Military Boekelo

Last update: 18-04-2019

In Nederland is de paardensport van oudsher zeer geliefd en de Nederlandse ruiters, amazones en paarden doen het altijd goed in wedstrijdverband. Dit heeft zeker iets te maken met de vele paardensportevenementen die jaarlijks worden georganiseerd. Ook de Military Boekelo, nabij Enschede, behoort tot de topevenementen van het land. Iedereen kan Military Boekelo bezoeken wanneer je in het bezit bent van kaarten. Onderstaand alle informatie over Military Boekelo 2019 zoals tickets en kaartverkoop, het programma en de bereikbaarheid.

Military Boekelo 2019

Toppers uit de internationale paardensport staan op het affiche van de Military Boekelo. Diverse disciplines komen aan bod zoals dressuur, springen en crosscountry. Het paardenevenement is zelfs meerdere malen door de ruiters gekozen tot beste Military van de wereld. De Military Boekelo is ook een evenement waar je perfect kunt netwerken. De organisatie geeft zelfs aan dat het grootste zakenrelatie evenement van Nederland is. De volgende editie van de Military Boekelo vindt plaats van donderdag 10 tot en met zondag 13 oktober 2019.

Kaartverkoop

Jaarlijks wordt Military Boekelo door ruim zestigduizend belangstellenden bezocht, hiermee behoort het tot de grootste sportevenementen. De tickets zijn gedurende de Military verkrijgbaar aan de kassa van het evenement op het locatieterrein. Online op de Military-website zijn kaarten te koop in de voorverkoop. De kaarten zijn overigens absoluut niet duur te noemen, afhankelijk van de dag variëren de reguliere kaarten tussen de € 10 en € 27,50 per persoon. Kinderen kunnen gratis naar binnen of tegen een sterk gereduceerd tarief. Frequente bezoekers kunnen een passe-partout kopen waarmee de Military Boekelo alle dagen bezocht kan worden voor € 55 totaal.

Programma

Uiteraard staan de dagen van de Military Boekelo bol van de paardensport. Maar zoals eerder benoemd is het ook een uitgelezen mogelijkheid om met klantenrelaties te netwerken. Ook voor de kinderen worden er activiteiten georganiseerd. Military Boekelo - Enschede is een 3*** CCI (Concours Complèt International). Een zogenaamd ‘Three Day Event’ waarbij een ruiter/amazone met hetzelfde paard uitkomt in drie disciplines: dressuur, de Crosscountry en springen. Het programma is als volgt:

  • Donderdag 10 oktober: dressuur (9.00 - 16.30 uur)
  • Vrijdag 11 oktober: dressuur (9.00 - 16.30 uur)
  • Zaterdag 12 oktober: crosscountry (9.00 - 16.30 uur)
  • Zondag 13 oktober: veterinaire keuring (9.30 uur), springconcours en shows (11.30 - 16.00 uur), prijsuitreiking (16.00 uur).

Uiteraard zal elke dag het Military café ook open zijn. Vanaf 7 oktober is dit café zelfs al te bezoeken, op verschillende dagen zullen hier ook muziekoptredens plaatsvinden.

 

Bezoeken Military Boekelo

Als je met de auto naar de Military wilt gaan kan je parkeren bij het hoofdterrein aan de Boekelosestraat. Daarnaast is er de mogelijkheid om tegen betaling gebruik te maken van het parkeerterrein Het Rutbeek. Vanaf daar rijden gratis pendelbussen naar het hoofdterrein. Treinreizigers kunnen van het station Enschede ook gebruik maken van gratis pendelbussen. Overnachten is mogelijk wanneer je een hotelkamer in de omgeving boekt: