Marathon Utrecht

Last update: 19-01-2020

Een van de meest prestigieuze en meest gezellige marathons van Nederland wordt ieder jaar verlopen in Utrecht. Duizenden deelnemers staan ieder jaar aan het vertrek met als doel zo snel mogelijk de afstand te overbruggen. Of misschien wel gewoon om uit te lopen voor de eer. Hoe dan ook, Marathon Utrecht biedt de mogelijkheid te kiezen uit verschillende loopafstanden. Kom alles te weten over Marathon Utrecht 2020 waaronder het programma, starttijden, finishtijden, inschrijfkosten, loopafstanden en bereikbaarheid.

Marathon Utrecht 2020

Het hardloopseizoen is nog jong maar toch vindt er al een mooie marathon plaats in Utrecht. Deelnemers zullen dus in de wintermaanden de discipline moeten opbrengen om, ondanks slechtere weersomstandigheden, getraind aan de start te staan. Het parcours van Marathon Utrecht voert dwars door de stad heen over twee rondes. Ook de andere afstanden volgen een fraaie route in en rondom Utrecht waarbij diverse wedstrijden ook de binnenstad aandoen. De start vindt telkens plaats op het terrein van De Uithof aan de Cambridgelaan. De volgende editie van Utrechtse Marathon wordt verlopen op zondag 19 april 2020.

Loopafstanden en starttijden

Gedurende de hele dag vinden er loopafstanden plaats in en rondom Utrecht. De volgende loopafstanden en starttijden worden gehanteerd:

  • Hele marathon (42,195 kilometer): start om 9.30 uur
  • Halve marathon (21,1 kilometer): start om 10.00 uur
  • 1/4 marathon: start 11.00 uur
  • 1 en 1,7 kilometer kidsrun: 13.00 uur
  • Diverse loopafstanden (10, halve en hele marathon) zijn tevens in teamverband te lopen.

Inschrijven en inschrijfkosten

Om deel te mogen nemen aan een van de loopafstanden tijdens de Utrechtse Marathon dien je jezelf in te schrijven. Hoe eerder je jezelf inschrijft hoe voordeliger de inschrijfkosten. De inschrijfkosten varieren per afstand tussen de volgende bedragen:

  • 1,0 en 1,7 kilometer kidsrun: € 7,50
  • 10 kilometer: tussen de € 19 en € 22
  • Halve marathon (21,1 kilometer): tussen de € 28,50 en € 31,50
  • Hele marathon (42,195 kilometer): tussen de € 52,50 en € 57,50.

Bezoeken Marathon Utrecht

Deelnemers en bezoekers kunnen gebruik maken van een transferium en andere parkeerplaatsen. Parkeren is niet gratis en er moet rekening worden gehouden met wegafzettingen en omleidingen. De organisatie van Marathon Utrecht vraagt dan ook om zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te reizen. Vanaf treinstation Utrecht Centraal reis je met buslijn 28 eenvoudig naar het terrein van De Uithof. 

Overnachten

Utrecht is een van de leukste steden van Nederland met een rijk arsenaal aan gezellige restaurantjes en hotels. Veel bezoekers en zelfs lopers kiezen er daarom voor om voor of na Marathon Utrecht een hotelkamer te boeken. Een overzicht van hotels waar kan worden overnacht vind je hier: