Militracks Overloon

Last update: 11-02-2020

Oorlogsmuseum Overloon is een van de beste oorlogsmusea van Nederland. Ieder jaar in de maand mei wordt er Militracks georganiseerd. Tijdens het event Militracks kunnen bezoekers genieten van oud Duits materieel, voornamelijk gebruikt door de Duitse Wehrmacht gedurende de Tweede Wereldoorlog. Het programma van Militracks is interactief want bezoekers kunnen bijvoorbeeld meerijden met de nog werkende voertuigen. Ook is Militracks een must voor verzamelaars aangezien je er ook bijzondere artikelen uit vervlogen tijden kunt kopen. Kom alles te weten over Militracks 2020 waaronder informatie over het programma, openingstijden, bereikbaarheid, tickets en kaartverkoop.

Militracks 2020

De Duitsers staan bekend vanwege hun technologische superieure machines. Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog konden de Duitsers bogen op machines en voertuigen van, voor die tijd, ongekende kwaliteit. Voorbeelden van Duitse voertuigen en machines die je tijdens Militracks kunt zien zijn onder andere trucks, pantserwagens, tanks, personenauto’s, rupswagens, enzovoorts. Het is natuurlijk altijd bijzonder om dergelijke oude machines en voertuigen te zien, maar wat Militracks zo speciaal maakt is dat de meeste ook nog echt werken. En nog een extra bonus is dat je als bezoeker meer te weten komt over de techniek en dat je zelfs ook kunt meerijden met de voertuigen. De volgende editie van Militracks is op zaterdag 16 en zondag 17 mei 2020.

Meerijden met voertuigen

Tijdens Militracks is het mogelijk om mee te rijden met een van de vele voertuigen. De kosten om mee te rijden bedragen ongeveer vijf euro voor de eenvoudigere voertuigen tot vijftig euro voor het meerijden met een heuse Duitse tank. De voertuigen leggen een parcours af van circa 1,5 kilometer inclusief oneffenheden en hoogteverschillen.

Militariabeurs

Voor verzamelaars van oorlogs- en militaire artikelen is Militracks absoluut een interessant evenement. Er zijn namelijk meer dan honderd kraampjes aanwezig waar je spullen kunt kopen of ruilen.

Openingstijden 2020

Militracks duurt in totaal twee dagen, de openingstijden van Militracks 2020 zijn als volgt:

  • Zaterdag 16 mei: 9.00 – 17.00 uur (voertuigen beginnen te rijden rond 9.30 uur)
  • Zondag 17 mei: 9.00 – 17.00 uur (voertuigen beginnen te rijden rond 9.30 uur)

Tickets

Toegangstickets tot Militracks kunnen op twee manieren worden gekocht, namelijk via de website van het event of aan de dagkassa. Behalve toegang tot Militracks mag natuurlijk ook Oorlogsmuseum Overloon worden bezocht met het ticket. De kosten bedragen € 21,02 per persoon, terwijl kinderen tot en met 12 jaar € 13,75 betalen. Wanneer je Militracks bezoekt met een Museumkaart betaal je slechts € 3,- entree. Een ticket voor beide dagen kost € 30.

Bereikbaarheid Militracks

Het adres van Oorlogsmuseum Overloon is Museumpark 1 in Overloon (routeberekening). Er kan worden geparkeerd bij het museum waar tevens extra parkeerterreinen worden ingericht. Vanaf alle grote invalswegen wordt de route naar de parkeerterreinen aangegeven. Parkeren kost drie euro per voertuig per dag. De bezoekers die beide dagen willen genieten van Militracks kunnen natuurlijk ook overnachten in Overloon of in een van de hotels in de toeristische streek: