Marathon Eindhoven

Last update: 19-07-2019

Eindhoven is op sportief gebied vooral bekend vanwege de voetbalclub P.S.V. Maar Eindhoven organiseert ook één van de meest prestigieuze marathons van Nederland. De Eindhovense marathon staat te boek als een snelle marathon vanwege een vlak parcours zonder al te veel bochten. Het is mogelijk om te kiezen tussen verschillende loopafstanden. Gedurende de dag door worden de verschillende loopafstanden afgewerkt. Een bezoek aan de Eindhovense marathon 2019 is gratis en meer dan een leuk dagje weg. Kom meer te weten over dit unieke hardloopevenement.

Marathon Eindhoven 2019

De derde marathon qua grootte in Nederland is de marathon van Eindhoven. Ieder jaar weer nemen duizenden hardloopfanaten, meestal tussen de 20.000 en 25.000 deelnemers uit bijna vijftig verschillende landen, deel aan het sportevenement dwars door de Eindhovense binnenstad. Het parcours staat bijna ieder jaar weer garant voor prima tijden aangezien het parcours geheel vlak is en relatief weinig bochten kent. Het is ook echt een enorm publieksevenement aangezien er langs de route circa 200.000 mensen de hardlopers aanmoedigen. Als hardloper loop je dus de hele route door een muur van geluid. De marathon van Eindhoven vindt plaats op zondag 13 oktober 2019. Overigens worden er op zaterdag 12 oktober 2019 al diverse loopwedstrijden afgewerkt, waaronder de 10 kilometer en de alternatieve 5 kilometer.

Stadsmarathon

Zoals eerder gezegd voert de route door de binnenstad van Eindhoven, waarbij ook enkele buitenwijken worden aangedaan. Maar dat het een echte stadsmarathon is staat vast. De route is overigens 21,1 kilometer lang. Dit betekent dat deelnemers van de halve marathon één ronde lopen terwijl de deelnemers van de hele marathon twee ronden voor hun rekening nemen vooraleer ze finishen.

Loopafstanden

Hardlopers van alle niveaus kunnen terecht in Eindhoven. Behalve de hele marathon (42,195 kilometer) en de halve marathon (21,1 kilometer) kunnen deelnemers ook deelnemen aan bijvoorbeeld de, ED run (10 kilometer), de City Run (4,5 kilometer), de Bedrijvenloop (21,1 kilometer) en de Estafettemarathon (4 x 10,5 kilometer). Kinderen kunnen deelnemen aan de Mini Marathon (1,5 kilometer). Bijzonder is de alternatieve 5 kilometer wedstrijd waaraan je kunt deelnemen met bijvoorbeeld een handbike, met kinderwagen, als rolstoelgebruiker, enzovoorts. Het schema inclusief starttijden en andere activiteiten is al op de site van marathon Eindhoven te vinden.

Inschrijven marathon

Inschrijven voor de marathon of één van de andere loopafstanden is mogelijk via de website van de Eindhovense Marathon. De tarieven zijn afhankelijk van de loopafstand die je kiest. Ook het moment van inschrijven bepaalt de prijs, want vroege inschrijvers krijgen tientallen procenten korting. Voor de hele marathon zijn de vroege vogels door de korting slechts € 47,- kwijt. Wie wat later is betaalt €  52,- of zelfs € 59,50. Voor de prijzen voor alle afstanden kan je op de site van marathon Eindhoven kijken. De overige tarieven, op volgorde van vroege naar late verkoop, zijn:

  • Halve marathon: € 24,50, € 29 en € 33,50
  • Jumbo 10 km: € 15, € 18,50 en € 22,50
  • Business Run: € 350
  • City Run 5 km:€ 6 en € 7,50
  • Mini marathon: € 4 en € 6,50
  • 5KM4ALL: € 10 en € 12,50
  • Wandeltocht: € 12,50 en € 15

Bezoekers en supporters

Ben je van plan om lopers aan te moedigen of wil je genieten van de sfeer tijdens de Eindhovense Marathon? Afhankelijk van waar aan het parcours je wilt staan zijn de beste vervoersmiddelen meestal de auto of het openbaar vervoer. Een bezoek aan de binnenstad kan het best met het openbaar vervoer worden gemaakt, vooral omdat veel wegen in de stad zijn afgesloten en vanwege de drukte. Wil je graag ergens aan de route buiten de binnenstad gaan staan? Dan is de auto, bus of fiets een geschikt vervoersmiddel. Diverse lopers en bezoekers kiezen ervoor om te overnachten in Eindhoven en zodoende nog wat langer van de stad te genieten: