Home » Marathon Enschede

Marathon Enschede – 22 april 2018

69bff17475fd49d890154bab8ab2959a.jpg

De oudste marathon van Nederland wordt ieder jaar gelopen in Enschede. Duizenden deelnemers staan op zondag 22 april 2018 weer aan het vertrek van een van de loopafstanden, waarvan natuurlijk de hele marathon er één is. Lijkt het je wat om deel te nemen aan de marathon van Enschede of wil je een van de lopers komen aanmoedigen? Onderstaand is alle informatie over Marathon Enschede 2018 opgenomen zoals de afstanden, het parcours, programma, inschrijven en bereikbaarheid.

Marathon Enschede 2018

Al sinds 1947 wordt de Enschedese marathon gelopen, waardoor er geen marathon in Nederland langer bestaat dan deze. Uiteraard lopen er mannelijke wedstrijdlopers mee, maar Marathon Enschede richt zich niet meer op toptijden voor het mannenveld. De focus is namelijk verplaatst naar een zo sterk mogelijk damesveld. Wat het evenement natuurlijk zo bijzonder maakt zijn de duizenden recreanten die deelnemen aan een van de loopafstanden. Muzikale optredens, terrasjes en natuurlijk hordes publiek langs de route zorgen voor een gezellige en ongeëvenaarde sfeer. De volgende editie van Marathon Enschede vindt plaats op zondag 22 april 2018.

Loopafstanden

Inschrijven voor de marathon van Enschede is mogelijk via de website van het evenement. Er kan gekozen worden tussen de volgende loopafstanden:

 • 42,195 kilometer: marathon
 • 21 kilometer: halve marathon
 • 10 kilometer
 • 5 kilometer
 • 21, 10 of 5 kilometer (companyruns)
 • 1 kilometer: Kidsrun

Inschrijven

Om deel te kunnen nemen aan een van de loopafstanden van Marathon Enschede is het noodzakelijk om jezelf in te schrijven. Inschrijven is mogelijk via de website van het hardloopevenement. Aan de inschrijving zijn wel kosten verbonden. Met de inschrijfkosten kunnen de kosten die het evenement met zich meebrengt worden betaald.

Programma

Het programma met starttijden is als volgt:

 • Marathon: 10.00 uur
 • 10 kilometer: 10.20 uur
 • Halve Marathon: 12.45 uur
 • 5 kilometer: 13.15 uur
 • De companyruns maken deel uit van de loopafstanden halve marathon, 10 en 5 kilometer
 • De bovenstaande hardloopnummers starten allen op Boulevard 1945.

Parcours

De kortere loopafstanden hebben een parcours dat dwars door de binnenstad voert. Voor de langere loopafstanden zoals de halve en de hele marathon geldt dat het parcours ook deels buiten de stadsgrenzen van Enschede gaat. Zo gaat het parcours onder andere via Glanerbrug en het landelijke deel ten noorden van Enschede. De halve en de hele marathon gaan over hetzelfde parcours, maar de lopers van de hele marathon moeten het parcours tweemaal afleggen.

Bezoeken Marathon Enschede

Enschede is gelegen in Oost-Nederland in de provincie Overijssel, niet ver van de Duitse grens. De stad ligt aan de snelwegen A1 en A35. Je bereikt de marathon het eenvoudigst via afslag Enschede-Zuid (A35), waarna je de borden richting het centrum volgt. Parkeren is prima mogelijk in de parkeergarage H.J. van Heekgarage West. Deze parkeergarage ligt direct onder de start en finish. Omdat deze parking 1650 plaatsen heeft, kan het zijn dat de garage vol is. In dat geval is parkeren in een van de andere parkeergarages in de binnenstad van Enschede een goede oplossing.  Voor wie verkeerdrukte en parkeerkosten wil vermijden is de trein een goed alternatief. Vanaf het treinstation van Enschede loop je in circa 15 minuten naar de aankomst van de marathon. 

Hotels

Ook blijven veel bezoekers en lopers overnachten in een hotel om zodoende bijtijds aan de start te kunnen geraken of om de stad Enschede nog wat langer te kunnen verkennen: