Metropolis Festival

Last update: 24-01-2020

Het Metropolis Festival in Rotterdam is een van de leukste openluchtfestivals van de stad. Dankzij de gratis entree en de diverse programmering is een bijzonder leuke dag wel gegarandeerd. Het Metropolis Festival vindt ieder jaar plaats in het Zuiderpark en richt zich vooral op de nog wat onbekendere acts. Vele muzikanten die ooit op Metropolis Festival optraden zijn inmiddels doorgegroeid tot bekende sterren. Kom meer te weten over Metropolis Festival 2020 zoals locatie en bereikbaarheid, festivaltijden, programma en line-up.

Metropolis Festival 2020

Eenmaal per jaar vind Metropolis Festival plaats in Rotterdam. Standaard is het festival ingepland op de eerste zondag van de maand juli. Het Metropolis Festival is een eendaags festival en is absoluut geen mainstream popfestival. Het evenement is zelfs uniek te noemen en het is niet eenvoudig om een soortgelijk muziekfestival aan te wijzen. Op Metropolis Festival heerst eigenzinnigheid, avontuur en trendsetting. Vooral wanneer je ervan geniet jong talent aan het werk te zien is Metropolis een perfect festival om te bezoeken. De muziekgenres die worden gespeeld zijn onder andere ska, dub, reggae, rock, electro, funk, alternative, indie, singer-songwriter, enzovoorts. De volgende editie van Metropolis Festival vindt plaats op zondag 5 juli 2020.

Programma en line-up

Op het programma zullen weer muzikanten uit Nederland en de rest van de wereld staan. De meeste namen die worden gecontracteerd doen nog geen belletje rinkelen bij het grote publiek, maar vast en zeker zullen sommige acts over enkele jaren wel beroemd zijn geworden. De line-up bestaat onder andere uit Griz, Tabitha, Les Robots, Snelle en Westerman. Er zijn in totaal drie podia waar de optredens plaatsvinden. Het festival zal om 12.00 uur beginnen en is om 22.00 uur afgelopen.

Gratis toegankelijk

Voor Metropolis Festival heb je geen tickets nodig, de entree is namelijk geheel gratis. Mede hierdoor bezoeken ieder jaar rond de 35.000 mensen het festival.

Festivaltijden

Rond het middaguur (12.00 uur) openen de deuren en rond 13.00 uur gaat Metropolis van start. Tegen de klok van 22.00 uur is het eendaagse muziekfestival afgelopen. Na afloop van het openluchtfestival gaat het feest nog verder tijdens een afterparty in Rotown vanaf 22.00 uur.

Bezoeken Metropolis Festival

Het Zuiderpark in Rotterdam is gelegen nabij toeristische hotspots zoals Ahoy en het Zuidplein. Mede hierdoor is het Zuiderpark prima bereikbaar, vooral met het openbaar vervoer. In de buurt zijn onder andere de metrostations Zuidplein en Slinge gelegen. Ook zijn er meerdere bushaltes in de buurt, waaronder bushalte Zuiderparkweg. Voor mensen uit Rotterdam is de fiets ook een zeer goed vervoersmiddel.