, is het ook niet nodig om een kaartje te kopen. Je kunt dus gewoon zonder ticket de Luchtmachtdagen bezoeken. Omdat er ieder jaar honderdduizenden bezoekers op de Luchtmachtdagen afkomen, moet wel rekening worden gehouden met drukte.

Vliegbasis Volkel

De Luchtmachtdagen vinden zoals benoemd plaats op Vliegbasis Volkel. Deze vliegbasis ligt ten oosten van de stad Uden in Noord-Brabnt. Het adres is:

Overige open dagen

Behalve de Luchtmachtdagen organiseert de Nederlandse Defensie ook de Marinedagen en de Landmachtdagen. Deze grote en gratis te bezoeken evenementen staan uiteraard in het teken van enerzijds de Koninklijke Marine en anderzijds de Koninklijke Landmacht. De Marinedagen vinden altijd plaats in Den Helder, de Landmachtdagen vinden plaats in steden door heel Nederland.