Kalender » Marinedagen

Marinedagen: 23 - 25 juni 2017

a86cfca69bdb4ad69e3f16edba053200.jpg

De open dagen van de Koninklijke Marine zijn de Marinedagen, ook wel bekend als de Vlootdagen. Zoals ieder jaar vinden de Marinedagen plaats in het Noord-Hollandse Den Helder, wat natuurlijk de marinehoofdstad van Nederland is. Een bezoek aan de Marinedagen in Den Helder is helemaal gratis waardoor ieder jaar bijna 200.000 mensen het evenement bezoeken. Kom alles te weten over de Marinedagen 2017 inclusief informatie over locatie en datums, shows en demonstraties, programma en bereikbaarheid.

Marinedagen 

De Koninklijke Marine is een roemrucht onderdeel van de Nederlandse Defensie. Nederland heeft namelijk eeuwenlang een dominante rol gespeeld op de wereldzeeën en daar speelde de Marine een rol bij aangezien de Marine al sinds 1488 bestaat. Om het Nederlandse volk de kennis en kunde van de Marine te tonen organiseert de Koninklijke Marine de Marinedagen. De Marinedagen zijn zelfs de officiële open dagen waarmee de bevolking de kans krijgt om het materieel eens van naderbij te bekijken. Ook zijn de Marinedagen een waar spektakel waarbij er shows en demonstraties worden gegeven en je dus zicht krijgt op de mogelijkheden van de Marine. De Marinedagen vinden in 2017 plaats van vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni.

Locatie

De Marinedagen worden traditioneel georganiseerd in Den Helder, dé Marinestad van Nederland. Uiteraard vinden de activiteiten plaats op en rondom het water, het is dan ook de Nieuwe Haven waar het evenement plaatsvindt. De stad Den Helder is in de kop van Noord-Holland gelegen en te bereiken via wegen als de A7 en A9. Ook via de N99 (Afsluitdijk) geraak je snel in Den Helder. Parkeren is gratis, maar het kan wel erg druk zijn. Om verkeersdrukte te mijden kan gebruik worden gemaakt van treinstation Den Helder in combinatie met gratis pendelbussen. Ook kan je kiezen voor een hotelovernachting in Den Helder:

Programma Marinedagen

Tijdens de Marinedagen krijgen de bezoekers de kans om eens een kijkje in de keuken van de Marine te krijgen. Behalve het kijkje in de keuken staan de Marinedagen ook bol van de spectaculaire activiteiten. Voorbeelden zijn demonstraties van reddingsacties op zee, piratenmissies, bestrijding van drugstransporten, amfibische landingen, enzovoorts. Ook wordt er toelichting en voorlichting gegeven over werken bij de Marine. Als je graag zou willen werken bij de Marine dan zijn de Marinedagen een must om te bezoeken.

Gratis

Ieder jaar worden de Marinedagen door ruim honderdvijftigduizend mensen bezocht; hiermee is het één van de best bezochte evenementen van Nederland. En het mooie is ook nog dat het bezoek ook nog eens helemaal gratis is, je hoeft dus geen tickets te kopen.

Luchtmachtdagen en Landmachtdagen

Behalve de Marine organiseren ook de Koninklijke Luchtmacht en Landmacht eigen open dagen, welke Landmachtdagen en Luchtmachtdagen heten. Vooral de Luchtmachtdagen trekken iedere editie weer honderdduizenden bezoekers. Omdat de Nederlandse Defensie is geconfronteerd met bezuinigingen er elk jaar twee van de drie evenementen plaats. Elk onderdeel van Defensie slaat iedere drie jaren éénmaal een jaartje over.